Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Závěr sezóny v Sikkimu - Geyzing má double, Mangan sestupuje

publikováno 06.06.2023 (aktualizováno 07.06.2023)

Po skončení ligové soutěže pokračovala sezóna zápasy baráže a rozhodovalo se také o držiteli Sikkimského poháru.

Baráž

Mangan završil nepovedenou sezónu rovněž nepovedenou baráží. Proti vítězi 2. ligy Pemayangtse Red Monks přišel o šanci na udržení už v prvním domácím zápase. Před více než patnácti stovkami diváků šli sice domácí brzy do vedení, ale soupeř ještě v první půli skóre otočil. Zejména gól Shkrshmy na 1:2 z nastavení první půle domácími hráči dost zamával, po změně stran nedokázal Mangan najít rytmus,naopak nadšeně hrající hosté přidali další dva góly a do odvety si přivezli luxusní náskok. 
Na hřišti v Pellingu,kde je domovský stánek Pemayangtse, rozmetal naděje Manganu rychlý gól Karmy Lepchi, a když nejlepší druholigový střelec Shkrshma přidal pět minut před koncem poločasu druhý gól,bylo jasné, že 1. liga bude mít po letech nového účastníka. Po změně stran domácí polevili a dovolili Manganu vyrovnat, vítězný gól už ale hráči Manganu nevstřelili a série bez vítězství v soutěžním zápase tak trvá od 28. srpna,kdy Mangan poprvé a naposledy v sezóně zvítězil, když v Poháru zdolal Himalayu. Pemayangtse tak napočtvrté v baráži uspělo, klub ale čeká spousta práce, především úprava hřiště  a rovněž posílení kádru.

Real Mangan - Pemayangtse Red Monks 1:4 (1:2)

11. Penam (Semering) 1:0, 30. Karma Lepcha (Shkrshma) 1:1, 45.Shkrshma 1:2, 65. Polden 1:3, 80. Rumbok 1:4. Rozhodčí Lingyam /0/, 1586 diváků.

Pemayangtse Red Monks - Real Mangan 2:2 (2:0)

7.Karma Lepcha (Sunuwar) 1:0, 40. Shkrshma (Rabden) 2:0,49. Miresh (Semering) 2:1, 75.Gemtsog 2:2. Rozhodčí Rajangiri /0/, ŽK Landa, Palden - Kalafas, 1011 diváků.

Pohár

Semifinále

Do semifinále se vedle tří prvoligových týmů probojoval také Singtam, který ve čtvrtfinále nečekaně vyřadil FC Gangtok. V semifinále ale Wilds narazili na čerstvého mistra Geyzing, který byl podle očekávání nad síly druholigového mužstva. Geyzing k postupu vykročil už na domácím hřišti, když zvítězil jednoznačně 6:0 a odveta měla být jen formalitou. V níže položených částech Sikkimu panovalo začátkem června spalující horko, které se nevyhnulo ani Singtamu, ležícímu u řeky Teesty. Pětatřicetistupňové vedro hráčům Geyzingu příliš nevonělo a domácí hráči toho dokázali zpočátku využít. Během prvních dvaceti minut nasázeli tři góly do Ganchhengovy sítě a zdálo se, že by ještě mohlo dojít k překvapení. Hosty ale brzy uklidnil Tapai, který využil zaváhání brankáře Kashiho a snížil. Po chvíli ale opět zaspala obrana Geyzingu a Milan Lepcha přidal čtvrtý gól. Do druhého poločasu hosté provedli dvě změny,také ostré slunce se schovalo za okolní kopce a Geyzing přece jen začal mít na hřišti navrch. Svou převahu ale vyjádřil už jen dvěma góly, takže Singtam vedení udržel a získal skalp mistra.
Druhé semifinále slibovalo vyrovnanější boj. V prvním zápase hostila Sherpa Icemans a utkání domácím příliš nevyšlo. Icemans zvládli lépe první poločas, kdy vstřelili dva góly, po změně stran už vývoj kontrolovali a soupeři nic nedovolili. A protože z mála šancí na obou stranách další gól nepadl, šli Icemans do odvety na domácím hřišti s dvougólovým náskokem. Odveta přinesla divácky atraktivní souboj s dramatickou zápletkou. Sherpové do zápasu vstoupili skvostně, po dvou gólech Longrishi a jednom Surmana už po necelé  půlhodině hry měli k postupu blíže. Domácí ale opět táhl na jaře vynikající Chuchwandrndra, který nejprve sám snížil a pak byl u zrodu krásné akce, kterou zakončil Mageiang. Do druhé půle tedy vstupovali v lepší pozici Icemans, ale už po necelých deseti minutách výborný Longrisha zkompletoval hattrick a bylo srovnáno. Icemans ale bojovali a mladý Mageiang snížil tečovanou střelou na 3:4. Sherpům docházely síly a na další protiúder už neměli. Naopak Sandip Landip doklepl špatný odkop Lhendupa a vyrovnal a krátce před koncem strhl vítězství na stranu Icemans Basmathi.

Sherpa Club Gangtok - Gangtok Icemans 0:2 (0:2)

9. Chuchwandrndra (Loyobuani) 0:1, 37. Palyor (Loyobuani) 0:2. Rozhodčí Khumlang /2/, ŽK Solopholok (SHE), 1011 diváků.

Gangtok Icemans - Sherpa Club Gangtok  5:4 (2:3)

7. Longrisha (Yak) 0:1, 13. Karma Surman (Chungpok) 0:2, 26. Longrisha 0:3, 37. Chuchwandrndra (Chapati) 1:3, 42. Mageiang (S. Landip) 2:3, 54. Longrisha (Yak) 2:4, 67. Mageiang (Loyobuani) 3:4, 73. S. Landip 4:4, 89. Basmathi 5:4.Rozhodčí Yadav /1/, ŽK Prikhale, Dorji, Šára, Chapati, Mageiang - Martam. 1037 diváků.

Geyzing Glaciers - Singtam Wilds 6:0 (2:0) /+2/

7.  Pratende (Mishra) 1:0, 22.Jaeel (M. Landip) 2:0, 62. Dingey (Mishra) 3:0, 78. Dingey (Sumatra) 4:0, 84. Sumatra (Mishra) 5:0, 87. Sumatra (Proskhanaskarukonghiri) 6:0. Rozhodčí Lingyam /1/, ŽK Lamkualchandurgorong, D. Pchhong) (SIN), 740 diváků.

Singtam Wilds - Geyzing Glaciers 4:3 (4:1) /-1/

9. Ganantok 1:0, 17. Shutra (Milan Lepcha) 2:0, 19. Dharma (př. kop) 3:0, 24. Tapai 3:1, 29. Milan Lepcha (Pchhong) 4:1, 61. Answari (Lingey) 4:2, 82. Lingey 4:3. Rozhodčí Rajangiri /0/, ŽK Kamel - Dingey, 780 diváků..

Finále

Gangtok Icemans - Geyzing Glaciers 2:5 (0:3)

9. Lingey (Tapai) 0:1, 27. Lingey (př. kop) 0:2, 44. Pupook (Lingey) 0:3, 49. Palyor 1:3, 57. Lamyen 2:3, 71. Dingey 2:4, 79. Lepkolakgyat (Birandra) 2:5. Rozhodčí Rangpa /2/, ŽK Mageiang, Lamyen (ICE), 1012 diváků.

Icemans: Birami -  Lamyen, Unthapi (46. Ruptsang), Dorji, Palyor - Chuchwandrndra, Mageiang,  Chapati - Basmathi (72. Šára), S.Landip, (82. Rennedy Payung), Loyobuani

Geyzing: Yebal - Proskhanaskarukonghiri, Lingey, Lepkolakhyat, Nyinchol (78. Birandra) - M. Landip (67. Fisher), Dingey, Jaeel - Pupook, Tapai (85. Kamil Lepcha), Sumatra

Na stadiónu Sherpy v Gangtoku se očekával vyrovnaný boj, ale už první poločas naznačil, že Icemans nebudou týmem, který zvedne pohár nad hlavu. Geyzing byl lepší. Vycházely mu kombinace, byl silnější v soubojích a mnohem nebezpečnější před brankou soupeře. Už v 9. minutě poslal Lingey nepřesnou hlavičku Tapaie šťastnou tečí kolenem za záda Biramiho a Geyzing šel do vedení. Icemans se nemohli dostat do tempa, hráče brzdily nepřesné přihrávky a než vyrážet do útoku, bylo třeba bránit. Což se dařilo do 27. minuty, kdy Unthapi fauloval aktivního Tapaie a Lingey z přímého kopu zakroutil míč nechytatelně k tyči Biramiho branky. Icemans se teprve v závěru poločasu pokusili ohrozit branku Yebala, ale Basmathi v dobré pozici jen zakopl o míč a nastřelil si ruku. Těsně před koncem poločasu ale aktivně hrající Lingey vyslal průnikovou přihrávkou do šance do té doby neviditelného Pupooka a maledivský reprezentant si poradil a mezi nohama Biramiho zvýšil už na 3:0. Do druhé půle Icemans stáhli obranu jen na tři beky a posílili střed pole a brzy mladý obránce Palyor nečekanou střelou snížil. Gól hráče nabudil a najednou bylo před Yebalem rušno. Reprezentační gólman si ale počínal jistě a všechny nákopy do šestnáctky řešil s přehledem, v 57. minutě ale nedosáhl na střelu Lamyena a bylo zaděláno na drama. Geyzing ale žádnou zápletku nepřipustil, brzy opět převzal otěže zápasu a vytvořil si šance. Nejprve Dingey a po něm Lepkolakhyat překonali Biramiho. Icemans na zvrat už neměli síly, pohár tak putuje do Geyzingu. V dresu Icemans se v 72. minutě naposledy na hřišti objevil moravský střelec Jan Šára, který odehrál v dresu Icemans devět sezón. Šára po skončení aktivní kariéry zůstává v klubu, kde bude působit jako  poradce a skaut.

V poháru FIFAC v sezóně 2023/24 budou Sikkim reprezentovat:

FC Gangtok - vítěz Poháru FIFAC

Geyzing Glaciers - mistr ligy

Gangtok Icemans - 2.místo v lize

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz