Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Kvalifikace MS 2024

4. kolo kvalifikace

publikováno 19.09.2023 (aktualizováno 24.10.2023)

Dvě kola před koncem kvalifikace mohl Bhútán slavit postup - kdyby dokázal vyhrát na Kiribati. To se nestalo. Domácí s několika změnami v sestavě oproti červnovému utkání se stejným soupeřem dokázali s favoritem držet krok po celý zápas, z vítězství se ale neradují. I když v první půli dvakrát vedli, soupeř vždy po rychlých kombinacích vyrovnal. Po hodině hry Singey otočil skóre a zdálo se, že si Bhútán připíše čtvrté vítězství. Kiribaťané ale bojovali a po chybě brankáře Sundeepa, který neudržel slabou střelu Matusiky, po dorážce Pumbaaby dokázali čtvrt  hodiny před koncem srovnat. Bod je ale málo, k naději na postup bude třeba oba zápasy s karibskými soupeři vyhrát. Bhútán v příštím kole hostí Bermudy a měl by potvrdit své postupové ambice.

Ve druhém zápase skupiny došlo k překvapení, když domácí Guadeloupe podlehl outsajdrovi z Bermud 2:4. Bermudy začaly odvážně a dostávaly se častěji do střeleckých pozic. V 19. minutě se také ujaly vedení zásluhou Sharpera. Domácí to poněkud vyvedlo z míry a začali kupit chybu na chybu. Ještě do poločasu zvýšil Shakepsperry na 0:2. Do druhé půle provedli domácí dvě změny, ale ani to nepomohlo. V pohodě hrající Bermuďané přidali v rychlém sledu další dva góly a bylo prakticky rpozhodnuto. V samotném závěru sice Guadeloupe snížil dvěmy góly v rozpětí minuty na konečných 2:4, ale nečekané tři body putují do Atlantiku. Svou mezinárodní premiéru si odbyl moravský rozhodčí Kevin Novák, příliš se mu nevydařila. Chyby ale rozděloval na obě strany, takže zápas příliš neovlivnil.

Ve skupině B se v barmském Shwebu hrál výborný zápas. Barmánci chtěli potvrdit vítězství na Guamu i doma, ale narazili na koncentrovaného a dobře bránícího soupeře,který nebezpečně útočil a také šel zaslouženě do vedení, když se po pěkné akci a centru Rincóna trefil Hafafofo. Hráči Barmy ale v závěru poločasu přitlačili a ve 40. minutě vyrovnali zásluhou Lu Thy, který parádně trefil chytrou přihrávku Lu Tlap Leie. Také po změně stran šel Guam do vedení, to se prosadil výborný Loyobuani. Barmánci se v tu chvíli jen bránili tlaku soupeře a jen díky zákrokům Tham Daunga drželi pouze jednogólovou ztrátu. Teprve po hodině hry se hra vyrovnala a Nyam Nyam byl blízko vyrovnání, když z úhlu trefil boční síť Arrascovy branky. V 65. minutě domácí trenéři celkem nečekaně nasadili třetího útočníka a trochu riskantní hra slavila úspěch, když čtvrt hodiny před koncem Di Wan vyrovnal. Ale ani to domácím nestačilo, osm minut před koncem nasadili další hrot do hry, když Lhan Pshouk nahradil obránce A Kchun Kyaa. A vyplatilo se. V závěrečném náporu po průnikové přihrávce Shar Peie prostřelil Arrasca U Pshouk a Barma tak slaví velmi důležité vítězství.

Skupina C přinesla rovněž zajímavé výsledky. Šanci na postup definitivně ztratil Mauritius, který nedokázal po domácí prohře bodovat ani v San Marinu. Po matném výkonu podlehl domácím 1:3, když jediný gól Bouvaina v závěru utkání jen snížil ztrátu. San Marino se dostalo do vedení už ve 4. minutě zásluhou Salieriho, ve druhé půli přidal další dva góly Solferini. Hosté z Mauritiu předvedli jen několik tvrdých zákroků, za které byli po zásluze potrestáni žlutými kartami. A to ještě šlapák Waga Wagy na Paola de Romu už v 5. minutě volal po červené kartě, slabý rozhodčí Collet z Guadeloupu však byl benevolentní. Karet mohl rozdat daleko víc a měl zásluhu na tom, že hráči se místy věnovalii spíš kopání do soupeře, než do míče. Mauritius už spadl na poslední místo a bude mít hodně prácw s udržením koše B.

Další zápas této skupiny v Maseru přinesl bojovný a kvalitní fotbal. Lesotho se rozešlo s Maledivami smírně 2:2 a zůstává v boji o postup na MS. Maledivy jako mírný favorit začaly lépe a v 21. minutě otevřel skore Pupook po krásné dlouhé přihrávce Hasan-shala. Brzy však překvapil Lihwana z těžkého úhlu Kukunda. Po změně stran se domácí dostali do vedení. Skoroval Nyanza, kterého našel ideálně před brankou Telle. Hosté se však nevzdali, přidali na tempu a útok Pupook - Riti se postaral o vyrovnání. Autorem gólu byl Diraw Riti. V hektickém závěru měla obě mužstva šance k rozhodnutí, ale oba brankáři předvedli několik skvělých zákroků a skore se už nezměnilo. Maledivy si udržely vedení, ale o postup si to rozdají tři týmy, mezi nimiž je rozdíl jen jeden bod.

Ve skupině D se opět střetli Nauřané s Andamanci. Téměř vyprodané Es time Centrum v Anabaru moc pěkného fotbalu nevidělo. Domácí hráče svazovala nervozita z naděje na výbornou výchozí pozici v boji o postup, Andamance naproti tomu svazovala nervozita z toho, že další porážka už by byla v boji o postup fatální. Kvalitě utkání nepomohl ani rychlý gól domácích, kdy Serua v brance Andaman prostřelil nechytatelnou střelou o tyč Quaqwa. Hrálo se více méně od šestnáctky k šestnástce, pokud míč vůbec do nebezpečného prostoru doputoval. A tak oba brankáři moc situací řešit nemuseli. Vzruch přišel teprve v závěru utkání, kdy hráči Andaman v zoufalé snaze aspoň vyrovnat soupeře zatlačili,ale střeleckou mizérii, která trvá už tři zápasy, nezlomili. Zářným příkladem byla minela Netutakkaama, který v poslední minutě ze dvou kroků netrefil odkrytou branku. Andamanci tak o postup definitivně přišli, naopak budou mít starosti se záchranou ve výkonnostní skupině B.

Ve druhém utkání skupiny - v arktickém derby - došlo k překvapení. Špicberky si na Aljašce doslova vychutnaly domácí tým a smetly jej 5:2, když už v poločase vedly 4:0. Sklore otevřel už v 9. minutě Barents, který proplul děravou obranou Aljašky jako jeho slavný jmenovec stejnojmenným průlivem a nedal Potterovi šanci. Když pak přidal skvěle hrající Ybbdahl další dvě branky, bylo prakticky rozhodnuto. Obrana domácícxh přestala existovat a korunu všemu nasadil v závěru poločasu Cristal, když vymetl pavučiny va vlastní brance. Ve druhé půli už hráči Špicberků poněkud zvolnili, ale stále kontrolovali hru. Domácí se přece jen zvedli, snížili na rozdíl dvou branek, ale v závěru si dali už druhý vlastí gól, tentokrát byl nešťastrníkem střídající Henderson. Špicberky tak překvapivě zůstávají ve hře, zatímco Aljaška je už bez šance. V Barrow se hrálo tentokrát na venkovním hřišti za krásného pozimního počasí - bylo slunečno a 7 stupňů nad nulou.

Morava se proti Vanuatu ve skupině B představila na nově zrekonstruovaném stadionku ambiciózního nováčka ligy Žárové. Vyprodaný stadion viděl úporný boj, ve kterém Morava musela ve druhém poločase otáčet výsledek, aby získala očekávané tři body. Vanuaťané byli překvapivě rovnocenným soupeřem Moravanům, kteří možná podlehli nervozitě, když hráli v novém prostředí. Do vedení se dostali brzy zásluhou Křídla, který utekl po křídle a překonal křižnou střelou Liovaniho. Pak ale jakoby domácí podlehl uspokojení a dovolil soupeři nejen vyrovnat, ale dostat se do vedení. Omam a Pivo se postarali o nečekané vedení svého týmu. Asistenci u gólu Piva měl Ukokotu, což přimělo domácí fandy k teorii o otevření nové hospody s názvěm "Pivo u Kokotů".. Zlepšený výkon Moravy ve druhém poločase přinesl obrat ve skore, když vyrovnal střídající Rákosník a rozhodl Vosel. Hosté ale ještě do konce zápas hrozili a samotný závěr se odehrál před brankou Lišejníka. Šancí na gól měli Vanuaťané ještě několik, ale Lišejník odolal a když v poslední minutě bravurně vytáhl ránu Ukokotua na roh, mohli si všichni vydechnout. Morava tak zůstává v boji o postup, když má spolu s Barmou stejný počet bodů i rozdíl branek. Rozhoduje jen brankový podíl pro Barmu. Ani třetí Guam ještě nesložil zbraně. Tato skupina slibuje drama až do posledního kola.

 

Skupina A

Kiribati - Bhútán  3:3 (2:2)

5. Morawa (Matusika) 1:0  
  12. Yamalee 1:1
20. Rouerea 2:1  
  21. Gyatchen ŽK
  21. Thagore ŽK
  22. Jigme ŽK 
  37. Badrinath (Jigme) 2:2
  63. Singey 2:3
75. Pumbaaba (Matusika) 3:3  

Rozhodčí Nangapajiri (ANM) /1/. Hráno 14. 9. v Bonriki, 1105 diváků.

Kiribati: Totawanaa 5 - Rowewa 6, Kabutaro 5, Morawa 6, Matusika 7 - Bababituri 5, Pumbaaba 6, Brekeke 7 (72. Gototo) - Rouerea 6, Natinimate 5 (64. Kaleoikaikaokalani), Ki-teara 5 (72. Ekameni)

Bhútán: Sundeep 4 - Yamalee 6, Badrinath 7, Gyatchen6, Thagore 5 - Dorjee 6, Jigme 5 (67. Tsherdup), Langlang 5 - Longrisha 5, Linzian 4 (46. Singey 7), Tamang 5 (73. Sunar)

Guadeloupe - Bermudy 2:4 (0:2) /+1/

  19. Sharper (Doyle) 0:1
  37. Shakesperry (Watson) 0:2
  60. Kurtweil (P. Rockford) 0:3
  65. Sharper (Black) 0:4
82. Huguenot 1:4  
83. Gerverec (Brendoix) 2:4  

Rozhodčí Novák (MOR) /3/, 1877 diváků. Hráno 14-. 9. v Basse Terre.

Guadeloupe: Gervais 4 - Balniérre 5, Brendoix 5, Lefevre 4 (46. Gerverec 5), Barelli 5 - Merenguez 4, Huachón 5, Occana 5 - Chiporéz 4 (79. Huguenot), Renny 3, Bartholomey 4 (46. Hector 4)

Bermudy: Bennedy 6 - Wallner 6, Sharper 8, Black 7 (82. Cowland), P. Rockford 6 ( 83. W. Rockford)- Kurtweil 6, Gretta 5, Shakepserry 7 (72. Hopkirk) - Carter 5, Doyle 6, Watson 6

1. Bhútán 4 3 1 0 22:5 10
2. Bermudy 4 2 0 2 7:15  6
3. Kiribati 4 1 1 2 11:16  4
4. Guadeloupe 4 1 0 3 9:13  3

 

Skupina B

Barma - Guam 3:2 (1:1)

24. U Shan ŽK 24. Hafafofo (Rincón) 0:1
40. Lu Tha (Lu Tlap Lei) 1:1  
  59. Loyobuani (Rincón) 0:2
60. Nyam Nyam ŽK  
76. Di Wan 2:2  
87. U Pshouk (Shar Pei) 3:2  
   

Rozhodčí Khumlang (SIK) /1/. Hráno 15. 9. ve Shwebu, 1642 diváků.

Barma: Tham Daung 7 - Sho Luen 7, U Shan 5 (65. Zhin Dol), A Kchun Kya 6 (82. Lhan Pshouk), Lu Tha 7 - Nyam Nyam 8, U Pshouk 7, Kwa Sar 6 - Di Wan 7, Lu Tlap Lei 6, Su Mo 5 (65. Shar Pei)

Guam: Arrasco 6 - R. Buyam 8, Hafafofo 6, Rincón 7, Gakarisu 6 - Wokurka 5, Mohawaha 5, Fabiano 7 (79. Nikata) - Aberdew 5 (84. Makolo), Omuri 5 (70. Bonaventura), Loyobuani 7

Morava - Vanuatu 3:2 (1:2 /+1/

8. Křídlo (Sláma) 1:0  
  27. Omam (Minister) 1:1
  37. Pivo (Ukokotu) 1:2
66. Rákosník (Sláma) 2:2  
72  Vosel 3:2  

Rozhodčí Rasmussen (SPI)  /0/, 899 diváků. Hráno 16. 9. v Žárové.

Morava: Lišejník 7 - O. Jura 5 (46. Rákosník 6), Berda 5, Křídlo 6, Loujžecký 5 - Krasík 6, Vosel 7 (83. Máchal), Bradlík 5 (46. Bečka 6) - Bobek 5, Sláma 7, Brouzdal 6

Vanuatu: Leovani 6 - Sawo 6, Okolovosi 5 (72. Keloy), Pivo 7 (89. Leva), Omam 6 - Kalafuna 5 (83. Kipalam), Kwasar 6, Kaolin 5 - Minister 6, Ukokotu 7, Martinez 6

1. Barma  4 3 0 1  11:8 9
2. Morava 4 3 0 1 12:9 9
3. Guam 4 2 0 2 10:7 6
4, Vanuatu 4 0 0 4 8:17 0

 

Skupina C

San Marino - Mauritius 3:1 (1:0)

4. Salieri 1:0  
  5. Waga Waga ŽK
  5. Pailie ŽK
55. Solferini (Totti) 2:0  
  55. Bouvain ŽK
63. Solferini (Totti) 3:0  
  85. Bouvain 3:1

Rozhodčí Collet (GDE)  /4/, 604 diváků. Hráno 15. 9. v Serravalle.

San Marino: Vini 6 - Spitalezzi 6, Boticelli 6, Mela 5, Pirri 6 - Pradi 5, Solferini 6, Mancini 5 (73. Merlini)- de Roma 5 (82. Prasinelli), Salieri 8, Totti 7 (73. Deli)

Mauritius: Khardjah 5 - Pailie 5 (79. Mouzaias), Bouvain 5, Goll 4, Waga Waga 3 - Crawley 4, Welsh 5, Shashan 4 - Sollére 4, Jawwan 3 (63. Mbobo 4), Ramzasharee 4 (46. Hu 4)

Lesotho - Maledivy 2:2 (1:1)

  21. Pupook (Hasan-shal) 0:1
28. Kukunda 1:1  
52. Nyanza (Telle) 2:1  
  61. Riti (Pupook) 2:2
61. Telle ŽK.  

Rozhodčí Pandriassa (MRI)  /0/, 1827 diváků. Hráno 15. 9. v Maseru.

Lesotho: Thomas 7 - Kukunda 7, Telle 7, N´Kwakwa 6, Matuidi 6 - Whaddo 6, Siladze 7 (73. Doyebal), Mofolo 6 - Nyanza 7, Tsosane 6 (73. Pelle), Ho 6 (84. Breyc)

Maledivy: Lihwan 6 - Hasan-shal 7, Al Rashnee 5 (64. Mahavaddhoul), Meshilhash 6, Vadha 5 - Paluhadhoo 7 (84. Linhavaddin), Tuvian 6, Akidolu 6 - Pupook 8 (84. Al Kushne), Riti 7, Fisher 6

1. Maledivy 4 2 1 1 11:8  7
2. Lesotho 4 2 1 1 9:7 7
3. San Marino 4 2 0 2 8:11 6
4. Mauritius 4 1 0 3 7:9 3

Skupina D

Nauru - Andamany 1:0 (1:0)

Quaqwa (Ch. Ogyeriniji) 1:0  

Rozhodčí Phungyel (BHU) /1/. Hráno 16. 9. v Anabaru, 1673 diváků.

Nauru: Bobbut 6 - Moluk 5, Hobart 6, Kuriwasiwa 5, Schrott 4 - Quaqwa 6, Nuru 5, Yenamol 4 (67. Saturne, 90. Hyedrich) - Ch. Ogyeriniji 4 (85. Dowio), Pamuwagir 4, Mataba 5

Andamany: Seru 6 - Zhaba 5, Mupopo 6, Uku 4, Remaly 4 (76. Netutakkaam) - Udamalakolabundy 4, Bhgwar 3 (60. Kaka 4), Devalakuram 5 - Divindaloo 4, Kabaddi 3 (53. Onger 5), Shahanakokooty 4

Aljaška - Špicberky 2:5 (0:4)  /+1/

  9. Barents 0:1
  22. Ybbdahl (Leonidsen) 0:2
  39. Ybbdahl (Ybde) 0:3
  45. Cristal vlastní 0:4
  46. Hjalmarsen ŽK
  46. Leonidsen ŽK
50. Blackfox 1:4  
  50. Ybde ŽK
65. Clapley (Blackfox) 2:4  
  90. Henderson vlastní 2:5

Rozhodčí Ebony (BER)  /2/, 758 diváků. Hráno 14. 9. v Barrow (otevřený stadion).

Aljaška: Potter 4 - Wahina 3 (84. Henderson), Harley 3 (46. York 5), Clapley 4, Davidson 3 - Littlebison 4, Cristal 2, Tikirak 4 - Perry 3, Blackfox 6, Chapman 4 (87. Oak)

Špicberky: Peersen 6 - Barents 5, Leonidsen 6, Sveinsen 5, Moen 6 - Ybbdahl 8 (78. Cragholm), Ybde 7, Hjalmarsen 6 - Bjendal 5, (84. Helerup) Sörensen 5, Simondsen 5 (71. Olafsen)

1. Nauru 4 3 0 1 12:4 9
2.  Špicberky 4 3 0 1 14:9 9
3. Aljaška 4 1 0 3 10:13 3
4. Andamany 4 1 0 3 4:14 3

Tabillka druhých týmů

1. Špicberky 4 3 0 1 14:9 9
2. Morava 4 3 0 1 12:9 9
3. Lesotho 4 2 1 1 9:7 7
4. Bermudy 4 2 0 2 7:15 6

5. kolo kvalifikace proběhne od 26. do 28. října (případně až do 31. října). Program zápasů: Kiribati - Guadelope, Bhútán - Bermudy, Barma - Morava, Guam - Vanuatu, Lesotho - San Marino, Maledivy - Mauritius, Aljaška - Nauru, Špicberky - Andamany.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery