Úvod » MS 2020 Mauritius

O 3. místo - Guam bere bronz

publikováno 28.06.2020

V sobotním zápase o 3. místo ve Vacoas viděli diváci vyrovnaný a velmi dobrý zápas. Guam stejně jako ve skupině otočil proti Bhútánu skóre a raduje se z historického bronzu.

 

Guam - Bhútán  2:1 (1:1) 

  14. Linzian (Wangyak) 0:1
28. Ronaldo (Garin) 1:1  
82. R. Buyam 2:1  

Rozhodčí U Wai Su (Barma) /0/, 528 diváků.

Guam: Arrasco 8 - R. Buyam 7, Dorong 6, Mafaata 6 (89. Tusinaahafa), Gakarisu 6 - Obalemi 6 (69. Wokurka), A. Buyam 5, Mohawaha 5 - Garin 6, Omuri 4 (46. Bonaventura 5), Ronaldo 7

Bhútán: Sundeep 5 - Rao 6, Miresh 7, Gyatchen 6, Thagore 5 - Sunar 7, Jigme 6, Tsherdup 5 (80. Rajavanji) - Umchog 5 (67. Longrisha), Linzian 7, Wangyak 5 (86. Drukpa)

Ve Vacoas opět nebylo vyprodáno, ale ti, kteří přišli, nelitovali, protože viděli velmi zajímavý zápas hraný s nasazením - oba týmy usilovaly o svou první medaili z MS. Lépe začal Bhútán, který od začátku zamkl soupeře na jeho polovině ve snaze vstřelit úvodní gól zápasu. Šancí na to bylo dost: střela Mireshe ze 6. minuty trefila břevno, Linzianovu hlavičku v 10. minutě Arrasco bravurně vytáhl na roh a aktivní bhútánský útočník si na golmana Guamu nepřišel o dvě minuty později, kdy Arrasco včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a Linzian míč do sítě nepropasíroval. Teprve ve 14. minutě po sérii čtyř rohů Arrasco kapituloval, když Linzian využil přiťuknutí Wangyaka a poslal míč do odkryté poloviny branky. Guam může svému brankáři vděčit za to, že po dvaceti minutách byl stav pouze 0:1. To už Bhútánci v tlaku zákonitě polevili a hráči Guamu dokázali přece jen déle udržet míč na svých kopačkách. V 25. minutě poprvé ohrozil Sundeepa Garin, který dostal příležitost v sestavě místo Aberdeewa, ale v dobré pozici netrefil branku. O chvíli později ale Garin krásně našel Ronalda, který se štěstím vyrovnal, když se míč po Sundeepově zákroku odrazil od tyče a dokutálel se za brankovou čáru. V poslední čtvrthodině se střídaly útoky na obou stranách, ale skóre se neměnilo ani po Dorongově nebezpečné hlavičce, ani po tečované střele aktivního Linziana, kterou stačil Arrasco nohou v pádu v akrobatické pozici vykopnout.

Do druhé půle vystřídal nevýrazného Omuriho Bonaventura, který si připsal první start na šampionátu a hned po dvou minutách mohl se stát slavným. To by ale musel proměnit tutovku po chytré přihrávce Ronalda. Bhútánci odpověď nenechali čekat dlouho. Hned z protiútoku totiž zastavil pronikajícího Linziana Mafaata a Sunarův přímý kop Arrasco s námahou vyrazil. Arrasco po chvíli čaroval znovu, když vytáhl bombu Mireshe. Ten byl obzvlášť při chuti, často se vysunoval dopředu ve snaze zakončovat svou nepříjemnou a tvrdou levačkou. V 58. minutě se ale zapomněl na útočné polovině a Guamci postupovali tři na dva. Přečíslení ale nevyužili, protože Garin místo přihrávky na volného Ronalda volil střelu, která mu nesedla a skončila vysoko nad. Hra v tuto chvíli měla tempo a spád a diváci se rozhodně nenudili. Chyběly jen góly. Aktivnější byli přece jen o něco více Bhútánci, ale naráželi na skvěle chytajícího Arrasca, který nejen pochytal spoustu střel, ale zvládl i všechny centrované míče. A neprosadil se ani střídající Longrisha. V poslední čtvrthodině tempo opadlo, oba týmy povědomě zřejmě čekaly na prodloužení. Ale také zákonitě na obou stranách ubývaly po náročném turnaji síly. Nakonec rozhodl osm minut před koncem Roberto Buyam, který nepřáhl spoza Thagoreho, který míč lehce tečoval a Sundeep nedokázal včas zareagovat. V závěru už Bhútán neměl dost sil na vyrovnání, i když přišel na hřiště třetí útočník Drukpa. Guamci i za cenu zdržování a polehávání na trávníku cenné vítězství udrželi a po zápase si na tribunu došli pro bronzové medaile. Bhútán byl celkově aktivnější, ale nedokázal vyzrát na skvělého Arrasca, který Guam velmi podržel. Bhútán ale předvedl na závěr velmi dobrý výkon, oporami byli obránce Miresh, v záloze běhavý Sunar a největší nebezpečí v útoku představoval s chutí hrající Linzian. Guam vedle Arrasca spoléhal tradičně na výkon Ronalda, který odvedl penzum práce v ofenzivě i při bránění, z obranné řady spoustu dobrých zákroků předvedl Roberto Buyam, který také utkání nakonec rozhodl. Nedařilo se tolik záložní řadě, nicméně vítězství se počítá a s ním historický bronz, na který budou chtít Guamci navázat na příštím MS, které sami uspořádají.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery