Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2022 - 2023

Geyzing trofej neobhájí

publikováno 10.05.2023 (aktualizováno 16.05.2023)

Obhajoba se konat nebude. Geyzing v odvetě nenašel recept na takticky výborně zvládnutou hru FC Gangtok a po porážce 0:2 se se soutěží loučí. Třetí vzájemný zápas během tří týdnů byl hodně podobný těm předchozím - výborně připravený tým FC Gangtok v ne zrovna nejpohlednějším duelu dokázal otupit záložní řadu soupeře a také z mála vytěžit prakticky maximum. V polovině první půle šli domácí do vedení po nenápadné akci, na jejímž konci byl obránce Bashunthapi, který povedenou střelou k tyči nedal Yebalovi šanci. Vyrovnaný průběh s minimem šancí na obou stranách měla i druhá půle. Geyzing nedokázal nic kloudného vymyslet,  domácí záloha výborně dirigovaná Prakottrim dokázala eliminovat všechny pokusy soupeře o rychlý i postupný útok. V závěru zápasu Geyzing přece jen domácí přitlačil a pět minut před koncem zkusil hrát power play, kdy se Yebal vysunul až na hrot. Risk ale nevyšel, čerstvý Talgit pět minut po svém příchodu na hřiště trefil z 73 metrů prázdnou branku a pojistil zasloužený postup FC do finále.

Sooupeřem Gangtoku bude bhútánský FC Phuenccholing. Ten dokázal díky větším zkušenostem zvítězit nad FC Union Flacq i na jeho stadionu. V zápase s divokým závěrem sice domácí tým začal sebevědomě a brzy se ujal vedení, ale Bhútánci se postupně dostali do hry, ještě do poločasu vyrovnali a na začátku druhé půle je poslal do vedení Wangyak. V nervózním závěru v 87. minutě unikl domácí obraně Pokhrel, odstavil si na hranici pravidel Bouvaina a pojistil vedení svého týmu gólem na 1:3. Poté se však strhla mela. Domácím se nelíbil zákrok Pokhrela, začali se hádat a dvojice útočníků de Roma a Maffiyan začala rozhodčího honit po hřišti. Oba to odnesli žlutými kartami. Rozlíceného de Romu stačil trenér vystřídat, ale Maffiyan v útoku na rozhodčího po chvíli pokračoval a dostal druhou žlutou. Pak se do hádky zapojili ještě Bessarah a Mouzaias, kteří rovněž dostali karty a rozhodčí úprkem do šatny zápas ukončil, přestože se mělo ještě asi dvě minuty hrát. Až dlouho po zápase se rozhodlo, že zápas bude považován za řádně ukončený, rozhodčí Rosa z Lesotha dostal hodně špatnou známku 4 a asi si nějakou dobu mezinárodně nezapíská.

Finále mezi FC Gangtok a FC Phuenccholing se odehraje na stadionu v sanmarinském Serravalle ve čtvrtek 1. června, rozhodčím bude Rasmussen ze Špicberků.

 

FC Gangtok - Geyzing Glaciers 2:0 (1:0)

23. Bashunthapi (Prakottri) 1:0  
86. Talgit 2:0  

Rozhodčí Varma (BHU) /0/, Hráno 5. 5. v Gangtoku na Sichey Ground před vyprodaným hledištěm, kde se tísnilo 1799 diváků. První zápas 2:1, postupuje FC Gangtok.

FC Gangtok: Chumil - Lingtsum, Majubhar, Lazuluk, Bashunthapi -Prakottri, Guma (81. Talgit), Kwa Sar - Di Wan (87. Arunavarun), Champal, Gunkh (71. Bharati)

Geyzing: Yebal - Proskhanaskarukonghiri, Lingey, Lepkolakhyat, Nyinchol (82. Answari) - M. Landip, Dingey, Sumatra - Pupook (46. Kamil Lepcha), Tapai (74. Mishra), Fisher

 

FC Union Flacq - FC Phuenccholing 1:3 (1:1)

9. Mouzaias (Lessox) 1:0  
  41. Pokrhel (Wangyak) 1:1
  54. Wangyak 1:2
  87. Pokrhel 1:3
87. Paolo de Roma ŽK  
87. Maffiyan ŽK  
88. Maffiyan ŽK + ČK  
88. Bessarah ŽK  
89. Mouzaias ŽK  

Rozhodčí Rosa (LES)  /4/, 879 diváků. Hráno 5. 5. ve Flacqu. První zápas 2:3, do finále postupuje FC Phuenccholing.

Flacq: Khardjah - Mouzaias, Bouvain, Dembeleh, Paulemans - Lessox, Rebet (54. Decunengu), Chadry - de Roma (87. Bessarah), Mbobo, Hu (72. Maffiyan)

Phuenccholing: Tshering - Lalpiliantok, Shil-hawi, Kishwar, Zidang - Dorjee, Ranival, Choptuling (81. Naltchema)- Pokhrel, Peshung (72. Shankar), Wangyak (81. Bhulia)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery