Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2022 - 2023

První zápasy čtvrtfinále

publikováno 14.03.2023 (aktualizováno 23.03.2023)

Jarní sezóna začala i v Poháru FIFAC čtvrtfinálovými zápasy. Ve Východní zóně byli domácí favorité úspěšní jen z padesáti procent.  Bhútánský Phuenccholing se s andamanským mistrem Port Blair Uppers dlouho nemohl dostat do  tempa. Andamanci byli v první půli lepší a vytvořili si i více šancí. Dokázali ale jen srovnat rychlé vedení domácích, minimálně dvě šance pak chytil veterán v domácí brance Tshering.V závěru poločasu udeřili domácí, když skákavou střelu Thagoreho Ma Wan Lop nezkrotil a propustil ji za čáru. Krátce před koncem poločasu pak mladý Mohadri poslal míč nešťastně do vlastní sítě. Po změně stran Phuenccholing kontroloval vývoj utkání a soupeře už skoro k ničemu nepustil. Hra ztratila tempo, což domácím vyhovovalo a v 70. minutě z nenápadné rychlé akce skóroval chytrou střelou mezi nohama bránícího hráče Wangyak. Skóre pak ještě vylepšil Kishwar po dalším nejistém zákroku Ma Wan Lopa. Pro andamanský tým poněkud krutý výsledek, ale Phuenccholing využil prakticky všechny šance a veze si do odvety luxusní náskok.
V Gangtoku hostil domácí FC dalšího andamanského soupeře a domácí tentokrát neuspěli. Eleven Shooters začali překvapivě útočně a po čtvrthodině vedli, když přesnou přihrávku Shahanakokootyho zužitkoval nabíhající Shahasrabuddhe. Domácím se nedařila kombinace, přesto dokázali po půlhodině hry během čtyř minut otočit skóre, když se do rozhozené obrany Shooters prosadil sváteční střelec Bashunthapi a po něm i Champal. Vedení ale domácí nedokázali potvrdit. Naopak jejich hra opět padla do průměru a soupeř poměrně snadno získával míče i sebedůvěru. V 57.minutě po akci, na jejímž začátku byl opět Shahanakokooty, vyrovnal Uchchiprasane. Dlouhovlasý falešný záložník Shahanokooty byl ústřední postavou Shooters, na hřišti byl neudržitelný, pohyboval se prakticky všude, a i když gól nevstřelil, měli s ním domácí velké problémy. Snaha FC o získání vedení opět na svou stranu byla jen platonická, kvůli nepřesnostem a nedůrazu ztráceli míč a Upraknashwatnama v brance prakticky už neohrozili. Naopak Andamanci v poslední minutě využili zmatek v domácí obraně a Remaly dorážkou ze tří metrů zajistil Shooters nečekané, ale zasloužené vítězství.

Oba týmy ze Západní zóny se představily v domácím prostředí a dařilo se jim střídavě. Lépe si vedl FC Union Flacq, který dokázal zvítězit nad mírným favoritem z Bhútánu Bjakarem Rangers. Domácím vyšel úvod, ve kterém zaskočili soupeře větší aktivitou,  napadáním rozehrávky hned v úvodu a dařilo se i v zakončení. V 10. minutě Paulemans překvapil Sundeepa střelou zpoza vápna a Union se dostal do vedení. O 10 minut později vybojoval Mbobo míč v souboji s Wadzongem a zblízka dostal svůj tým do dvougólového vedení. Pak se hra začala vyrovnávat. Brankář Khardjah však měl svůj den a postaral se o to, že do poločasu se skore neměnilo. Druhá půle se hrála čím dál tím víc v režii hostí. Dostávali se do šancí, ale obětavá hra domácích i výborný výkon Khardjaha znamenal, že skore se dlouho neměnilo. Až ve 74. minutě vyslal Tinkle dlouhým pasem do úniku Saikuriho, který překonal vybíhajícího Khardjaha. Tlak hostí narůstal, ale domácí v hektickém závěru dokázali cennou výhru udržet. V odvetě to však budou mít hodně těžké.

V sanmarinském Faetanu se představil obhájce trofeje Geyzing Glaciers a od začátku bylo jasné, kdo bude mít v zápase navrch. Už ve druhé minutě Sumatra našel volného Mishru, který snadno otevřel skore. Domácí byli zaskočeni a k míči se dostávali jen ojediněle, když hosté netrefili branku a mohli rozehrávat od branky. V 10. minutě to byl opět Sumatra, který hýřil aktivitou, tentokrát jeho centr zužitkoval Pupook. Pak tempo poněkud polevilo, ale Glaciers nadále kontrolovali hru a domácí se k ničemu nedostávali. Také druhý poločas se hráůl v režii hostí, kteří kontrolovali hru. Góly však přišly až v závěru. V 71. minutě Sumatra svou třetí asistencí opět našel Pupooka, který přidal třetí gól. Po chvíli přidal Birandra čtvrtý a poslední gól a nikdo nepochybuje, že o osudu tohoto dvojutkání je prakticky rozhodnuto. Sanmarinci tentokrát působili dost ustrašeně, prakticky se nedostali do gólové šance a v odvetě to budou mít velmi, velmi těžké.

FC Phuenccholing - Port Blair Uppers  5:1 (3:1) /+1/

2. Shil-hawi (Shankar) 1:0  
  24. Na Pij (Netutakkaam) 1:1
39. Thagore 2:1  
  39. Pakarisan ŽK
44. Mohadri (vlastní gól) 3:1  
70. Wangyak (Pokhrel) 4:1  
82. Kishwar (Jimtsho) 5:1  

Rozhodčí Khumlang (SIK) /2/, 1668 diváků. Hráno 9. 3. v Phuenccholingu.

Phuenccholing: Tshering - Lalpiliantok, Shil-hawi, Kishwar, Thagore - Dorjee (62. Choptuling), Ranival, Shankar - Pokhrel, Peshung (81. Jimtsho), Wangyak (83. Yelpin)

Uppers: Ma Wan Lop -Kiwadulu, Mupopo, Digo-digo, Pakarisan - Ayuwar, Mohadri (61. Kochichundri),Trawindraswamy - Na Pij, Netutakkaam (67.Kabaddi), Ma Kchwei (82. Tirukupakarnasi)

 

FC Gangtok - Eleven Shooters  2:3 (2:1) /+1/

  14. Shahasrabuddhe (Shahanakokooty) 0:1
29. Bashunthapi 1:1  
33.Champal 2:1  
  57.Uchchiprasane (Remaly) 2:2
57. Chumil ŽK  
  90. Remaly (Kolalamapusiwandra) 2:3
90. Prakottri ŽK  

Rozhodčí So Wa (BIR) /0/, 1139 diváků. Hráno 10. 3. v Gangtoku.

FC Gangtok: Chumil - Lingtsum, Majubhar, Lazuluk, Bashunthapi - Prakottri, Guma (79.Arunavarun), Kwa Sar (46.Gunkh) - Di Wan (64.Sichey), Champal, Bharati

Shooters: Upraknashwatnam - Rajamanani,  Shahasrabuddhe, Uchchiprasane, Remaly - Blil (87. Kolalamapusiwandra), Prachundrapathi, Jigme - Rumbat (78. A. Utnekoosy), Mali-a-lini, Shahanakokooty (72. Chauhapattandhya)

 

FC Union Flacq - Bjakar Rangers 2:1 (2:0)

10. Paulemans 1:0  
20. Mbobo 2:0  
  74. Saikuri (Tinkle) 2:1

Rozhodčí Bumbuyo (SWZ) /0/, 656 diváků.Hráno 10. 3. ve Flacqu.

Flacq: Khardjah - Mouzaias, Bouvain, Dembeleh, Paulemans (74. Davids) - Mani, Rebet, Hu - de Roma (84. Bessarah), Mbobo, Lessox (74. Fedri)

Rangers: Sundeep - Yamalee, Tinkle, Wadzong (56. Gangdzup), Lhomccho - Rajavanji, Motomoto, Saikuri - Dikpo (46. Longdrup), Singey, Sunar (80. Kumran)

 

Forza Faetano - Geyzing Glaciers 0:4 (0:2)  /-1/

  2. Mishra (Sumatra) 0:1
  10. Pupook (Sumatra) 0:2
  71. Pupook (Sumatra) 0:3
  75. Birandra 0:4

Rozhodčí Šarapatka (MOR) /1/,  557 diváků. Hráno 11. 3. ve Faetanu.

Faetano: Vini - Boticelli (71. Bari), Babulca, Colonna, di Selva (83. Prasi) - Milanessi, Simonelli, Totti - Volcano, Deli, Motani (71. Paderta)

Glaciers: Yebal - Birandra, Lingey (70. Jaeel), Lepkolakhyat, Nyinchol (70. Proskhanaskarukonghiri) - M. Landip, Fisher (83. Answari), Dingey - Pupook, Mishra, Sumatra

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery