Úvod » Basketbal

AHM - semifinále: favorité propadli

publikováno 12.12.2020

Nečekaným výbuchem favoritů skončily semifinálové zápasy. Jemen pokračuje ve spanilé jízdě, kdy vyhrál všech svých sedm zápasů a v dramatické bitvě zdolal favorizovaný tým Kuvajtu. Přitom Jemenci ještě na začátku poslední minuty prohrávali o čtyři body. Rozhodující koš pak zaznamenal Naserzadeh a posunul svůj tým do boje o historické zlato. Také ve druhém semifinále došlo k velkému překvapení. Domácí tým totiž dokázal zdolat desetinásobného vítěze AHM Nepál, když o osudu utkání rozhodly první dvě čtvrtiny. Nepálcům nešla střelba, naopak nadšeně hrající Emiráty za podpory čtyřtisícihlavého publika využívaly svoje příležitosti a nečekaně nad favoritem o poločase vedly o osmnáct bodů. Po změně stran Nepálci přidali, ale ztrátu zlikvidovat nedokázali, naopak v závěru soupeř opět odskočil a postaral se o prvotřídní senzaci - poprvé si mužstvo z výkonnostní skupiny C zahraje ve finále.

V bojích o 5. - 8. místo nejprve Bhútán porazil výběr Tibetu. Po poměrně nezáživné první půli nastala nevídaná přestřelka, ve které se prakticky nebránilo a střelcům se neskutečně dařilo. Třetí a čtvrtá čtvrtina skončily v součtu neuvěřitelným skóre 60:79. Nicméně pro Bhútán vítězství znamená pouze boj o 5. místo. V repríze souboje ze skupiny Sikkim proti  Bahrajnu tentokrát nedokázal zopakovat vítězství. Už v první čtvrtině Bahrajnci odskočili a vedení neustále navyšovali. Sikkimové hráli jakoby bez motivace, a tak nakonec odešli vysoko poraženi.

Semifinále

Jemen - Kuvajt  95:93 (37:37) /-1/5-6/

SAE - Nepál  105:90 (55:37) /-1/5-6/

o 5. - 8. místo

Tibet - Bhútán  99:122 (39:43) /-2/5-7/

Sikkim - Bahrajn  69:98 (26:48) /5-5/

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz