Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga 4. kolo

publikováno 10.10.2023

Navzdory záplavám, které vznikly po povodňové vlně po protržení hráze jezera v severním Sikkimu, a které napáchaly velké škody na infrastruktuře zejména na jihu země, se odehrálo kompletní 4. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Šlágr kola se hrál v Gangtoku, který povodní nebyl dotčen, a kde proti sobě nastoupily týmy FC Gangtok a Icemans. A zápas měl výbornou kvalitu, na obou stranách bylo k vidění hodně pohledných akcí. Ve vyrovnaném prvním poločase se skóre několikrát mohlo posunout na tu, či onu stranu, ale oba brankáři se několikrát vyznamenali. Teprve v závěru poločasu nestačil Ayuravadi na přesnou střelu Di Wana a domácí šli do vedení. Úvod druhého poločasu patřil Icemans, kteří soupeře zatlačili a vytvořili si i šance. Po hodině hry bylo vyrovnáno, když se z přímého kopu trefil přesně k tyči Kaka. Mladý andamanský talent tak oslavil svoji první branku v dresu Icemans. Domácí se ale s remízou nechtěli spokojit, pťidali na aktivitě a zaslouženě šli opět do vedení. Znovu se o to postaral Di Wan, který se dostává do formy a se čtyřmi góly je opět na čele ve střelecké tabulce. Icemans už vyrovnat nedokázali a připsali si druhou porážku v řadě.
Souboj o čelo tabulky se hrál rovněž v Gangtoku, kde Sherpa hostila ambiciózní Dikchu. Hosté se museli dopravit do Gangtoku vrtulníkem, ale ani tato nepříjemná změna neoslabila jejich touhu po dobrém výsledku. Už ve 3. minutě totiž po spolupráci s Akidolu otevřel skóre Ghosh. Domácí dokázali brzy vyrovnat, když zaskočil Mandeye nečekanou střelou z úhlu Lattam, ale ve zbytku poločasu se hrálo častěji na polovině domácích. V závěru poločasu výborný Akidolu poslal po chytré narážečce s Watanou Dikchu do vedení. A když krátce po změně stran zvýšil Ghosh už na 3:1, rýsovalo se překvapení. Trenér domácích Pchhong ale poslal do hry Chorbu a také ne zcela zdravého Yaka a risk se vyplatil. Oba hráči pťinesli oživení, Sherpové  zabrali a Limbo vykřesal naději, když vymetl horní roh Kesharovy branky. V závěru Sherpa mohutně tlačila a minutu před koncem se fanoušci dočkali vyrovnání, které zaťídil stťídající Yak.
Utkání v Geyzingu mezi Glaciers a Pemayangtse se hrálo až další den, kdy se hráči hostí mohli k utkání dostavit opět za pomoci vrtulníku, a jakoby události přírodní pohromy zanechaly na hráčích stopy, utkání nemělo valnou úroveň. Favorizovaní domácí první poločas nic nepředvedli, naopak Pemayangtse šlo v 34. minutě do vedení po hlavičce Mireshe. Po změně stran už měl zápas očekávaný scěnář, Glaciers třemi góly utkání otočili a zvítěyili podruhé za sebou. Naopak Pemayangtse je stále bez bodu a na posledním místě přezimuje.

FC Gangtok - Gangtok Icemans 2:1 /1:0/

40. Di Wan 1:0, 57. Kaka - př. kop 1:1, 73. Di Wan 2:1. Rozhodčí Khumlang /0/, 1761 divák.

Sherpa Club Gangtok - Dikchu Athletics 3:3 /1:2/

3. Ghosh /Akidolu/ 0:1, 14. Lattam 1:1, 42. Akidolu /Watana/1:2, 52. Ghosh (Sunuwar/ 1:3, 62. Limbo /Yak/ 2:3, 89. Yak (Chorba/ 3:3. Rozhodčí Lingyam /1/, ŽK Lattey, Pandal, Chungpok /DIK/, 1046 divákú.

Geyzing Glaciers - Pemayangtse Reds 3:1 /0:1/

34. Miresh /Yagdel/ 0:1, 56. Fisher /Sumatra/ 1:1, 61. M. Landip /Chandari/ 2:1, 73. Mishra 3:1. Rozhodčí  Rangpa /0/, ŽK Pratende, Dingey - J. Lhendup, Mukeshi, 809 divákô

1. FC Gangtok 4 3 0 1 11:6 9
2. Sherpa Club Gangtok 4 2 1 1 15:8 7
3. Dikchu Athletics 4 2 1 1 9:9 7
4. Geyzing Glaciers 4 2 0 2 12:12 6
5. Gangtok Icemans 4 2 0 2 10:10 6
6. Pemayangtse Reds 4 0 0 4 3:15 0

Střelci:

4 - Di Wan /FCG/

3 - Yak, N. Surman /SHE/

 

2. liga

4. kolo bylo vzhledem k následkúm přírodní katastrofy odloženo.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery