Úvod » Basketbal

Mistrovství světa 2023 - Guadeloupe, Antigua

publikováno 05.12.2023

Letošní mistrovství světa se poprvé uskuteční ve dvou zemích. Původně se mělo konat na Antigvě, ale výstavba nové haly uvázla na nedostatku financí. Guadeloupe se nabídl, že šampionát uspořádá. Největší halu v Basse-Terre upravil tak, aby se tu mistrovství mohlo konat. Kapacita hlediště se zvětšila z 2000 na 3150 míst. Ale ozvala se i Antigua, která požádala o možnost o spolupořádání mistrovství. Kapacita místní haly se provizorně zvětšila z 800 na 1350 míst. Guadeloupe nakonec souhlasil a dohodlo se, že se na Antigvě uskuteční jedna ze dvou skupin. Boje o umístění pak už proběhnou celé na Guadeloupu. Jelikož si Antigua jakožto vítěz Karibského mistrovství účast vybojovala, rozhodlo se, že hlavní pořadatel bude nalosován do skupiny na Guadeloupu a Antigua bude hrát svou skupinu doma.

Losování proběhlo v neděli v Basse-Terre. Mužstva bvla nalosována tak, že v každé skupině budou tři týmy ze Západní a tři z Východní zóny. Zároveň v Basse-Terre vyvrcholila finálová část kvalifikace, ze které si vybojovaly postup Aljaška a Svazijsko.

Los MS: 

skupina A (Antigua, hala v St. Johns): 

Kiribati

Srí Lanka 

Antigua

Tahiti

Aljaška

Andorra

 

 

Skupina B (Guadeloupe, hala v  Basse-Terre):

Fidži

Ghana

Guadeloupe

Bhútán

Svazijsko

Nauru

Skupina A zahájí v pátek 8. prosince a bude pokračovat 10., 12., 14. a 16. prosince. Hraje ji AH. Skupinu B bude hrát PH a proběhne ve dnech 9., 11., 13., 15. a 17. prosince. 17. prosince se přesunou všechny týma letecky z Antiguy na Guadeloupe, kde 18. prosince zahájí boje o konečně umístění. Program bude prakticky totožný s minulými šampionáty. Finále se bude hrát 23. prosince.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz