Úvod » Fotbal » MS 2022 Guam

1. kolo skupiny A

publikováno 13.06.2022

V jihoafrickém derby kralovali Svazijci * Domácí přišli nejen o body, ale i o obránce

V neděli 12. června bylo zahájeno Mistrovství světa 2022, které pořádá tichooceánský Guam. V Dededu se hrály dva zápasy skupiny A, V odpoledním zápase Svazijci zdolali Lesotho zlepšeným výkonem ve druhém poločase,večer pak domácí Guam nestačil na Bhútán v zápase, ve kterém se jiskřilo více než by bylo zdrávo.

Svazijsko - Lesotho 3:1 (0:1)

  42. Siladze 0:1
65. Bwulawaya (Mgwam) 1:1  
  66. Matuidi ŽK
79. Dubleyt (Bwulawaya) 2:1  
82. Nohu 3:1  

 

Rozhodčí Koula (MOR) /1/, 3212 diváků. Hráno 12. 6. v Dededu.

Svazijsko: Kugumba - Bambele (79. Dembeleh), Ebomu, Mazanyamba, Dubleyt - Dewedo (79. Bakmoeh),Natwale, Modloweni - Bwulawaya, Mosikone (67. Nohu), Mgwam

 Lesotho: Prince Thomas - Moloisane, Telle (78. Kukunda), N´kwakwa, Matuidi - Drake, Siladze, Mayunapool (61. Whaddo) - Nyanza, Tsosane, Moli Lesesa (79. Sitto)

Zahajovací zápas přinesl bojovný fotbal, ve kterém nechybělo nasazení, ale pohledných kombinací bylo méně. Zpočátku měli navrch Lesoťané, Drake už ve 2. minutě pálil jen těsně nad. Postupně se hra vyrovnala, ale Svazijci se do žádné větší šance nedostali. Nejblíže byl asi Mosikone ve 23. minutě, ale jeho hlavička skončila v náručí brankáře Thomase. V závěru poločasu to byli opět hráči Lesotha, kteří si vybojovali dva rohy za sebou. Po druhém z nich se míč vykutálel z vápna k Siladzemu, jehož přízemní rána překvapila Kugumbu a skončila v síti. 

Druhý poločas přinesl větší aktivitu ze strany Svazijců. Jejich převaha postupně narůstala a přišly i branky. V 65. minutě vysunul pěknou kolmicí Mgwam Bwulawayu, který své sólo přetavil ve vyrovnávací branku. Pak se ještě předvedl na druhé straně Tsosane, který ale nechal vyniknout Kugumbu. V závěru ale měli více sil Svazijci. V 79. minutě unikl po křídle Bwulawaya a z jeho centru vytěžil obránce Dubleyt vedoucí branku Svazijska. Po chvíli střídající hráč Posolsi Nohu využil nedorozumění v obraně soupeře a přidal třetí gól, na který už hráči Lesotha nedokázali odpovědět. Vítězství Svazijska bylo zasloužené, tým předvedl, že jeho výkony v kvalifikace nebyly náhodné. Příští zápas s domácím Guamem může být přímým soubojem o postup do semifinále.

 

Bhútán - Guam 4:1 (1:1)

21. Thagore (Longrisha) 1:0  
  27. Aberdew (Obalemi) 1:1
54. Yamalee 2:1  
76. Thagore 3:1  
88. Rajawanji 4:1  
  88. Gakarisu ŽK
  89. Gakarisu ŽK + ČK

Rozhodčí Uwaha (ALA) /4/, 3916 diváků. Hráno 12. 6. v Dededu.

Bhútán: Sundeep - Yamalee, Badrinath, Gyatchen, Thagore - Rajavanji, Jigme, Wangyak - Longrisha, Umchog (81. Linzian), Nyindrak (81. Sunar)

Guam: Arrasco - Buyam, Dorong (71. Hafafofo), Mafaata, Gakarisu - Obalemi, Mahawaha (46. Brandy), Loyobuani (71. Garin) - Aberdew, Omuri, Ronaldo.

Začátek večerního zápasu před téměř vyprodaným hledištěm nevypadal na propadák domácího týmu. Útoky se střídaly na obou stranách, hrálo se ve svižném tempu, diváci se rozhodně nenudili. Po 20 minutách přišla první velká šance Bhútánu a hned gólová. Přečíslení dva na jednoho využil Longrisha k nezištné přihrávce na nabíhajícího Thagoreho, který zblízka otevřel skore. Domácí marně reklamovalo ofsajd, podrážděně doráželi na rozhodčího, ale gól platil a video ukázako, že byl regulérní. Guam pak zvýšil iniciativu a dočkal se vyrovnání. Obalemi našel dlouhou přihrávkou Aberdewa, který obešel i brankáře a vyrovnal. V prvním poločase bylo k vidění ještě několik náznaků šancí na obou stranách, ale bylo vidět, že domácím v závěru poločasu začaly docházet síly. Druhý poločas, do kterého nevýrazného Mohawahu nahradil Brandy, začal lépe tým Bhútánu. Guam se víceméně zatáhl do obrany a pokoušel se o brejky, které však pozorná obrana Bhútánu dokázala vždy včas zlikvidovat. Na druhé straně začali Bhútánci čím dál víc zlobit. V 54. minutě se vydal na výlet k brance soupeře Yamalee a krásnou ranou z 25 metrů poslal svůj tým do vedení. Thagore pak využil nepozornost Gakarisuho a lehce přidal třetí gól. Bylo prakticky rozhodnuto, ale klid na hřišti nenastal. Nervózní hráči Guamu čím dál častěji faulovali a pak se hádali s rozhodčím, který ztratil přehled a začal kupit chyby. V 88. minutě unikl Rajamanji a přidal čtvrtý gól. Rozzlobený Gakarisu míč zakopl daleko mimo hřiště a vyfasoval žlutou kartu. To se mu nelíbilo, pustil se do hádky s rozhodčím, který po chvíli vytáhl podruhé žlutou a vzápětí červenou. To rozzlobilo další hráče, začala strkanice, do které se přidali i hráči Bhútánu. Než rozzlobený Gakarisu odešel do kabin, uplynulo hezkých pár minut. Ihned po rozehrání pak rozhodčí zápas ukončil a pořadatelé měli co dělat, aly rozdivočelé diváky udrželi v ochozech. Guam v zápase zklamal. Bhútánci vyhráli zcela zaslouženě, zejména ve druhé půli byli dominantním mužstvem. Guam doplatil na neukázněnost hráčů, kteří se často hádali s rozhodčím a vrcholem byl nepovedený závěr. Vzhledem k tomu, že Gakarisu byl vyloučen po dvou žlutých kartách, byla mu udělena stopka na jeden zápas. Chybět bude ve středečním utkání proti Svazijsku.                     

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz