Úvod » MS 2020 Mauritius

Zlatý hattrick dovršen, Barma obhájila titul

publikováno 29.06.2020 (aktualizováno 05.08.2020)

Finálový zápas završil světový šampionát na Mauritiu. Favorit se dokázal prosadit, ale zdaleka to nebyl tak jasný zápas, jako ve skupině, kdy Barma uštědřila Sikkimu desítku. Tentokrát byl zápas dlouho vyrovnaný a rozhodlo se v úvodnbí čtvrthodině druhého poločasu, kdy Barma dosáhla v krátkém sledu tří branek a potřetí za sebou získala titul mistra světa, celkově už šestý.

Sikkim - Barma 1:4 (1:1)  /-1/

  20. Po Srath (U Shan) 0:1
38. Prakottri 1:1  
  56. Di Wan 1:2
57. Saikuri ŽK  
  58. U Shan (Kyauk Lhat) 1:3
  64. Swi Nya 1:4

Rozhodčí Galibier (Guadeloupe)  /0/, 1000 diváků.

Sikkim: Deva 6 - Birandra 6, Nyingtam 5, Lepkolakhyat 5 (80. Lhendup), Lingtsum 6 - Prakottri 7, Saikuri 5 (64. Bharati), Chungpok  6 - Rumbat 6, Hathi 6, Ratnakulay 6 (85. Pratnesh)

Barma: Ma Wan Lop 6 - Kyauk Lhat 6, U Shan 8, Po Srath 7, Ha Shan 6 (83. Kyan Sop) - Lei Ma So 5, Ma Kchwei 6, Swi Nya 7 (87. Kwa Sar) - Lu Tlap Lei 5 (83. Lap Top), Shan Mlok 6, Di Wan 7

Finálový zápas přilákal do hlediště  celou tisícovku diváků, kteří už vstřebali zklamání z vyřazení Mauritiu hned ve skupině. A nutno říci, že finále bylo důstojným vyvrcholením mistrovství. Sikkim nastoupil s odhodláním odčinit debakl ze skupiny a od začátku hrál hodně aktivně. Už po třech minutách pálil z dobré pozice Hathi, ale Ma Wan Lop si dokázal poradit. V 11. minutě Prakottri krásně našel nabíhajícího Rumbata, kterému vzal míč z kopaček riskantní, ale čistý zákrok U Shana. Na druhé straně aktivní Di Wan poslal několik centrů před branku Devy, ale obrana Sikkimu je dokázala odvracet. První gól padl ve 20 minutě. Di Wan v souboji u rohového praporku získal výhodu rohového kopu. Ten rozehrál U Shan a našel přesně hlanu Po Sratha, který otevřel skore. Sikkim však neustával v aktivní hře a neustále se tlačil dopředu. Obrana Barmy měla o dost víc práce, než by se dalo čekat, ale U Shan i Po Srath byli ve vlastním vápně pány situace a poradili si s centry Prakottriho, náběhy Rumbata i Ratnakulaye i Chungpokovými narážečkami s Hathim. Přesto neuhlídali Prakottriho ve 37. minutě, když Prakottri obešel Ha Shana a techickou střelou na zadní tyč vyrovnal. Do poločasu byla hra vyrovnaná, tempo poněkud pokleslo, ale stále se bylo na co dívat.

Do druhé půle po rázné domluvě trenéra jakoby přišla zcela jiná Barma, přestože trenér nesáhl k žádnému střídání. Najednou bylo před Devou pořádně horko a jedna akce střídala druhou. Jen deset minut obrana Sikkimu odolávala. V 56. minutě se dostal k odraženému míři Di Wan a prudkou ranou asi z 12 metrů poslal Barmu do vedení. Hend po malé chvíli Saikuri ostře fauloval autora branky Di Wana a uviděl jedinou žlutou kartu zápasu. Po přímém kopu si naběhl na kolmici U Shana Kyauk Lhat, který odcentroval a nabíhající U Shan krásnou střelou z dobrých 25 metrů přidal třetí gól. A netrvalo dllouho a Barma završila skvělou desetiminutovku dalším gólem. V 64. minutě se vydal Swi Nya k sólu, při kterém obešel Chungpoka i Saikuriho a dostal se až před Devu. S přehledem zvládl i zakončení a náskok Barmy už byl tříbrankový. Saikuriho pak vystřídal Bharati a nápor Barmy se přece jen podařilo aspoň omezit. Přesto měli hráči Barmy stále navrch, ovládali hru a soupeře prakticky do žádné šance nepustili. O jediný pokus Sikkimu se zasloužil Deva svýml dlouhatánským výkopem, na který se snažil naběhnout Ratnakulay, ale Ma Wan Lop včasným vyběhnutím zabránil pohromě. V závěru už tempo hry značně pokleslo, také díky častým střídáním. Barmánci v závěru už jen drželi míč a čekali na závěrečný hvizd. Ten přišel po tříminutovém nastavení a radost Barmy byla na světě. Výkon staronových mistrů ocenili i diváci v hledišti, přestože během zápasu fandili více Sikkimu. Barma však potvrdila svou dominanci z posledních let a zcela suverénně obhájila titul. Kromě úvodní remízy s Kiribati drtila soupeře a celkové skore 27:5 z pěti zápasů je zcela vypovídající. Druhý Sikkim kromě výpadku ve skupině s Barmou předváděl dobré výkony. Poradil si  s Guadeloupem a v důležitém zápase i s Kiribati, v semifinále po nejlepším výkonu na mistrovství zdolal 3:0 i Guam. Zaslouženě slaví stříbrmé medaile. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz