Úvod » Basketbal

Utkání o 3. místo

publikováno 02.01.2024

Po dvou letech nastoupilo Fidži opět k boji o 3. místo, ale tentokrát na bronz nedosáhlo. V repríze utkání ze skupiny tentokrát zcela jasně dominoval výběr Svazijska. V první minutě sice poslal Fidži trojkou do vedení Rajavind, ale za minutu už vedlo Svazijsko a své vedení už neztratilo. Svazijci hráli velmi efektivně, vypracovávali si jednoduché pozice, které proměňovali. Naopak hráči Fidži zaostávali nejen v bránění, ale nedařila se ani střelba, a tak v 7. minutě svítil na ukazateli skóre stav 9:25. V závěru první čtvrtiny se sice podařilo zásluhou Wawasibuky snížit na desetibodový rozdíl, ale druhá čtvrtina opět patřila Svazijsku, které se zejména zásluhou přesné střelby Modlowaniho dostalo až na dvacetibodový rozdíl. Fidžané nestíhali, nedařilo se oporám a po nešťastně ztraceném semifinálovém zápase chyěly zřejmě i psychické síly. Druhý poločas byl vyrovnaný, Svazijci hráli nadále zodpovědně a zbytečně se nepouštěli do riskantních kombinací, a tak si pohodlný náskok donesli až do závěru utkání. Hvězdou utkání se stal Modlawani, který si připsal s 31 body, 12 doskoky a 11 asistencemi ceněný tripple-double. Svazijsko se tak poprvé raduje z medaile z MS, na Fidži jako nejlepší celek z oceánské čtveřice zbylo jen 4. místo.

Fidži - Svazijsko 88:103 /21:31, 39:58, 60:75/ /6-6/

Rajavind 24, Ratatatetolo 12, Wawasibuka 11 - Modlawani 31, Maziya 16, Bubungwe 12. Nejlepší hráči: Rajavind 7 - Modlawani 8. Celkem 31 /13,5:17,5/. Diváci: 2937.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery