Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 1.kolo

publikováno 15.09.2022

Nový ročník ligy má stejné obsazení, jako ten minulý. Dikchu totiž uhájilo v baráži ligovou příslušnost, když po domácím vítězství 3:1 nad vítězem 2. ligy Singtamem ubránilo na hřišti soupeře remízu 2:2.
A hned v 1. kole Dikchu přivítalo vítěze loňského Poháru FIFAC Geyzing. Domácí před sezónou posílili záložní řadu o maledivského reprezentanta Akidolu, podařilo se udržet v kádru i zkušeného obránce z Guamu Gakarisu a právě oba cizinci patřili k nejlepším hráčům. Dikchu mělo dlouho překvapivě více ze hry, ale Geyzingu skvěle zachytal reprezentační gólman Yebal, který několikrát svůj tým podržel. Geyzing se po přestávce zlepšil a brzy udeřil,když jediný gól vstřelil obránce Proskhanaskarukonghiri, který nastoupil v základu místo nachlazeného Birandry. V útočné fázi to ale Geyzingu drhlo - nečekaný odchod Sandipa Landipa do Icemans asi bude chvíli znát. Vedle Pupooka tak nastoupila čerstvá posila z Icemans Tapai, ale mladý útočník zatím příliš nepřesvědčil. Nicméně tři body se počítají.
Zajímavý duel viděli diváci v Manganu, který přivítal Sherpu. Mangan výrazně posiloval, z FC Gangtok získal zkušeného Nyagma a univerzála Kalafase a do obrany se podařilo přivézt bhútánského stopera Mireshe. Sherpové zatím na začátku sezóny trochu tápou, v domácím poháru se trápili s Ravanglou, také v úvodním zápase Poháru FIFAC nedokázali dotáhnout do vítězného konce dobře rozehraný zápas s Garacharamou. A také v 1.kole ligy se Sherpům nepodařilo zvítězit, i když nad Manganem dvakrát vedli. Na gól Yaka ale dokázali domácí po změně stran odpovědět brankou Pinchola. A když pak Longrisha po hezké akci poslal Sherpu podruhé do vedení, zdálo se, že hosté vedení udrží, zvláště když Mangan se ve druhé půli většinou bránil. Trenér Proskhanaskarukonghiri ale vsadil na riziko,když poslal do hry třetího útočníka Penama, který po pěti minutách na hřišti proměnil přesný pas Mireshe ve vyrovnávací gól.
Šlágr kola se hrál na stadiónu Sichey Ground, kde domácí FC Gangtok hostil Icemans. A utkání přineslo hned na úvod sezóny parádní podívanou. Domácí poslal do vedení povedeným přímým kopem Majubhar, ale v závěru poločasu se dvakrát prosadil výborně hrající Loyobuani a do kabin šli spokojenější Icemans. Do druhé půle ale domácí vtrhli jako uragán a před Biramim bylo hodně rušno. Domácí svou převahu dokázali zužitkovat a góly Di Wana a Gumy skóre otočili. Ale ani to nebylo vše, Icemans se zvedli, hru vyrovnali a diváci viděli výborný fotbal. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil střídající Chuchwandrndra a o chvíli později se ukázala nová akvizice Icemans Sandip Landip, který využil zaváhání v domácí obraně a chladnokrevně přeloboval bezmocného Chumila.  Icemans se tak radují z cenného vítězství. 

Dikchu Athletics - Geyzing Glaciers 0:1 (0:0)

54.  Proskhanaskarukonghiri 0:1. Rozhodčí Khumlang /3/, 922 diváků

Real Mangan - Sherpa Club Gangtok 2:2 (0:1)

22. Yak (Solopholok) - př.kop 0:1, 53. Pinchol (Mallingh) 1:1, 73. Longrisha 1:2, 84. Penam (Miresh) 2:2. Rozhodčí Yadav /0/, ŽK Mizoram (FCG), 1460 diváků.

FC Gangtok - Gangtok Icemans 3:4 (1:2)

12. Majubhar (př.kop) 1:0, 36. Loyobuani 1:1, 41. Loyobuani (S. Landip) 1:2, 50. Di Wan (Bharati) 2:2, 62. Guma (Kwa Sar) 3:2, 76. Chuchwandrndra (Basmathi) 3:3, 83. S. Landip 3:4. Rozhodčí Rangpa /1/, Žluté karty: Lazuluk, Chumil, Kwa Sar (všichni FCG), 1596 diváků.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery