Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Basketbal

2. kolo skupiny A

publikováno 11.12.2021

Ve 2. kole skupiny A se dva týmy výrazně přiblížily ke čtvrtfinále. Nejprve v ospalém odpoledním utkání zdolala Andorra výběr Lesotha až díky výrazně zlepšenému výkonu po změně stran, v dalším zápase domácí favorit nezaváhal ani proti neznámému soupeři z Indonésie. Nauřané si už do poločasu vytvořili dvojciferný náskok, který v závěru ještě navýšili. Večerní utkání přineslo vyrovnaný souboj jen v prvním poločase, pak už Aljaška na výběr Samoy překvapivě výrazně nestačila a šance obhájce na postup tak výrazně poklesly.

Lesotho - Andorra 69:91 (27:13, 39:30, 54:66) /5-5/

Body: Mokhele 14, Roushali 11 - Casteras 27, Pepe Guano 15, Esquartin 13. Nejlepší hráči Mokhele 4 - Casteras 7. Celkem 24 (12:12), 779 diváků.

Krátce po obědě našlo do haly cestu jen necelých osm stovek diváků, kteří zejména v první půli viděli nemastný neslaný basketbal. V úvodu se více dařilo Lesoťanům, kteří si díky lepší střelbě vytvořili na konci první čtvrtiny více než desetibodový náskok. Andořané hodně kazili, jakoby se teprve sehrávali, navíc si nedokázali připravit dobré střelecké pozice a soupeř tak poměrně snadno trestal. Ve druhé čtvrtině ale odešla střelba i Lesothu, o čemž svědčí pouhých dvanáct bodů, a soupeř dokázal ztrátu snížit. Po změně stran ale vyšel nástup hráčům Andorry. Casteras a po něm dvakrát Esquartin trefili krátce po sobě tři trojky a v 26. minutě šla Andorra poprvé do vedení. Lesoťané nedokázali reagovat na rychlé protiútoky soupeře a Andorra zejména zásluhou přesné střelby Casterase, Esquartina a Pepeho Guana postupně náskok navýšila až na konečný rozdíl 22 bodů. Lesoťané nedokázali navázat na solidní výkon proti Nauru, ve druhé půli opět nestačili a připisují si druhou porážku.

Indonésie - Nauru 86:110 (22:27, 40:57, 70:81)  /6-6/

Body: Sarawak 20, Ramalang 20, Lampong 16 - Ematenang 21, Roben 18, Taqaboa 15. Nejlepší hráči Ramalang 4,5 - Ematenang 4,5. Celkem 29,5 (14,5 - 15), 2113 diváků.

Na utkání domácího týmu přišla slušná návštěva, mezi diváky se objevily také asi dvě indonéské vlajky, ale domácí příznivci podporovaní hlasivkami několika stovek školáků měli výraznou převahu. Ovšem úvod utkání patřil Indonésanům, kteří začali třemi úspěšnými trojkovými pokusy a po dvou minutách vedli 9:1. Domácí se ale brzy rozehráli, vyšlo jim několik pěkných akcí a ještě do konce první čtvrtiny skóre otočili. Úvod druhé čtvrtiny byl vyrovnaný, oba týmy dobře bránily, Nauřané ale drželi těsné vedení. V 15. minutě  Indonésané dokázali snížit po dvou šestkách Pandarahmana na 38:40, ale pak přišla šňůra domácích, která vyústila v poločasové vedení o 17 bodů. Druhá půle přinesla atraktivnější basketbal. Zejména Indonésané předváděli, že ne náhodou vyhráli Mistrovství Indického oceánu a některým akcím museli zatleskat i domácí diváci. Rozhodovalo se zejména v soubojích pod koši - Indonésii táhla dvojice vysokých pivotů Sarawak a Ramalang, na druhé straně pak kraloval vysoký Roben. Na začátku poslední čtvrtiny Indonésie snížila po smeči Sarawaka na rozdíl šesti bodů, to ale bylo vše. Nauřané disponovali lepší střelbou z větší vzdálenosti a po nuceném střídání Sarawaka i silnější lavičkou. Závěr patřil domácím, Indonésanům došly síly, a tak celkové skóre je pro Indonésii trochu kruté. Nauru ale ukázalo, že má velmi zkušený a vyrovnaný kádr. Kromě Robena pod košem se dařilo střelecky Ematenangovi, své si odehrál i druhý pivot Obqo. Indonésany držela zmíněná dvojice pivotů, horší to bylo se střelbou z perimetru a křídel. Nicméně díky stále plusovému skóre má Indonésie šampionát rozehrán velmi nadějně.

Aljaška - Samoa 79:98 (23:20, 40:41, 57:73) /5-5/

Body: Green 20, Bailey 11 - Malapapula 20, Faiaagana 19, Alualetogaga 17. Nejlepší hráči: Green 4 - Faiaagana 4,5. Celkem 27 (12,5:14,5), 1751 diváků

Večerní utkání přilákalo slušných sedmnáct stovek diváků, z nichž většina podporovala výběr Samoy. Ta ale neměla dobrý začátek a po zbytečných ztrátách dovolila soupeři odskočit až do dvanáctibodového náskoku. Pak se ale podařilo tlak soupeře zbrzdit a díky přesné ruce Lalotagiho a dvou trojkách Malapapuly šla Samoa na začátku druhé čtvrtiny poprvé do vedení. Aljaška ale po time-outu srovnala krok a až do konce poločasu se oba týmy přetahovaly do vedení. Rozhodující momenty utkání přišly v úvodu třetí čtvrtiny. Samoa začala šestnáctibodovou šňůrou, kdy do koše padalo vše, zatímco hráči Aljašky neskórovali ani z vyložených pozic. Navíc se po srážce s Brownem zranil Green, dosud nejlepší hráč Aljašky, který s krvavým zraněním musel odstoupit. Samojci na začátku poslední čtvrtiny odskočili až na 26 bodů a závěr už dohráli ve volnějším tempu. Mladý výběr Aljašky tak podruhé prohrál a na postup do čtvrtfinále už bude potřeba zvítězit ve všech zbývajících utkáních.

1. Nauru 2 2 0 +39 4
2. Andorra 2 2 0 +34 4
3. Indonésie 2 1 1 +16 3
4. Samoa 2 1 1 -21 3
5. Aljaška 2 0 2 -31 2
6. Lesotho 2 0 2 -37 2

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery