Úvod » Basketbal

Semifinále

publikováno 22.12.2023

Po famózním obratu ve čtvrtfinálovém utkání s Guadeloupem dokázala Andorra tento kousek zopakovat i v semifinále a po těsném vítězství nad Fidži si po šestnácti letech opět zahraje finále mistrovství světa. Přitom utkání se vyvíjelo od začátku příznivěji pro Fidži, které ovládlo první dvě čtvrtiny. Hráči Andorry nechávali soupeři až příliš prostoru a brzy prohrávali až devítibodovým rozdílem. Fidžany střelecky táhl Chand a Seruseru, pod košem vládl Kakalavosa. V úvodu druhé čtvrtiny se ale Fidžané začali střelecky trápit, čehož soupeř využil a zejména zásluhou třináctibodového Sarasuely snížil až na dva body..Na konci druhé čtvrtiny ale Fidži znovu zabralo apo  Kakalavosově trojce šlo do kabin s devítíbodovým náskokem. Raketový úvod Fidži se třemi trojkami krátce za sebou znamenal dvacetibodové vedení 52:32 už po dvou minutách a v tuto chvíli asi nikdo nevěřil v obrat ve skóre. Hráče Andorry nakopl oddechový čas. Na hřišti se objevil Llallas, který systematicky začal nepříjemnou kontaktní hrou ničit psychiku klíčového hráče soupeře Kakalavosy, rozstřílel se hrdina čtvrtfinále Esquartin spolu s Pepe Guanem a ztráta se poměrně rychle začala umazávat. Fidžané znervózněli a přestali trefovat i z otevřených pozic, kterých ale dobrá obrana soupeře moc nenabídla. A v 9. minutě třetí čtvrtiny po trojce Pepeho Guana šla Andorra poprvé do vedeni. Poslední čtvrtina nabídla velké drama. Andorra se pět minut před koncem dostala do vedení 71:56, ale pak přišly tři minuty bez vstřeleného koše a Fidžané se vrátili do hry zejména zásluhou přesné střelby Sisanany a Rajavinda. Dvě minuty před koncem už vedla Andorra jen 76:72, když výborný Sisanana proměnil nájezd a schylovalo se k dramatu, zvláště když následný protiútok Esquartin neproměnil. V poslední minutě dokonce Rajavind vyrovnal, ale následně náhradník Quarenta zachoval chladnou hlavu, když proměnil obě šestky a poslal Andorru do vedení. Deset vteřin před koncem bylo opět vyrovnáno a Andorra měla poslední útok. Po time outu pak hráči do puntíku splnili pokyny trenéra a Quarenta střelou dvě vteřiny před koncem poslal svoje mužstvo do finále. Fidžany tentokrát nepodržely opory - Nesusivola nebyl vidět a trefil jedinou šestku, Kaklavosa po solidním poločase odpadl, nedokázal se vyrovnat s nepříjemnou osobkou Llallase, nedal ani bod a připsal si navíc technickou chybu. Andořrané po slabém poločase a katastrofálním úvodu třetí čtvrtiny zahráli po změně stran mnohem líp, dramatický závěr pak zvládli skvěle takticky.

Fidži - Andorra 78:80 /23:19, 40:31, 54:58 / /5-5/

Rajavind 18, Seruseru a Sisanana 15 - Esquartin 15, Sarasuela 13, Llallas a Pepe Guano 10. Nejlepší hráči Sisanana 4,5 - Llallas 3,5. Celkem 24 /14:10/. Diváci 3017.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery