Úvod » Fotbal » MS 2022 Guam

Bronz putuje do Bhútánu

publikováno 27.06.2022

Bhútán - Maledivy 4:1 (3:1) /+1/

3. Miresh 1:0  
9. Longrisha (Gyatchen) 2:0  
  15. Akidolu (Fisher) 2:1
16. Rajavanji ŽK  
30. Yamalee (Longrisha) 3:1  
85. Yamalee 4:1  

Rozhodčí Ebony (BER) /0/, 2880 diváků. Hráno 25. 6. v Aganě.

Bhútán: Yaumuje - Yamalee, Miresh, Gyatchen (70. Thagore), Wadzong - Rajavanji, Nyindrak, Wangyak - Longrisha, Longdrup   (66.Peshung), Sunar (80. Jigme)

Maledivy: Lihwan - Hasan-shal, Shil-hawi (46. Vaiaahatahoo), Al Moulahodhoul, Vadha - Akidolu (82. Pele-mali), Al Fasol-lol-ahmed, Tuvian (85. Nashwa) - Pupook, Riti, Fisher

Sobotní zápas poražených semifinalistů o třetí místo začal lépe favorizovaný Bhútán. Hráči si chtěli napravit reputaci po prohře se Sikkimem a začali opravdu ve velkém stylu. Už v první minutě trefil Rajavanji zdálky břevno, o dvě minuty později vypíchl míč Miresh Shil-hawimu a střelou asi z 22 metrů rozvlnil síť za Lihwanovými zády. A v 9. minutě pronikl Gyatchen, našel před brankou volného Lohgrishu a Bhútán vedl už 2:0. Maledivci se však nevzdali, dostali se v 15. minutě do dobré šance a Akidolu zakončil snadno na 2:1. Hra se sice poněkud vyrovnala, ale i nadále Bhútán kontroloval hru a vytvořil si několik dobrých šancí. Jak Longrisha, tak i mladý Longdrup však neměli přesnou mušku. Ve 30. minutě však Longrisha prošel až do vápna a naservíroval nabíhajícímu Yamaleemu míč před odkrytou branku, což nešlo nedat. Poločas skončil ve svižném tempu 3:1 a diváci se těšili na další branky. 

Ve druhé půli však už hráčům začaly docházet síly a skore se neměnilo. Útoky na obou stranách končily obvykle na kopačkách zadáků, nebo je zpacifikovali brankáři. Mírně navrch měl stále Bhútán, ale první střelu ve druhé půli vyprodukoval až v 72 minutě střídající Peshung. Až v 85. minutě uzavřel skore zápasu aktivní Yamalee a pak už mohl bermudský rozhodčí Ebony odpískat konec zápasu. Bhútánci se tak mohou radovat aspoň z bronzu, Maledivci byli se čtvrtým místem také spokojeni, znamená to pro ně postup do výkonnostního koše A.

Východní zóna tak zakončila úspěšně šampionát. Z pěti účastníků čtyři došli do semifinále, což se ale očekávalo. Trojice týmů Západní zóny neměla tentokrát příliš nmnoho šancí. Více se čekalo od Moravy, ale tým v současné době nemá formu a jediné vítězství nad letos velmi slabou Barmou bylo jen slabou náplastí. Dvojice týmů z jihu Afriky také nepřekročila svůj stín a skončila v poli poražených.

O příští mistrovství usiluje Svazijsko, hrálo by se v Mbabane na stadionech FC a Umbusi. Oba stadiony budou muset projít rekonstrukcí, ale fotbalový svaz Svazijska se zaručil, že stadiony budou připraveny. O kandidatuře uvažovala i Aljaška, která dosud mistrovství nepořádala, ale vedení města Barrow nemá zájem o vybudování odpovídajícího stadionu a jinde na Aljašce zase nechce hrát aljašská reprezentace. Takže Svazijsko zatím zústavá jediným kandidátem.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery