Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » MS 2022 Guam

2. kolo skupiny B - obhájce na hraně vyřazení, Maledivy v semifinále

publikováno 17.06.2022

Druhé zápasy ve skupině B přinesly jedno velké překvapení, když Maledivy po výborném výkonu jasně přehrály obhájce titulu Barmu a zajistily si semifinále. Ve večerním utkání mezi tradičními rivaly Sikkim spláchl Moravu, která tak ztratila i teoretickou šanci na zisk medaile.

Barma - Maledivy 1:4 (1:3) /+1/

  9. Hasan Shal (Fisher) 0:1
  17. Fisher (Nashwa) 0:2
  34. Nashwa (Al Fasol-lol-ahmed) 0:3
42. Kyauk Lhat 1:3  
  65. Nashwa (Vadha) 1:4
65. Ma Hnyuj ŽK  

Rozhodčí Varma (BHU) /0/, 3012 diváků. Hráno 16. 6. v Aganě.

Barma: Tham Daung 5 - Kyauk Lhat 6, U Shan 5, Po Srath 4, Li Su Dion 4 - Ma Hnyuj 6, Lu Shin Shin 3 (46. Ma Tla 5), Swi Nya 4 - Di Wan 6, Lu Tlap Lei 4 (46. Lap Top 5), Kwa Sar 5 (75. Lan Doh)

Maledivy: Lihwan 6 - Hasan-shal 8, Shil-hawi 7, Al Rashnee 6, Vadha 8 - Paluhadhoo 7, Al Fasol-lol-ahmed 6, Tuvian 5 (74. Akidolu) - Nashwa 8, Riti 5 (68. Al Kush-ne), Fisher 7 (87. Vaiaahatahoo)

Maledivci zaskočili soupeře drtivým náporem hned od úvodního hvizdu rozhodčího Varmy. Už ve druhé minutě kopali třetí roh a před Tham Daungem bylo hodně rušno. Barmánci se nedokázali vymanit z tlaku, presing soupeře jim dělal velké starosti. A přišly i chyby. Po jedné z nich Fisher vybojoval míč, centrem našel nabíhajícího Hasan-shala, který z voleje propálil Tham Daunga a Maledivy vedly. O chvíli později se dostal do šance Dirav Riti, ale míč mu nesedl a skončil mimo. V 17. minutě Nashwa, který dostal příležitost v základní sestavě před Pupookem, krásně vysunul Fishera, který obešel Po Sratha, vyhnul se skluzu U Shana, posadil na zem Tham Daunga a do odkryté branky zvýšil na 2:0. Zoufalí Barmánci nevěděli, co hrát, kazili přihrávky a dostat se na dostřel Lihwanovy branky bylo velkým problémem. V 22. minutě se o první náznak nebezpečí pokusil Ma Hnyuj s Di Wanem, ale mladý útočník se chytil do ofsajdové pasti. Maledivci byli nadále aktivnější, oba krajní obránci se zapojovali do útočení, naopak hráčům Barmy chyběl pohyb i důraz. Po půlhodině hry už bylo pro Barmu velmi zle. To zkušený Po Srath prohrál souboj s Nashwou a ten hlavou překonal Tham Daunga potřetí. Teprve po třetím gólu Maledivci zvolnili a dovolili soupeři přece jen zůstávat častěji na míči. V závěru poločasu se zdálo, že Barma konečně chytá dech, po pěkné akci se střelou z hranice šestnáctky prosadil Kyauk Lhat a vykřesal naději na zvrat ve druhém poločase.
Ten se ale nekonal. Místo úvodního náporu Barmánci i se dvěma změnami v sestavě, kdy neviditelného Lu Tlap Leie nahradil Lap Top a chybujícího Lu Shin Shina nadějný Ma Tla, začali opatrně. Hráči Malediv bránili hodně vysoko a soupeře poctivě obsazovali, takže moc prostoru hráči Barmy ke kombinacím neměli. Centrované míče většinou končily na hlavách stoperů, několik pokusů o střelu obránci zblokovali. Maledivci kontrolovali hru a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Největším nebezpečím byl s chutí hrající Nashwa, který v 60. minutě nejprve vyprášil Tham Daungovy rukavice, aby z následujícího rohu zakončoval těsně vedle. V 65. minutě zaútočil zleva obránce barmského Tararingapatamu Vadha, centrem našel Nashwu a ten svým druhým gólem rozhodl. Barma na zvrat neměla síly, a tak zápas se v podstatě jen dohrával. Vítězství Malediv bylo naprosto zasloužené, soupeře předčily ve všech směrech, naopak prohra mistrů světa po zřejmě nejhorším výkonu za posledních šest let, je zklamáním pro všechny příznivce barmského fotbalu.. 

 

Morava - Sikkim 0:5 (0:4) /-1/

  11. Solopholok 0:1
  23. Nyinchol (Saikuri) 0:2
24. Rákosník ŽK  
  26. Sichey (Saaikuri) 0:3
  34. Tsh. Lepcha (Ratnakulay) 0:4
  69. Birandra (Pratnesh) 0:5

Rozhodčí U Wai Su (BIR) /2/, 3752 diváků. Hráno 16. 6. v Aganě.

Morava: Mech 4 - Rákosník 5, Hajcman 5, Bacúch 4, Loužecký 3 (63. Horký) - Šárovec 5, Liďák 4 (79. Kundera), Vernířovský 4 - Bobek 5, Sláma 3 (46. F. Maršovský 5), Bradlík 4

Sikkim: Yebal 6 - Birandra 8, Solopholok 7, Majubhar 6, Nyinchol 7 - Prakottri 7 (73. Nyagmo), Saikuri 8 (76. Dingey), Ratnakulay 7 - Tshering Lepcha 6 (59. Pratnesh 6), Sichey 6, Bharati 6

Hned po skončení podvečerního utkání se Agaňou prohnala tropická bouře, a tak pořadatelé měli plno práce upravit hřiště do hratelného stavu. To se podařilo, přesto musel být začátek posunut o více než půlhodiny. Oba týmy nastoupily s drobnými změnami, v moravském tou největší byla absence brankáře Svitávky, který měl střevní potíže a do branky tak musel Mech. Na pravé straně obrany nahradil Otakara Juru zkušenější Rákosník, místo Krasíka se v základu objevil Šárovec a do útoku se vedle Bobka postavil mladý Sláma. Sikkimové nasadili od začátku prakticky stejnou sestavu, s jakou končili zápas s Barmou, tedy s Majubharem na stoperu a Sicheyem v útoku vedle Tsheringa Lepchi.
Na mokrém a místy kluzkém terénu se od začátku ve svých kopačkách Sikkimkách lépe pohybovali Sikkimové, kteří úvodní nápor přetavili ve vedoucí gól. O ten se postaral obránce Solopholok, který využil nedůrazného zákroku Mecha a nadvakrát moravského brankáře překonal. Hráči Moravy rychlý gól zamával a nedařilo se jim narušovat akce Sikkimů, natož nebezpečně ohrozit Yebalovu branku. V polovině poločasu Sikkim zasadil soupeři během tří minut dva údery. Nejprve po rychlé akci využil Saikuriho přihrávku Nyinchol, který tvrdou ranou z úhlu propálil Mecha a po chvíli se prosadil i nejlepší ligový střelec Sichey, když přeskočil jen stínujícího Loužeckého a umístil přesný centr výborně hrajícího Saikuriho potřetí do sítě. Sikkim byl na koni a dál se tlačil před branku Mecha. Nedůrazní Moravané ale soupeři jeho hru dost usnadňovali, zvláště levá strana hořela a rotující záložníci Sikkimu si prakticky dělali, co chtěli. Deset minut před koncem poločasu už to bylo 4:0, když se prosadil i druhý hrot Tshering Lepcha. Bylo jasné, že o vyřazení Moravy je rozhodnuto. Druhý poločas už ze strany Sikkimu neměl takové tempo, a tak i Moravané se dostali občas na dostřel Yebalovy branky. Žádný pokus ale za celý zápas nezamířil mezi tyče, a tak Yebal neměl moc práce s udržením čistého konta. Dvacet minut před koncem se ještě skákavou střelou prosadil Birandra, čímž se skóre uzavřelo. Trávník už byl dost rozbitý a hráči se evidentně chtěli vyhnout zranění.
Moravanům se vůbec nedařilo, podali slabý výkon od nejistého Mecha v brance přes nedůraznou obranu a prakticky neexistující záložní řadu. Útočníci se k ničemu nedostali. Sikkim navázal na zlepšený výkon ve druhém poločase v utkání s Barmou, výborní byli oba krajní obránci, v záloze hrál prim tvořivý Saikuri, dobře si vedl i Sichey v útoku, když ve svém druhém reprezentačním startu vstřelil svůj první gól.

1. Maledivy 2 2 0 0 7:2 6
2.  Sikkim 2 1 1 0 7:2 4
3. Barma 2 0 1 1 3:6 1
4. Morava 2 0 0 2 1:8 0

Před závěrečnými zápasy je obhájce titulu Barma na pokraji vyřazení, což by bylo velké překvapení. Sikkimu k postupu stačí bod nebo i těsná porážka v případě, že Barma střelecky proti Moravě nezazáří. Existuje i varianta, že Sikkim a Barma budou mít stejný počet bodů i skóre. To kdyby Sikkim prohrál s Maledivci o 4 góly a zároveň Barma o 4 góly zdolala Moravu. Direktoriát MS rozhodl, že v takovém případě by druhý den v 10 hodin dopoledne došlo mezi Barmou a Sikkimem na střelbu ze značky pokutových kopů. 
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery