Úvod » Basketbal

AHM - čtvrtfinále

publikováno 10.12.2020

Čtvrtfinálové zápasy se staly pohromou pro himálájské týmy. Ze čtveřice Tibet, Bhútán, Sikkim a Nepál se přes své arabské soupeře dokázal do semifinále probojovat pouze Nepál.
Nadále ve vítězném tažení překvapivě pokračuje Jemen, který ani v šestém zápase po sobě nenašel přemožitele. Nevyzpytatelný Tibet ztratil naději hned v první půli, kdy díky katastrofální střelbě i dobrému bránění Jemenců zapsal pouhých 14 bodů. Zlepšení po změně stran nemohlo na zvrat stačit a Jemen si tak snad poprvé zahraje semifinále. V souboji medailistů  z minulého AHM a účastníků loňského MS byl úspěšnější Kuvajt, který Bhútánu utekl už v první čtvrtině a náskok už nepromarnil. Loňský překvapivý šampión Bhútán tak tentokrát odjede bez medaile. Nedařilo se ani Sikkimu. Vítěz základní části skupiny B nedokázal proti houževnatě bojujícímu domácímu týmu zopakovat výkony ze skupiny. Vůbec se nedařila střelba, ale po první půli ještě šance na zvrat byla. Nicméně Sikkimům utekl úvod třetí čtvrtiny, ve kterém soupeř díky třem trojkám v krátké době odskočil na dvojciferný rozdíl a vedení si pohlídal až do konce. Poslední tým z minulého AHM tak bude nečekaně bojovat o medaile, Sikkim podruhé za sebou nepřekročil bránu čtvrtfinále. Jediný úspěch týmů z himálajské podskupiny tak zaznamenal Nepál, který potvrdil zlepšení formy ze závěru skupiny a s přehledem vyřadil Bahrajn. Do semifinále tak postoupily pouze týmy ze skupiny A, což už se dlouho nestalo.

Jemen - Tibet  88:58 (46:14) /+1/5-4/

Kuvajt - Bhútán  82:72 (40:26) /5-5/

Sikkim - SAE  79:93 (33:36) /5-5/

Bahrajn - Nepál  71:98 (39:51) /-1//5-6/

o 11. místo

Mongolsko - Omán  88:104 (38:49) /6-6/

o 9. místo

Svobodný Kašmír - Katar  105:98 (52:41) /+1/6-5/

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery