Úvod » Kvalifikace MS 2024

Los kvalifikace MS

publikováno 27.02.2023

Mistrovství světa ve fotbale už zná nejen nového pořadatele, ale i los kvalifikačních skupin. Samotnému losu předcházela diskuse o tom, kde se bude šampionát konat. Původně měl zájem Guadeloupe, ale pak projevilo zájem Svazijsko. Hlasování dopadlo lépe pro africkou zemi. Možná se přihlédlo k tomu, že Guadeloupe bude zřejmě pořádat i basketbalový šampionát namísto Antiguy, která dosud nezačala stavět novou halu. Dva šampionáty během necelého půl roku nepodpořila ani příslušná místa na Guadeloupu. Mistrovství tak bude ve Svazijsku v hlavním městě Mbabane na stadionech obou klubů - FC a Umbusi. 

A nyní už k losu. Štěstí mělo Nauru, které bylo přilosováno do prvního koše, ve kterém jsou jen tři týmy výkonnostní skupiny A. Ostatní týmy byly rozděleny tak, že ve druhém koši byla zbývající béčka a ve třetím koši týmy z C. Los dopadl takto:

Skupina A: Bermudy (C), Bhútán (A), Kiribati (B), Guadeloupe (B)

Skjupina B: Vanuatu (C), Guam (A), Barma (B), Morava (B)

Skupina C: Mauritius (B), Maledivy (A), Lesotho (B), San Marino (C)

Skupina D: Andamany (B), Špicberky (C), Aljaška (B), Nauru (B)

Termíny: 1. kolo 6. - 8. 4., 2. kolo 18. - 20. 5., 3. kolo 15. - 17. 6.

V 1. kole se střetnou: Guadeloupe - Kiribati, Bermudy - Bhútán; Morava - Barma, Vanuatu - Guam; San Marino - Lesotho, Mauritius - Maledivy; Nauru - Aljaška, Andamany - Špicberky.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery