Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2020 Mauritius

Závěr ve skupině B - favorizovanou Barmu do semifinále doprovodí Sikkim

publikováno 21.06.2020 (aktualizováno 24.06.2020)

V závěrečném kole skupiny B bylo jasné, že vítězové obou zápasů postoupí, a tak se dal očekávat ofenzivní fotbal. To se plně naplnilo pouze ve Vacoas v souboji Barmy s Guadeloupem, kde diváci viděli atraktivní zápas a sedm branek. Barmánci hrající ve velké pohodě soupeře přehráli v produktivitě a z prvního místa postupují. V zápase hraném na Národním stadiónu v Port Louis se hrál naopak fotbal hodně opatrný a bez větších šancí, který rozhodla jediná branka nejlepšího hráče Sikkimu Prakottriho. Sikkim pak těsné vedení udržel až do konce a raduje se z postupu do semifinále.

Sikkim - Kiribati 1:0 (0:0)

55. Prakottri 1:0  

Rozhodčí Ebony (BER) /0/, 647 diváků.

Sikkim: Birami 6 - Birandra 7, Solopholok 5, Lepkolakhyat 7, Lingtsum 6 - Prakottri 8, Ranival 5, Ratnakulay 6 - S. Landip 6, Hathi 5 (66. Rumbat), Bharati 5 (75. Lhendup, 90. Linthi)

Kiribati: Boti 6 - Rowewa 5 (46. Rakotofarupukiti 5), Bateriki 6, Trapatani 6, Morawa 5 - Mafuriare 7 (81. Natinimate), Ekameni 6, Riberi 5 - Krkbrk 5, Kaleoikaikaokalani 5 (62. Totewa), Ki-teara 4

Oba týmy se poprvé představily v Port Louis, kde ale povolená kapacita míst zdaleka nebyla naplněna - fanoušci Sikkimu po výprasku s Barmou se na stadión moc nehrnuli a domácí po vyřazení svého mužstva na fotbal moc chuť neměli. A ti, co přišli, viděli spíš taktický boj, než nějaký atraktivní fotbal. Trenér Sikkimu Mantarakkihuaraoi se odhodlal hned k šesti změnám v základní sestavě. Poprvé se do branky postavil Birami a také obrana hrála v jiném složení. Jen na lavičce zůstal Nyingtam, jehož nahradil Solopholok a na levé straně obrany nastoupil místo Lhendupa Lingtsum. Do zálohy vedle Prakottriho nasadil trenér Ranivala a Ratnakulaye, kteří dosud neodehráli na MS ani minutu, stejně jako útočník Sandip Landip, který překvapivě dostal šanci místo Rumbata. Kiribaťané naopak sestavou příliš nemíchali, jen v útoku nastoupil od začátku vedle Krkbrka Kaleoikaikaokalani. Úvod zápasu byl oboustranně dost nervózní, hráči volili hru na jistotu, a tak se zpočátku hrál pomalý a nudný fotbal. Po čtvrthodině se poprvé míč dostal do pokutového území Sikkimu, ale Birami centr Ki-teary stáhl. Sikkimové se nikam nehrnuli, věděli, že i případná remíza by mohla stačit, a tak hráli ze zabezpečené obrany s cílem soupeře zaskočit nějakou rychlou akcí. To se ale moc nedařilo. Teprve po půlhodině hry si zaběhl Birandra až na pravé křídlo a ve spolupráci s Landipem nebezpečně odcentroval - Nabíhající Hathi ale na míč těsně nedosáhl. Kiribaťané si také vypracovali jednu slibnou příležitost, kdy po zaváhání Ranivala mohli jít do přečíslení, ale Ki-teara špatnou přihrávkou šanci zmařil.

Po změně stran se úroveň utkání přece jen zvedla. Hráči Sikkimu si vzali k srdci poločasové rady trenérů, aby byli více aktivnější ve hře směrem dopředu, a brzy mohli jít do vedení. Na centr Ratnakulaye si nabíhali oba útočníci, ale hlavička Landipa mířila jen do zad Hathiho. O chvíli později pálil Prakottri, Boti však byl připraven. V 55. minutě vybojoval míč na půlící čáře Prakottri, z pravé strany si jej navedl na střed a nechytatelnou střelou k tyči otevřel skóre.Sikkim byl při chuti a chtěl zaskočeného soupeře dorazit. Ale další šance už zůstaly nevyužity. Zejména dělovka Birandry, která se otřela o břevno, měla gólové parametry. Kiribaťané se postupně vrátili do hry a v posledních dvaceti minutách měli míč častěji v držení, ale chyběla finální přihrávka. Sikkimové se zatáhli do obrany a velmi dobře bránili, prakticky nedovolili soupeři ohrozit přímou střelou Biramiho. Naopak v 77. minutě mohl pojistit vedení střídající Rumbat, jehož vyslal do brejku výborně hrající Prakottri, Rumbat sice přehodil Botiho, ale střela mířila těsně vedle. Závěr utkání přinesl platonický tlak Kiribaťanů, před Biramiho se snášely centry, které ale obrana Sikkimu dokázala odvracet. Poslední minuta přinesla zranění pro střídajícího Lhendupa, který si při skluzu natáhl tříslo a musel být vystřídán. Sikkim ale vysněné vítězství, které ho posunulo do semifinále, ubránil a může se těšit na boje o medaile. I přes změny v sestavě mužstvo podalo zodpovědný kompaktní výkon, i když v útočné fázi to ještě nebylo ono, moc šancí si mužstvo nevytvořilo. Skvěle zahrál Prakottri, který je velkou oporou týmu. Dařilo se i Biramimu v brance, který byl klidný a všechny akce s přehledem vyřešil, oporou obrany byl vedle útočně založeného Birandry také Lepkolakhyat. V záloze oba noví hráči nezklamali zejména při bránění, ale směrem dopředu to trošku skřípalo při souhře. Sandip Landip v útoku odvedl penzum práce, do zakončení se ale prakticky nedostal. Kiribaťanům se ani ve druhém utkání po sobě nepodařilo vstřelit gól. Chybělo více invence i bojovnosti. Útočníci moc příležitostí překvapit soupeřovu obranu nedostali, scházelo i více bojovnosti. Forma, jakou se mužstvo prezentovalo v kvalifikaci, prostě chyběla a Kiribati tak končí ve skupině.

 

Guadeloupe - Barma 2:5 (1:2) /-1/

  11. Po Srath (Shan Mlok) 0:1
  20. Lu Tlap Lei (Lei Ma So) 0:2
40. Ballon 1:2  
  40. Kyauk Lhat ŽK
  41. Ma Hnyuj ŽK
  47. Ma Hnyuj 1:3
48. Balniérre ŽK  
  53. Swi Nya (Po Srath) 1:4
64. Gerverec 2:4  
  72. Thaum Yan (Di Wan) 2:5

Rozhodčí Milenari (SMR) /1/, 678 diváků

Guadeloupe: Mognian 6 - Brennax 5, Balniérre 5, Ballon 5 (60. Martin 5), Barelli 5 - Merenguez 6, Marchand 6, Occana 4 (46. Gerverec 6) - Hector 5, Renny 5, Huachón 6 (74. Bartholomey)

Barma: Ma Wan Lop 5 - Kyauk Lhat 5, U Shan 6, Po Srath 7, Ha Shan 6 - Lei Ma So 8, Ma Hnyuj 6, Ma Kchwei 6 (66. Thaum Yan) - Lu Tlap Lei 5 (58. Di Wan 7) , Shan Mlok 6 (77. Su Wan), Swi Nya 7

Barma si střeleckou pohodu ze zápasu se Sikkimem přenesla i do posledního zápasu, když tentokrát nasázela do branky soupeře pět gólů. Rozhodujícím momentem celého utkání byl jeho úvod, kdy Barma začala velkým náporem, který využila už v 11. minutě, kdy se po obléhání branky Mogniana trefil hlavou Po Srath, který si neběhl na přesný centr Shan Mloka. A o deset minut později se prosadil i střelec Lu Tlap Lei, kterého osobně hlídal Balniérre. Lu Tlap Lei si ale dokázal zpracovat přihrávku Lei Ma Sa a ač v tísni, přesně trefil k tyči. Teprve pak Barma zvolnila a dovolila soupeři hru vyrovnat. Hráči Guadeloupu si ve druhé části poločasu dokonce vytvořili převahu a měli i šance. Tu největší spálil Renny, když na malém vápně poslal míč hlavou místo do odkryté branky vedle levé tyče. Přesto se Guadeloupe dočkal snížení, když Ma Wan Lopa nepříliš prudkou střelou zaskočil Ballon a vykřesal ještě šanci na zvrat. Zvlášť, když Barmánci vzápětí dvakrát za sebou jen za cenu žlutých faulů hasili nebezpečí rychlých akcí soupeře. Do druhé půle ale opět favorit vstoupil skvěle a už po dvou minutách Ma Hnyuj po pěkné individuální akci zvýšil opět na rozdíl dvou branek. A když po chvíli aktivní Swi Nya proměnil přesný pas Po Sratha ve čtvrtý gól, bylo o výsledku rozhodnuto. To už si šel odpočinout okopávaný Lu Tlap Lei, kterého chtěli trenéři pošetřit na semifinále, a na hřiště přišel talentovaný Di Wan. Ten mohl už po chvíli přidat další gól, ale centr Swi Nyaa poslal z voleje jen na tribunu. Po chvíli ale udeřilo na druhé straně. Z rychlého protiútoku se míč se štěstím odrazil k Gerverecovi, který jej pohotově usměrnil za Ma Wan Lopova záda. Guadeloupe ožil a hrnul se do útoku. ale Barma dobře bránila a její kontry byly velmi nebezpečné. Chybělo ale více přesnosti, zejména Di Wan, který hrál s velkou chutí, mohl alespoň jednou  nebo dvakrát svou střeleckou smůlu protrhnout. Ve 72. minutě  se ale  Di Wan neukvapil a chytrou přihrávkou vybídl ke skórování svého spoluhráče z Tararingapatamu Thaum Yana. Bylo rozhodnuto, přesto hráči diváky dál bavili pěknými akcemi. Gól už ale nepadl, a tak Guadeloupe se loučí a Barma postupuje z prvního místa. V dresu vítězů odvedl asi svůj nejlepší výkon na šampionátu Swi Nya, hrající hodně aktivně, Guadeloupe postrádal lídra, pochvalu ale zaslouží neúnavný Merenguez i mladý Huachón. Na postup to ale nestačilo, Barma byla jasně lepší.

V semifinále se tedy utká vítěz skupiny B Barma s Bhútánem, který překvapivě postoupil ze skupiny A. Barma bude vysokým favoritem, ale semifinále bude zase úplně jiný zápas a stát se může cokoliv. Sikkim se představí v Port Louis, kde vyzve doposud suverénní Guam. 

 

1. Barma 3 2 1 0 17:4 7
2. Sikkim 3 2 0 1 4:11 6
3. Guadeloupe 3 1 0 2 6:8 3
4. Kiribati 3 0 1 2 2:6 1

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz