Úvod » Basketbal

4. kolo skupiny A

publikováno 15.12.2021

Dosud neporažené týmy Nauru a Andorry ani napočtvrté nezaváhaly. Andorra po vyrovnané první půli zdolala Indonésii díky zlepšené obraně po změně stran a ve večerním zápase dvou zástupců Oceánie domácí Nauru porazilo Samou, která kladla odpor celé tři čtvrtiny. První vítězství si připsalo Lesotho, když otočilo hrozivý stav po první čtvrtině a pak předvedlo dosud nejlepší výkona a zdolalo Aljašku. 

Indonésie - Andorra 72:82 (16:27, 46:50, 60:70) /5-5/

Body: Lampong 17, Rakshmee 16, Malayasan 12 - Valderando 16, Esquartin 15, Vivaldo 13. Nejlepší hráči: Rakshmee 3,5 - Esquartin 3,5. Celkem 23,5 (10,5:13), 1012 diváků.

Indonésie potřebovala v důležitém utkání zvítězit, aby se více přiblížila postupu, ale hned první čtvrtina ukázala, že to proti dosud suverénní Andoře nebude jednoduché. Evropané začali dobře, dokázali soupeři znepříjemňovat hru těsným bráněním, a když sami přesně zakončovali, byl stav na konci první čtvrtiny 27:16. Do druhé části ale Indonésané vstoupili nadějně. Povzbudily je zejména úspěšné trojkové pokusy Rakshmeeho, který poprvé dostal na MS píležitost, naproti tomu Andořané několikrát ztratili míč, a tak díky šestnáctibodové šňůře Indonésané otočili skóre. V závěru poločasu ale hráči Andorry opět zabrali a do kabin odcházeli se čtyřbodovým náskokem. Ve třetí čtvrtině se oby týmy střídaly ve vedení, rozhodující momenty celého zápasu pak přišly mezi 26. a 30. minutou, kdy Andorra opět odskočila do desetibodového vedení. Velkou zásluhu na tom měl Felipe Martinez, který toho dosud mnoho neodehrál, ale jeho nasazení se vyplatilo. V závěrečné čtvrtině se oba týmy střídaly v nepřesnostech, a tak skóre narůstalo jen pomalu. Hráči Andorry dobře bránili a takticky drželi míč co to šlo. Často se stalo, že překročili vymezený čas na zakončení, ale Indonésané toho nedokázali využít. Poslední čtvrtina tak skončila jen 12:12, ale hráčům Andorry to na pohodlné vítězství stačilo. Z týmu Indonésie zaslouží pochvau vedle Rakshmeeho Lampong, který jediný ve druhé půli držel střelecký prapor svého týmu. V dresu Andorry se dařilo dvojici Esquartin a Valderando, ve druhé půli se líbil Felipe Martinez spolu s Vivaldem.

Aljaška - Lesotho 97:115 (41:24, 53:64, 71:88) -1/5-6/

Body: Jerryman 17, Owanaha 15, Harvey 13 - Mokhele 30, Thetsane 23, Sosane 19. Nejlepší hráči: Jerryman 3,5 - Mokhele 6. Celkem 31 (13,5:17,5), 896 diváků.

Odpolední zápas byl hodně divoký, co se týče průběhu, a divákům se musel líbit. První čtvrtina přinesla střeleckou smršť Aljašky, hráčům padalo do koše téměř vše, až se sami kolikrát museli divit. Ostatně 41 bodů a 85 procentní úspěšnost hovoří za vše. Bylo ale jasné, že tohle nemůže vydržet celý zápas. Lesoťané ve druhé čtvrtině přidali na důrazu a zdaleka nedovolili soupeři tolik prostoru na střelbu, jako v první čtvrtině. Hráči Aljašky navíc začali kupit zbytečné ztráty a soupeř trestal.A to nejen rychlými protiútoky, ale i přesnou střelbou z delší vzdálenosti, ve které vynikal zejména Mokhele, který jen ve druhé čtvrtině trefil čtyři trojky. Během pěti minut byla sedmnáctibodová ztráty smazána a za dalších pět minut už Lesotho vedlo dvouciferným rozdílem, když druhou čtvrtinu vyhrálo 40:13. Afričané vstoupili výborně i do třetí čtvrtiny a náskok postupně zvýšili až na dvacet bodů. V poslední čtvrtině sice Aljaška opět zabrala, ale v pohodě hrající Lesoťané náskok udrželi až do konce. Kromě zmíněného Mokhelelo zaujal i Thetsane a ve druhé půli také Sosane. Aljaška neměla jednoznačného lídra, prostřídali se všichni hráči, ale možná právě to, že se nenašel nikdo, kdo by strhl mužstvo, bylo příčinou neúspěchu a s největší pravděpodobností i vyřazení ve skupině.  

Samoa - Nauru 86:98 (21:18, 53:49, 73:77) -1/5-6/

Body: Alualetogaga 21, Brown 17, Talo a Faafaau 11 - Obqo 20, Ariel 15, Taqaboa 13. Nejlepší hráči: Alualetogaga 7 - Obqo 4,5. Celkem 26 (13:13), 2651 diváků.

Večerní oceánské derby přilákalo nejvyšší návštěvu, ale úroveň utkání byla jen průměrná. Hráči Samoy potřebovali zvítězit, aby zvýšili šance na postup, a prakticky celé tři čtvrtiny drželi s favorizovaným domácím týmem krok. Nauřané ale hráli na půl plynu, nebránili důsledně a soupeř tak občas až příliš snadno skóroval. Ovšem i hráči Samoy měli v obraně dost okének, a tak skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Ve třetí čtvrtině šlo Nauru díky přesnější střelbě do vedení, které v úvodu poslední čtvrtiny ještě navýšilo a soupeř už nestačil. Nepomohl ani výborný výkon pivota Alualetogagy, který si připsal double-double, když k 21 bodům přidal 12 doskoků. V dresu Nauru opět dostal pod košem větší prostor Obqo a stal se podruhé střelcem týmu, v obraně ale s Alualetogagou více soubojů prohrál. Nauřané budou hájit neporazitelnost v posledním utkání proti rovněž neporažené Andoře, Samoa se v přímém souboji o postup střetne s Lesothem.

1. Andorra 4 4 0 +97 8
2. Nauru 4 4 0 +71 8
3. Indonésie 4 2 2 +19 6
4. Lesotho 4 1 3 -32 5
5. Samoa 4 1 3 -86 5
6. Aljaška 4 0 4 -69 4

5. kolo:

Nauru - Andorra
Lesotho - Samoa /+1/
Indonésie - Aljaška /+1/

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery