Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Zahájeno také ve Východní zóně

publikováno 31.08.2020

Zápasy 1. kola odstartovaly novou sezónu v jednotlivých ligách Východní zóny. Úřadující mistři nijak nezářili. Hráči Phuenccholingu v Bhútánské lize i Nachuge v Andaman Super League sice zvítězili, ale výkony příliš nepřesvědčili. Barmský mistr Yenangyaung jen remizoval s loni posledním Shwebem a úřadující šampióni Sikkimu FC Gangtok podlehli v derby Icemans.

Sikkim

Po úspěchu na MS se 42. sezóna rozběhla jen s poloviční povolenou kapacitou stadiónů kvůli pandemii koronaviru, která zasáhla už i Sikkim. Zápas kola mezi domácími Icemans a úřadujícím mistrem FC Gangtok tak mohlo sledovat jen něco přes tisíc diváků. Tradiční derby začalo v duchu konce uplynulé sezóny. Icemans, kteří se od baráže zachránili až v posledním kole, začali špatně a po chybách brzy prohrávali 0:2. Do hry je vrátil nečekaný gól Majubhara z první vážnější akce domácích, nicméně hosté byli do poločasu lepším týmem a mohli vedení několikrát zvýšit. Po změně stran ale domácí stratég Bekelay stáhl hru na tři obránce a tah vyšel. Výborný Majubhar brzy vyrovnal a také hra se vyrovnala. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil střídající Tapai, který nahradil Šáru a Icemans už hru jasně ovládli. Hostům se přestalo dařit a snaha o vyrovnání byla neplodná. Naopak zkušený Loyobuani v závěru výhru domácích zpečetil krásným gólem, kdy patičkou usměrnil Bambiriho nepovedenou přízemní střelu do horního růžku Biramiho branky.
V Dikchu měli domácí proti Geyzingu po většinu zápasu více ze hry, ale soupeř vždy na inkasovaný gól dokázal odpovědět. Velkou premiéru v nejvyšší soutěži zvládl 17 letý Mahindra Sumatra, který byl u druhého gólu Geyzingu a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Domácí poprvé představili levého obránce Gakarisu z Guamu, který zahrál dobře a zcela vymazal kanonýra Pupooka. Ten dvacet minut před koncem raději střídal. Bylo to ale šťastné střídání - Basmathi po dvou minutách na hřišti vyrovnal a zajistil Geyzingu alespoň bod.
Nováček Mangan se na hřišti Sherpy přesvědčil, že nejvyšší soutěž je trochu něco jiného, než 2. liga. Sherpové snaživého soupeře předčili zejména v produktivitě. Tým Manganu složený ze zkušených třicátníků a mladých hráčů sice fyzicky nezaostával nijak výrazně, ale takticky to bylo horší a chyby dokázal soupeř trestat. Ve své premiéře v Sikkimské lize se ve velmi dobrém světle ukázal bhútánský reprezentant Longrisha, který nebyl daleko od hattricku.

Dikchu Athletics - Geyzing Glaciers  2:2 (1:1)

13. Yak (Gyampo) 1:0, 27. Lingey (Tsangel) 1:1, 58. Lattey (Yak) 2:1, 73. Basmathi (M. Sumatra) 2:2. Rozhodčí Khumlang /0/, ŽK Lattey, Tsapkal (DIK), Teesta Stadium, 480 diváků.

Gangtok Icemans  - FC Gangtok  4:2 (1:2)

5. Ratnakulay 0:1, 13. Shan Mlok (Bharati) 0:2, 25. Majubhar (Tashakor) 1:2, 56. Majubhar 2:2, 75. Tapai (Ruptsang) 3:2, 82. Loyobuani (Bambiri) 4:2. Rozhodčí Chopyal /1/, Phuncchog Namgyal Stadium, 1160 diváků.

Sherpa Club Gamgtok - Real Mangan  5:0 (3:0) /+1/

13. Ranival (Chorba) 1:0, 34. Longrisha 2:0, 40. J. Lhendup 3:0, 52. Longrisha (Chorba) 4:0, 72. Lattam 5:0. Rozhodčí Rangpa /0/, ŽK S. Singh (MAN). Sherpa Stadium, 578 diváků.

2. liga

Hned v 1. kole se domácím vůbec nedařilo. Porážka Pemayangtse od sestupujícího Singtamu se dala čekat, že ale ambiciózní Lachen na domácím hřišti podlehne mladému týmu Himalaye 0:3 asi čekal málokdo. Nedařilo se ani dalšímu adeptovi na přední příčky Namchi. To na hřišti v Rumteku vedlo nad domácími Black Hats už 3:1, ale v závěrečné půlhodině dvakrát inkasovalo a bylo rádo aspoň za bod, protože domácí v závěrečném náporu dvakrát trefili břevno.

Pemayangtse Red Monks - Singtam Wilds 0:2 (0:0)

57. Pinchol 0:1, 77. Zircon 0:2

FC Lachen - Himalaya Gangtok 0:3 (0:1) /+1/

32. Poulen 0:1, 46. Kacheor 0:2, 87. Phandup 0:3

Black Hats - Namchi Storm  3:3 (1:3)

12. Ganantok 0:1, 24. Lingyapa 0:2, 33. Shusholing 1:2, 42. Tsapoy 1:3, 60. Rajwani 2:3, 73. Palelang 3:3

Bhútán

Úvod do jubilejní 30. sezóny se nevydařil nejúspěšnějšímu klubu Thimphu Yetties. Devítinásobný mistr proti Bjakaru začal špatně a po šesti minutách prohrával po gólu Dikpa. Bjakar zahrál výborně a po půlhodině do rozhárané domácí obrany přidal další dva góly, když se prosadil zkušený Yaltsing a sikkimský reprezentant Saikuri. Brzy po změně stran vstřelil svůj druhý gól Dikpo a domácím hrozil debakl. Ten se ale nekonal, Bjakar zvolnil a domácí dvěma góly alespoň zkorigovali výsledek. Mistrovský Phuenccholing byl proti Hatisaru favoritem a také po dvaceti minutách po brance Drukpy vedl. V závěru poločasu srovnala nová posila Hatisaru Tshering Lepcha, který v létě přišel z FC Gangtok. Domácí ale po hodině hry dvěma slepenými góly odskočili a dokráčeli celkem v pohodě k vítězství. Snížení střídajícího Zhonga v poslední minutě už přišlo pozdě. V Paru se hrál vyrovnaný zápas. Domácí šli brzy do vedení po střele Timcheho, ale hned ve svém prvním zápase v novém dresu se prosadil Andamanec Uppatlaney a vyrovnal. Po půlhodině ale Shamling povedenou střelou opět poslal do vedení domácí tým, který po změně stran těsný výsledek i přes převahu soupeře udržel až do konce.

Thimphu Yetties - Bjakar Rangers 2:4 (0:3)

6. Dikpo 0:1, 24. Yaltsing 0:2, 29. Saikuri 0:3, 52. Dikpo 0:4, 63. Tsherdup 1:4, 73. Laudrup 2:4

FC Phuenccholing - Hatisar Chillies  3:2 (1:1) /+1/

20. Drukpa 1:0, 44. Tshering Lepcha 1:1, 63. Rampa 2:1, 68. Nyindrak 3:1, 90. Zhong 3:2

Paro Druks - Raidak Chhukha  2:1 (2:1)

19. Timche 1:0, 29. Uppatlaney 1:1, 34. Shamling 2:1

Barma

Úvodní kolo ligy šestinásobných mistrů světa přineslo vyrovnané zápasy. V jihobarmském derby rozhodl o vítězství domácího Tararingapatamu nad Akyabem nový hráč v dresu Tararingapatamu Tripuri. Bývalý sikkimský reprezentant se prosadil tři minuty před koncem střelou z otočky a zapsal si úspěšný start. Hodně sledovaný zápas dvou pohárových zástupců skončil těsným vítězstvím Laputty nad finalistou loňského Poháru FIFAC Falamem. Laputta zvládla lépe první půli, i když od 18. minuty po střele nejlepšího kanonýra MS Lu Tlap Leie prohrávala. Pak ale byla lepší a zaslouženě šla do dvougólového vedení. Ve druhé půli brzy snížil Lu Tha, ale více Tygři z mírné převahy nevytěžili. Vstup do nového ročníku se příliš nevydařil úřadujícímu mistru Yenangyaungu. Mužstvo, které přes léto prošlo nejvíce změnami, nepůsobilo moc sehraně, čehož Shwebo dokázalo využít a brankou Uddamalakolabundyho šlo v první půli do vedení. Druhý poločas už byl z domácí strany lepší, ale na víc než bod to nestačilo. O remízu se zasloužil Bhai Dok.

FC Tararingapatam - Akyab Sailors  2:1 (1:1) /+1/

1. Kou Shou Shwe 1:0, 9. Su Mo 1:1, 87. Tripuri 2:1

Ywei Laputta - Akyab Sailors  3:2 (3:1)

18. Lu Tlap Lei 0:1, 30. O Shwank 1:1, 38. Lu Shin Shin 2:1, 45. Po Srath 3:1,50. Lu Tha 3:2

Yenangyaung Myan Myins - Shwebo Pyas 1:1 (0:1) /+1/

39. Uddamalakolabundy 0:1, 63. Bhai Dok 1:1

Andamany

Největším překvapení úvodního kola je vysoká výhra Garacharamy nad Rutlandem. Domácí otevřeli skóre v závěru první půle a krátce po změně stran přidali druhý gól. Závěr byl hodně divoký. Nejprve vykřesal naději pro Rutland kontaktním gólem Kaah, ale závěrečný nápor Rutlandu vyrovnání nepřinesl, naopak se do otevřené obrany dvakrát krátce po sobě prosadil rychlonohý Tondasheri a zajistil Garacharamě nečekané tři body.Obhájce titulu Nachuge vstoupilo do nové sezóny vítězně, i když to proti Eleven Shooters nebylo snadné. Domácí sice šli do vedení po chytré střele Jebubuho, ale převahu Střelců zužitkoval krátce před koncem poločasu loňský král střelců Hathi a zaslouženě vyrovnal. Po změně stran nakonec přece jen Typhoons strhli vítězství na svou stranu, když se prosadil kiribatský legionář Krkbrk. Port Blair Uppers by rádi konečně na výsluní, jenže začátek nového ročníku tým opět nezvládl, když prohrál se Sentinelem. Domácím dělala potíže tvrdá hra soupeře, přesto dokázali na Gmzoohův gól brzy brankou barmského zkušeného záložníka Ma Kchweie odpovědět. V druhém poločase se hrál tvrdý a nehezký fotbal, rozhodčí Shiwasram rozděloval karty na obou stranách. Nakonec se radovali hráči Sentinelu, kteří o vítězství rozhodli zásluhou přesné hlavičky maličkého Leleho tři minuty před koncem.

Nachuge Typhoons - Eleven Shooters  2:1 (1:1)

20. Jebubu 1:0, 40. Hathi 1:1, 68. Krkbrk 2:1

Port Blair Uppers - Sentinel Jets  1:2 (1:1)

21. Gmzooh 0:1, 26. Ma Kchwei 1:1, 87. Lele 1:2

Garacharama FC - Rutland Snakers  4:1 (1:1)

44. Jejego 1:0, 51. Uddamanjalamayal 2:0, 80. Kaah 2:1, 83. Tondasheri 3:1, 87. Tondasheri 4:1

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery