Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2020 - 2021

Čtvrtfinále

publikováno 16.03.2021

Jarní sezóna se rozjela také v Poháru FIFAC. Ve Východní zóně se hrály hned tři zápasy a omezený počet diváků, který mohl na stadiony v Sikkimu a na Andamanech, viděl určitě zajímavá představení.

V Geyzingu se po domácím pohárovém prologu opět střetli domácí Glaciers s FC Gangtok. A necelá pětistovka diváků viděla výborný zápas, ve kterém se zrodila remíza, i když po většinu zápasu měli herní převahu i více šancí hosté. Glaciers dvakrát prohrávali a mohou poděkovat Yebalovi v brance, že při velkém náporu FC na začátku druhé půle inkasoval pouze jednou. Yebal několikrát skvělými zákroky svůj tým podržel, zejména při tutovce Ongera, Glaciers pak v závěru urvali aspoň remízu a vykřesali naději do odvety.
Na Andamanech se hrály dva zápasy. V pátek na stadiónu Garacharamy hostil Sentinel falamské Tygry a nadělil soupeři po výtečném výkonu na cestu přes Bengálský záliv bůra. Sentinel měl skvělý úvod. Už ve 2. minutě otevřel skóre Lele a po dvanácti minutách už to bylo 3:0 po hlavičce nikým nehlídaného Kwyaha. To na úvod stačilo, Tygři se schlíplými ocasy nedokázali vůbec ohrozit Prdivadiru a domácí Tryskáči v pohodě kontrolovali zápas. Když v úvodu druhé půle přidal další gól Ekene-ori, nebylo co řešit. Falam podal podprůměrný výkon, Prdivadira v brance domácích se ani nezpotil, neřešil jedinou střelu. Naopak krátce před koncem ještě upravil skóre povedenou střelou z přímého kopu Bhgwar. Falam bude mít v odvetě těžkou práci, aby zachránil čest barmského klubového fotbalu, kterému hrozí, že bude v semifinále bez jediného zástupce.
V sobotu se hrálo v Nachuge a domácí aktuální lídr andamanské Superleague jen remizoval s lesothským FC Maseru. V ne příliš pohledném zápase poslal domácí do vedení aktivně hrající Krkbrk, ale Tsosane ještě do poločasu vyrovnal. Na začátku druhého poločasu Batumbi po hezké individuální akci, kterou mu připravil velkou chybou domácí Kochichundry, dokonce skóre otočil. Nachuge už stihlo jen srovnat, když se prosadil kapitán Kottamalupattna. Závěr už si hosté pohlídali i za cenu zdržování, odvezli si však nadějný výsledek do odvety.

V jediném utkání Západní zóny se už ve čtvrtek střetl zástupce Mauritiu FC Union Flacq s bhútánským Phuenccholingem. Zápas nesl všechny znaky začátku sezóny, hra byla rozháraná a plná nepřesností. Bhútánci však přece jen byli poněkud fotbalovější a v poločase vedli zásluhou Zidanga, kterému přesně nacentroval Drukpa. Druhý poločas už byl zajímavější. Domácí přidali a podařilo se jim vyrovnat. Nejvíce vzruchu přinesla poslední desetiminutovka. Nejprve se hosté podruhé dostali do vedení a zdálo se, že vítězství si odvezou do Bhútánu. V 87. minutě trenéři poslali do hry Kishwara za Shar Peie a to byl, jak se po chvíli ukázalo, rozhodující okamžik zápasu. Union se tlačil dopředu a minutu před koncem unikajícího de Romu zastavil právě Kishwar nedovoleně už uvnitř pokutového území. Následovala penalta, kterou si po chvíli váhání na sebe vzal obránce Bouvain a s přehledem proměnil. Pak ještě po upozornění pomezního rozhodčí zjistil, že zapomněl udělit Shar Peiovi žlutou kartu za penaltový zákrok a utkání mohlo skončit. Do odvety si díky dvěma gólům na hřišti soupeře ponesou Bhútánci mírnou výhodu.

 

Geyzing Glaciers - FC Gangtok  2:2 (1:1)

  6. Lepkolakhyat 0:1
32. Tsangel (Basmathi) 1:1  
  54. Jaeel (P. Nyagmo) 1:2
82. Tsangel (Nyinchol) 2:2  

Rozhodčí U Wai Su (BIR) /1/, 488 diváků. Hráno 11. 3. v Geyzingu.

Geyzing: Yebal - Birandra, Lazuluk, Tsangel, Nyinchol - M. Landip (60. Riberi), Dingey, Chungpok - Pupook, S. Landip (60. M. Sumatra), Basmathi (78. K. Lepcha)

FC Gangtok: Birami - Lingtsum, Mizoram, Lepkolakhyat, Bashunthapi - P. Nyagmo, Gunkh, Ratnakulay (86. Kalafas) - Onger (75. Mallingh), Jaeel, Phuncchog (64. Shan Mlok)

Sentinel Jets - Falam Tigres  5:0 (3:0)

2. Lele (Okun) 1:0  
6. Hwogh 2:0  
12. Kwyaho (Jannananah) 3:0  
58. Ekene-ori (Gmzooh) 4:0  
86. Bhgwar (přímý kop) 5:0  

Rozhodčí Chopyal (SIK) /0/, 186 diváků. Hráno 12. 3. v Garacharamě.

Sentinel: Prdivadira - Lele, Uku, Gmzooh, Okun - Jannananah, Bhgwar, Hwogh - Jango (88. Maku-maku), Ekene-ori (72. Tralala), Kwyaho (81. Chikchir-ori

Falam: Ma Wan Lop - Kyauk Lhat, Kyu Ho Lin, Do Si Kwa (46. Kyo Kwa), Lu Tha - Min Taun (84. Aun Myin), Hnya Tlam, Swi Nya - Riti, Lu Tlap Lei, Devalakuram (46. Ohn Lak Shwe)

Nachuge Typhoons - FC Maseru  2:2 (1:1)

27. Krkbrk 1:0  
  39. Tsosane (Tsebonyame) 1:1
  58. Batumbi 1:2
73. Kottamalupattna (Kamdesh) 2:2  

Rozhodčí Al-Lahdeen (MDI) /2/, 121 diváků. Hráno 13. 3. v Nachuge.

Nachuge: Jaragoor - Kottamalupattna, Dorong, S. Manore, Bolt - Kamdesh, Manjidrihanantne (63. A. Manore), K. Manore - Krkbrk, N. Manore (67. Divindaloo), Kochichundry (73. Kabbadi)

Maseru: P. Thomas - Kukundu, Wariwari, Simbaba (79. Olamahli), Davidson - Skardal, Kakunda, Butumbi - Masere, Tsosane (77. Ruanda), Tsebonyame (85. Musa)

FC Union Flacq - FC Phuenccholing 2:2 (0:1)

  20. Zidang (Drukpa) 0:1
59. Mani 1:1  
  83. Biraneshtra 1:2
90. Bouvain 2:2 (pokutový kop)  
  90. Kishwar ŽK

Rozhodčí Nanyasiza (SWZ) /2/, 499 diváků. Hráno 11. 3. ve Flacqu.

Flacq: Khardjah - Mouzaias (83. Paulemans), Bouvain, Dembeleh, Davids - Burnesi, Rebet, Bodorieux (46. Mani) - Paolo de Roma, Mbobo, Chadry (74. Zwon)

Phuenccholing: Tshering - Lalpiliantok, Zidang, Rampa (72. Danang), Thagore - Nyindrak (70. Choptuling), Biraneshtra, Wangyak - Drukpa, Shar Pei (87. Kishwar), Rajandramani

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz