Úvod » MS 2020 Mauritius

Nečekaný závěr skupiny A: oba favorité se loučí

publikováno 21.06.2020

Dopadlo to pro domácí příznivce zcela jinak, než si představovali. Mauritius prohrál s dalším papírovým outsajdrem a ve skupině skončil na posledním místě. Morava  tak měla ještě možnost vybojovat si postup, ale musela by porazit Bhútán nejméně o čtyři branky. To se však nestalo, Moravanům chyběly k postupu dva góly a tak se rovněž se šampionátem loučí. Do semifinále tak postoupil Guam a Bhútán.

Morava - Bhútán 3:1 (3:1)  /+1/

9.Brázda (Brouzdal) 1:0  
13. Rákosník (Venoušek I.) 2:0  
  20. Miresh 2:1 (přímý kop)
26. Maršovský (Brouzdal) 3:1  
  26. Miresh ŽK
  27. Longrisha ŽK
  27. Kali ŽK
  46. Thagore ŽK

 Rozhodčí Nanyasiza (SWZ)  / 1/, 686 diváků. Hráno ve Vacoas

Morava: Svitávka 5 - Parník 5, Dvořáček 6 (79. Amálka), Posledník 5, Rákosník 6 - Krasík 5, Brázda 7, Hušbák 5 - Maršovský 6, Venoušek I. 6 (71. Skočbaba), Brouzdal 7 (84. Puč)

Bhútán: Sundeep 6 - Rao 5, Miresh 6, Gyatchen 5, Thagore 5 - Rajavanji 4 (46. Sunar 5), Kali 5, Jigme 6 (80. Tamang) - Longrisha 5, Linzian 4 (84. Drukpa), Tsherdup 5

Oba týmy se na poslední zápas ve skupině vydaly do Vacoas, kde přišlo docela dost diváků. Moravané věděli, že jedině výhra nejméně o čtyři branky jim ještě může dát naději na postup. A začali opravdu aktivně. Od začátku se hnali k soupeřově brance a dostávali se do šancí. Brzy také padl první gól. Brázda, který hrál poprvé na šampionátu, zužitkoval centr Brouzdala a krásným volejem rozvlnil síť. O čtyři minuty později prošel po levé straně Rákosník, narazil si s Venouškem a chytrým lobem překonal Sundeepa podruhé. Rákosník nastoupil nezvykle na levé straně obrany, protože oba leví obránci, jak Zesírka, tak Nosek měli zdravotní problémy po požití zřejmě špatně připravené chobotnice. Moravané byli i nadále při chuti, jenže zapomněli na zadní kolečka a díru v obraně využil k samostatnémi průniku Miresh, který snížil. Morava však pokračovala ve stejném tempu a brzy přidal Maršovský třetí gól. Bhútánci pak přitvrdili a v krátkém sledu inkasovali tři žluté karty, vesměs za tvrdší fauly. Hra  se pak uklidnila a od poločasu se už nic podstatného nestalo.

O přestávce pronikla do kabiny Moravanů zpráva, že Mauritius vede nad Guamem. Tím by byla veškerá snaha marná, v té chvíli byl postup ztracen. A na hře Mioravanů se to projevilo. Přestože po zápase se zjistilo, že zpráva byla z 16. minuty, kdy Mauritius ještě vedl, o omylu se dozvěděli Moravané až po zápase. Druhou půli pak odehráli sice s mírnou převahou, ale už bez jiskry, bez nápadu. Bhútánci, kterým výsledek vyhovoval, se také nikam nehnali a hráli tak, aby už další gól neinkasovali. Vzruch nastal prakticky jen na začátku poločasu, kdy si rozhodčí všiml, že Thagore si zapomněl nandat chrániče a dal mu žlutou kartu. Zápas dospěl k závěru a stav se už nezměnil. Po zápase se Moravané dozvěděli o porážce Mauritiu a rvali si vzteky vlasy. Mohli dát ještě dva góly a postoupili by. Takto odletěli na svou základnu na lodi, sbalili si věci a ještě v noci odletěli směrem na Addis Abebu, Nicosii a Mošnov. 

Vystoupení Moravy patřilo k nejhorším za řadu posledních šampionátů. Tým neměl organizovanou obranu, Svitávka v brance také mužstvo nepodržel. V útoku se spoléhalo na dobrou formu Maršovského z mauritijské ligy, ale ten už v prvním zápase zklamal a ani Urvalý se nepředvedl tak, jak bychom očekávali. O šest gólů na šampionátu se podělilo rovným dílem šest střelců, což také hovoří o nestálé formě týmu. Trenér Maršovský, který provedl spolu s Hovadíkem tým kvalifikací, dostal důvěru i na šampionát, ale je zřejmé, že po turnaji končí. Přo odchodu ze stadionu se v tomto duchu sám vyjádřil. Bhútán se tak dostal do semifinále, o čemž se prakticky rozhodlo už v prvním zápase, který vyhrál vysoko 6:1 a právě díky nejlepšímu skore z trojice tříbodových skončil na druhém místě. K jeho oporám patřili Rao a Miresh v obraně, Jigme ve středové řadě a Linzian v útoku. Zajímavostí je, že nejlepšími střelci týmu jsou obránci Rao a Miresh, kteří dali shodně po třech brankách. Semifinále je pro bhútánský fotbal zatím největším úspěchem, Bhútánci si tak zahrají ještě dvakrát.

 

Guam - Mauritius 3:1 (2:1)  /-1/

  16. Mbobo 0:1
20. Ronaldo 1:1  
31. Obalemi 2:1 (přímý kop)  
  32. Rebet ŽK
55. Loyobuani 3:1  

Rozhodčí Uttrum (ANM)  /1/, 1000 diváků. Hráno v Port Louis.

Guam: Arrasco 7 - R. Buyam 6, Mafaata 6 (85. Dorong), Murray 5 (72. Tusinaahafa) , Gakarisu 6 - Obalemi 7, A. Buyam 5, Loyobuani 6 - Aberdew 5, Omuri 6 (84. Garin), Ronaldo 6

Mauritius: Khardjah 5 - Pailie 5, Bouvain 5, Verdi 4, Bullet 5 - Crawley 4 (46. Ramzasharee 5), Rebet 6, Jaccob M´bubu 4 - Kwané 4, Mbobo 6 (78. Jawwan), Hu 5 (53. Kaleh 4)

Mauritiu stačila k postupu remíza a všichni diváci, kteří se vešli do limitu, věřili, že se to podaří. Zvláště, když začátek Mauritiu dokonale vyšel. Hrálo se převážně na polovině soupeře a po čtvrthodině potrestal Mbobo chybičku Murrayho a umístěnou střelou k tyči skoroval. Jenže domácí zapomněli na defenzivu a nestačili se divit, když ve 20. minutě lehce prošel mezi obránci Ronaldo a vyrovnal. Mauritijce to nevyvedlo z klidu, pokračovali v ofenzivním duchu a měli i pár nadějných náznaků šancí. Arrasco se měl co ohánět, ale poradil si nejen s několika centry, která posbíral z hlav nabíhajících útočníků, ale i s jedovatou střelou Kwaného a hlavičkou Rebeta. Obrana Mauritiu však působila i nadále bohorovně a pustila do šance Omuriho, kterého poslal k zemi nedovoleně Verdi. Z přímého kopu pak Obalemi poslal kroucený míč do šibenice a Khardjah jen zůstal stát. O pár vteřin později dostal žlutou kartu Rebet a nikdo nevěděl za co. Až v poločase vyšlo najevo, že to bylo za nadávku směrem k rozhodčímu, kterou nikdo nezaregistroval, ale Uttrum asi věděl své.

Do  druhé půle přišly nové síly. Ramzasharee  a Kaleh nahradili Crawleyho a Hu. Na hře se to ale příliš neprojevilo. Mauritius měl i nadále územní převahu, ale šance obrana Guamu dokázala vždy zlikvidovat už v zárodku. A když v 55. minutě Loyobuani potrestal další nepřesnost v rozehrávce, Guam po jeho brejku a blafáku Khardjahovi vedl o dvě branky. Hra se pak rozkouskovala, Guam chytře držel míč, v rámci dovolených prostředků umně zdržoval hru a držel i nadále vedení. Mauritijci začali ztrácet půdu pod nohama a jak se blížil konec zápasu, bylo stále zřejmější, že to je také konec účinkování Mauritiu na šampionátu. I přes neustálé povzbuzování diváků Mauritijci hráli jako ve zlém snu, nedokázali se soustředil na hru, ztráceli míče a Guam tak spěl k nečekanému vítězství ve skupině s plným počtem bodů. Když rozhodčí naposledy zapískal, padli hráči Mauritiu na trávník a jen smutně sledovali, jak Guamci radostně křepčí a oslavují návrat mezi nejlepší čtyři. týmy.

Konečná tabulka skupiny A

1. Guam 3 3 0 0 9:5 9
2. Bhútán 3 1 0 2 9:7 3
3. Morava 3 1 0 2 6:7 3
4. Mauritius 3 1 0 2 5:10 3

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery