Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga po polovině

publikováno 21.11.2021

Poslední podzimní kolo přineslo důležité zápasy, ve kterých se rozhodovalo o pořadí nejen na čele tabulky, ale i na jejím konci. Právě souboj celků na posledních dvou místech otevíral páté kolo. Dikchu hostilo poslední Mangan a v případě vítězství mohlo svému soupeři odskočit na rozdíl čtyř bodů. Jenže se potvrdilo, že Mangan navzdory špatným výsledkům na tom herně nebyl tak zle - a tentokrát to vyjádřil i střelecky. Už ve 3. minutě lovil Pratheep Kashi poprvé míč ze sítě po přesné střele Chotta. Domácími rychlý gól otřásl a iniciativy s chopil soupeř, který brzy přidal další góly. Po čtvrthodině hry se prosadil andamanský forward Pranaswanath Kali, za dalších patnáct minut se prosadil i nejlepší druholigový střelec loňské sezóny Pinchol, a když Kashi v závěru pustil i lehkou střelu Tsangela, vypadalo to s domácími bledě. V nastavení ale dokázal překonat Wangda v brance Manganu domácí Kalimapattane a ještě zažehnul jiskřičku naděje. Po změně stran hráči Dikchu výrazně zlepšili pohyb a vytvořili si převahu. Po hodině hry si vzpomněl obránce Laptlahyatalang na loňskou sezónu, kdy se dělil o korunu krále střelců a nechytatelnou ránou snížil. Domácí pokračovali v náporu a dočkali se další branky osm minut před koncem, kdy si Siwari zaběhl za obranu a z hraničního postavení snížil na rozdíl jediného gólu. V závěru bojovali domácí o vyrovnání, ale v poslední minutě o naději na bod přišli, když po ojedinělé akci Manganu Kalimapattane nešťastně tečoval rukou přízemní střelu Sureshe Mandardanjana a rozhodčí Lingyam nařídil penaltu. Z ní pak Chotto s přehledem potvrdil první vítězství Manganu a posun na 5. místo.
Geyzing po porážce s FC Gangtok v minulém kole hostil vedoucí Icemans a potřeboval zvítězit, aby udžel kontakt s čelem tabulky. Sebevědomí Icemans ale začali výborně, když z nečekaného úvodního náporu vytěžili už v 8. minutě vedoucí gól po střele Ruptsanga. Domácí se dlouho nemohli dostat do tempa a byli neustále o krok pozadu. Icemans se snažili využít převahu zejména ve středu pole, kde byli pohyblivější a důraznější. Z toho pramenily i šance, ale domácí podržel Yebal v brance, který si podmanil pokutové území, kde posbíral hodně centrů. Nejvíc se ale zaskvěl při tutovce Šáry, když reflexivně střelu moravského barda vyrazil nad břevno. Domácí tlak přečkali a po půlhodině se poprvé dostali do vážnější šance. Pupook ale v dobré pozici špatně trefil míč a branku minul. O chvíli později si Fisher vyměnil míč se Sandipem Landipem a tentokrát už placírka maledivského reprezentanta znamenala vyrovnání. Výborně hrající Fisher byl i u druhého gólu Geyzingu, když posadil centr přesně na hlavu Birandry a domácí rázem vedli. Druhý poločas přinesl vyrovnaný boj ve velkém nasazení z obou stran ve výborné divácké kulise vyprodaného Khanchenjunga Stadia. Vyložených šancí ale diváci moc neviděli. Za zmínku snad stojí táhlá střela Nyinchola, která se otřela o tyč Biramiho branky. Na druhé straně se pak dožadoval střídající Tapai penalty, když byl sražen Lingeyem. Chopyalova píšťalka ale zůstala němá. A to i o chvíli později, kdy po tvrdém zákroku zůstal na zemi domácí Fisher. Závěr vypjatého zápasu Chopyal nezvládl. Nejdříve uznal gól domácího Mishry z jasného ofsajdu, což vyvolalo strkanici po které Chopyal rozdal několik žlutých karet - vesměs pro hráče Icemans. Horkokrevný Tapai nakonec byl vzápětí za protesty oceněn druhou žlutou a musel předčasně ze hřiště. Škoda nezvládnutého závěru ze strany rozhodčích, jinak utkání mělo velmi dobrou úroveň.
Zaváhání Icemans využil FC Gangtok. Ten hrál na hřišti Sherpy a zejména za výkon v první půli si odvezl důležité vítězství. Trenérovi Mantarakkihuarraoiovi vyšel tah se třemi útočníky, kdy se na hřiště vedle Shan Mloka a překvapivého střelce sezóny Sicheye dostal i Di Wan. A ten svoji šanci v základu využil. Nejprve sice jen přihlížel gólové akci Nyagma, pak ale sám několikrát prověřil Bhumela a v závěru poločasu se dočkal, když se prodral do pokutového území a v pádu stačil poslat míč vedle překvapeného Bhumela do sítě. Sherpové se po změn stran zlepšili a po bhútánské spolupráci Longrisha po přihrávce Langlanga snížil. Vyrovnat skóre mohl po několika minutách Champal, ale tomu se střelecky nedaří jako loni, v dobré pozici branku netrefil. FC postupně hru vyrovnal a v závěru si hlídal vedení. Osm minut před koncem pak definitivně rozhodl Jaeel, když hezky zakroutil míč z přímého kopu podél zdi k levé tyči Bhumelovy branky. FC Gangtok tak přezimuje na čele tabulky, zatímco Sherpové už na čelo ztrácejí sedm bodů. Navíc jim v jarní odvetě na hřišti FC bude scházet v obraně vykartovaný Martam, nejlepší ligový hráč loňské sezóny.

Dikchu Athletics - Real Mangan 3:5 (1:4)

3. Chotto 0:1, 16. P. Kali 0:2, 29. Pinchol (Semering) 0:3, 40. Tsangel 0:4, 45. Kalimapattane (Gakarisu) 1:4, 64. Laptlahyatalang 2:4, 82. Siwari (Lapaling) 3:4, 90. Chotto (PK) 3:5. Rozhodčí Lingyam /2/, ŽK Kalimapattane - Mizoram, Shresti. Teesta Stadium, 542 diváků.

Geyzing Glaciers - Gangtok Icemans 3:1 (2:1)

8. Ruptsang 0:1, 33. Fisher (S. Landip) 1:1, 38. Birandra (Fisher) 2:1, 87. Mishra (S. Landip) 3:1. Rozhodčí Chopyal /4/, ŽK Unthapi, Tapai, Basmathi (GEY), ČK Tapai. Khanchenjunga Stadium, 989 diváků - vyprodáno.

Sherpa Club Gangtok - FC Gangtok 1:3 (0:2)

9. P. Nyagmo (Majubhar) 0:1, 45. Di Wan 0:2, 57. Longrisha (Langlang) 1:2, 82. Jaeel (př. kop) 1:3. Rozhodčí Rangpa /1/, ŽK Martam (SHE). Sherpa Stadium, 1119 diváků

1. FC Gangtok 5 4 1 0 16:7 13
2. Gangtok Icemans 5 3 1 1 16:7 10
3. Geyzing Glaciers 5 3 1 1 9:8 10
4. Sherpa Club Gangtok 5 2 0 3 8:11 6
5. Real Mangan 5 1 0 4 11:17 3
6. Dikchu Athletics 5 0 1 4 8:18 1

Střelci:

4 - Sichey (FCG), Lamyen (ICE)

3 - Šára (ICE)

 

2. liga

Loňský vítěz 2. ligy Singtam má i tentokrát nejblíže k baráži. Ve šlágru 5. kola totiž dokázal porazit Namchi nejtěsnějším rozdílem a svému sousedu v tabulce tak odskočil na čtyři body. Jediný gól vstřelil krátce po začátku druhé půle zkušený Ringdup. Na Namchi se dotáhl Lachen poté, co vyhrál na hřišti letos slabých Black Hats. Lachenští ovládli už první poločas, když z převahy vytěžili dva góly, po změně stran přidal Lachungpa třetí, v závěru už jen korigoval domácí Gandok. Poprvé letos zabojovali pemayangští mniši, kteří zvítězili v Gangtoku nad Himalayou. Himalaya tak po slibném začátku opět klesá tabulkou a návrat do nejvyšší soutěže je tak v nedohlednu.

Black Hats - FC Lachen 1:3 (0:2)

26. Geling 0:1, 41. Cheporai 0:2, 68. Lachungpa 0:3, 85. Gandok 1:3

Himalaya Gangtok - Pemayangtse Red Monks 1:2 (0:0)

51. D. J. Praskal 1:0, 52. Rumbok 1:1, 66. Rumbok 1:2

Singtam Wilds - FC Lachen 1:0 (0:0)

47. Ringdup

1. Singtam Wilds 5 4 0 1 15:8 12
2. Namchi Storm 5 2 2 1 8:5 8
3. FC Lachen 5 2 2 1 11:11 8
4. Black Hats 5 2 0 3 8:12 6
5. Himalaya Gangtok 5 1 2 2 10:10 5
6. Pemayangtse Red Monks 5 1 0 4 5:11 3

Střelci

4 - Cheporai (LAC)

3 - Simon Chettri, Lahapur (SIN)

 

Pohár

1. kolo

Do zápasů 1. kola se opět zapojily i neligové týmy, ale tentokrát se žádnému z nich nepodařilo postoupit. Přesto dokázaly občas uhrát zajímavé výsledky. Asi nejvíce překvapil Ranipool FC, který v úvodním utkání na domácím hřišti remízoval s ligovým šampiónem Geyzingem. V odvetě v Geyzingu hráči Ranipoolu dlouho odolávali a nakonec byli vyřazeni po přijatelné porážce 0:2. Také vedoucí tým ligy FC Gangtok se proti Rangpu celkem zapotil. V prvním utkání FC doma zvítězil jen 3:1, v odvetě Rangpo dokonce dlouho vedlo a živilo šanci na senzaci, soupeř ale po změně stran alespoň vyrovnal a postoupil. Z ligových týmů vypadl Mangan, který překvapivě nestačil na Himalayu a oba zápasy prohrál. V zajímavém souboji dvou kandidátů na posup ze 2. ligy Lachen až nečekaně snadno přešel přes Namchi, když vyhrál oba zápasy a soupeři nastřílel celkem osm branek.

Sherpa - Black Hats 4:0 (2:0) /+2/, Black Hats - Sherpa 2:3 (1:1) /-1/

Himalaya - Mangan 3:2 (2:1), Mangan - Himalaya 1:2 (0:1) /+1/

Dikchu - Jorethang 3:0 (2:0) /+2/, Jorethang - Dikchu 3:3 (2:1) /-1/

Ranipool - Geyzing 2:2 (1:1) /-2/, Geyzing - Ranipool 2:0 (1:0) /+3/

FC Gangtok - Rangpo 3:1 (2:0) /+3/, Rangpo - FC Gangtok 1:1 (1:0) /-2/

Icemans - Pemayangtse 3:0 (1:0) /+2/, Pemayangtse - Icemans 1:1 (1:0) /-1/

Singtam - Ravangla 6:2 (2:2) /+2/, Ravangla - Singtam 3:4 (2:3) /-1/

Namchi - Lachen 1:3 (0:1) /+1/, Lachen - Namchi 5:2 (3:1)

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz