Úvod » Basketbal

O 5. - 8. místo

publikováno 20.12.2021

V utkání poražených čtvrtfinalistů předvedla Andorra, že byla na MS dobře připravená. Po výborném výkonu zdolala odevzdaný tým Antiguy a zahraje si o konečné 5. místo. Jejím soupeřem bude Morava. Ta se dokázala oklepat ze smolné porážky s Lesothem a po dobrém výkonu zdolala Indonésii. Indonésanům, jak se zdá, zcela odešla forma, podali odevzdaný výkon a čeká je zápas o 7. místo s Antiguou.

 

Andorra - Antigua 121:65 (43:27, 69:32, 86:40) /6-6/

Body: Vivaldo 24, Jesús Martinez 22, Pepe Guano 19 - Bramble 11, Lee 10, Benjamin 8. Nejlepší hráči: Jesús Martinez 5 - Bramble 2,5. Celkem 30 (18:12), 1116 diváků.

Hráči Andorry rychle zapomněli na vyřazení ve čtvrtfinále, hned v úvodu se chytli přesnými trojkovými pokusy a brzy vedli 16:3. Hráči Antiguy naopak začali jakoby bez zájmu, byli pomalí, častokrát jejich přihrávky končily v autu nebo v rukou soupeře, a tak jejich ztráta rychle narůstala. Andorru opět střelecky táhl Vivaldo, který jen v první čtvrtině nastřílel 15 bodů. A když se přidal i Jesús Martinez, bylo to brzy o dvacet bodů. Na konci první čtvrtiny sice Antigua zabrala a snížila, ale ve druhé čtvrtině opět vládli Evropané. Naopak Antiguu postihl střelecký výpadek, když za čtvrtinu dala pouze pět bodů, takže třicetisedmibodový náskok  Andorry po poločase byl spravedlivým odrazem dění na hřišti. Po změně stran zůstal na lavičce Vivaldo i Jesús Martinez a střelecký koncert Andorry se na chvíli zastavil. Jenže i Antigua pokračovala v tristním střeleckém představení. V poslední části už se hrálo víceméně v exibičním duchu, obrany na obou stranách přestaly existovat, nicméně přesnější ruku měli stále hráči Andorry, kteří po jednoznačném vítězství budou bojovat alespoň o 5. místo

 

Morava - Indonésie 103:76 19:23, 50:30, 79:61)  /0/5-5/

Body: Práskal 21, Ruprecht 19, Sysel 16 - Devanan 16, Ramalang 14, Rakshmee 13. Nejlepší hráči: J. Práskal 5,5 - Devanon 4,5. Celkem 27,5 (13,5:14), 1626 diváků.

Zápas začal poněkud rozpačitě. Na první koš diváci čekali až do začátku třetí minuty, kdy se trefil Sysel. První čtvrtina však patřila Indonésanům, kteří působili o něco aktivněji. Do druhé čtvrtiny ale nastoupili Moravané úplně v jiném světle. Od začátku se pustili do soupeře, brzy získali vedení a hlavně Orobincovi skore rychle narůstalo. Poločas skončil rozdílem 20 bodů a Indonésané postupně začali ztrácet půdu pod nohama. Do druhé poloviny zápasu vstoupili Moravané opět ve vysokém tempu, vycházely jim rychlé kombinace zakončené přesnou střelbou, o kterou se staral nejen Sysel, ale i Práskal. Po 5 minutách vedla Morava 74:41 a zápas byl rozhodnut. Práskal si šel odpočinout a Indonésie do konce čtvrtiny poněkud zkorigovala. Ještě na začátku poslední čtvrtiny vedla Morava jen 84:66, ale závěr, ve kterém se objevil opět Práskal, ale i Ruprecht, který se dostal do výborné formy, byl opět ve znamení dominance Moravy. V 38. minutě zápasu padla i stovka, o kterou se postaral Ruprecht. Poslední body zápasu přidal Lužný, který se po několika zápasech absence vrátil do sestavy a v závěru si pár minut zahrál. Morava si ve středu zahraje s Andorrou o páté místo (PH), Indonésie bude hrát s Antiguou o 7. místo (AH)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery