Úvod » MS 2020 Mauritius

2. kolo skupiny B - Barma potupila Sikkim deseti góly

publikováno 18.06.2020

V zápasech 2. kola skupiny B se prosadily týmy, které v prvních utkáních ztratily body. Odpoledne si Guadeloupe  poradil s Kiribati, které nedokázalo zopakovat dobrý výkon ze zápasu proti úřadujícímu mistru světa Barmě. Večerní zápas pak nabídl nevídané střelecké představení barmského výběru, který deklasoval Sikkim 10:0. Zápis do historických tabulek se povedl střelci Lu Tlap Leiovi, který se na demolici soupeře podílel šesti góly, což se dosud nikomu v jednom zápase na MS nepodařilo.

Guadeloupe - Kiribati  3:0 (1:0)

22. Huachón 1:0  
59. Hector (Huachón) 2:0  
  59. Morawa ŽK
  60. Krkbrk ŽK
81. Merenguez (Lefebre) 3:0  
  82. Rowewa ŽK
  82. Rakotofarupukiti ŽK

Rozhodčí Varma (BHU) /1/, 556 diváků.

Guadeloupe: Mognian 6 - Brennax 7, Balniérre 6, Ballon 6, Barelli 6 - Merenguez 7, Marchand 6, Gerverec 6 (78. Lefebre) - Hector 7, Renny 6 (67. Pichot), Huachón 8 (83. Occana)

Kiribati: Boti 7 - Rowewa 5, Kabutaro 4 (46. Bateriki 5), Trapatani 6, Morawa 5 - Mafuriare 5, Motomoto 4 (74. Rakotofarupukiti), Riberi 6 - Krkbrk 4 (64. Kaleoikaikaokalani), Natinimate 3, Ki-teara 4

Odpolední utkání začalo oboustranně vlažně a opatrně, oba týmy si uvědomovaly důležitost zápasu a nikdo nechtěl udělat chybu. Postupem času ale Guadeloupe začal získávat převahu a po čtvrthodině hry poprvé zahrozil, když po pěkné kombinaci Hector pálil jen těsně vedle. Hector, který v základní sestavě na hrotu nahradil Lefebra, byl hodně vidět, spoluhráčům se často nabízel i na místech, kde ho nečekali a kiribatské obraně motal hlavu svými nezvyklými manévry. Po jednom z nich nechal za sebou oba stopery, ale v dobré pozici přestřelil. Kiribaťané toho moc nepředváděli, dost často chybovali v rozehrávce a tak nebylo divu, že čím dál více práce měla obrana. V polovině poločasu se Guadeloupe zaslouženě dočkal vedoucí branky, kterou vstřelil další novic v sestavě Huachón, když využil zmatku před Botim a několikrát odražený míč stehnem dotlačil za brankovou čáru. Vedoucí branka hráče Guadeloupu povzbudila do další útočné aktivity, ale chybělo více klidu v koncovce. Kiribaťané zahrozili až v závěru poločasu, kdy se po dlouhém nákopu Riberiho dostal do dobré pozice Krkbrk, ale míč se mu zapletl mezi nohy, takže vytáhlý útočník vůbec nezakončil.

Druhý poločas začal náporem Guadeloupu, který potřeboval nejen vyhrát, ale i uhrát slušné skóre. Aktivní Hector nejprve hlavičkoval jen do náruče připraveného Botiho, o chvíli později se ve vyložené šanci ocitl také Renny, ale trefil jen tyč. Po hodině hry předvedl Guadeloupe nejhezčí akci zápasu. Mognian přesným výhozem našel Huachóna, který si narazil s Marchandem a přesným centrem našel Hectora, který v pádu mezi oběma stopery hlavou zvýšil skóre. Kiribaťanům se nedařilo eliminovat tempo soupeře, nepomohlo ani střídání téměř neviditelného Krkbrka mladým Kaleoikaikaokalanim, ani nasazení zkušeného Rakotofarupukitiho do středu zálohy. Trenéři Guadeloupu cítili, že soupeř je zralý na vyšší příděl, a tak neváhali poslat na hřiště třetího útočníka Lefebra. Tah se vyplatil a Lefebre po chvíli přesně přihrál na nabíhajícího Merengueze, proti jehož prudké střele byl Boti bezmocný. Pak ještě kiribatský gólman několik nebezpečných akcí vyřešil, včetně nečekaného padáčku, který vyslal přes polovinu hřiště Brennax. Jinak ale Kiribaťané zaostali za svým výkonem proti Barmě, zejména ve druhé půli soupeři nestačili a jen díky Botimu odešli jenom se třemi góly. Zklamala hra středové formace, která nebyla schopná podržet míč a připravit šance pro útočníky. Ti nebyli vůbec vidět, Krkbrk jen rozhazoval rukama, Natinimate nedělal ani to a na míč si prakticky nesáhl. Dalo by se říct, že byl tak neviditelný, že jej trenéři přehlédli, když chtěli střídat, jinak by na hřišti nemohl vydržet až do konce. Guadeloupe hodně oživili noví hráči - výborný výkon odvedl zejména Huachón spolu s Hectorem, na pravé straně byl hodně aktivní Brennax. Guadeloupe tak oživil šance na postup, ale v závěrečném kole bude potřeba zabodovat proti Barmě.

 

Barma - Sikkim  10:0 (5:0) /+1/

4. Lu Tlap Lei (Thaum Yan) 1:0  
16. Lu Tlap Lei 2:0  
  17. Rumbat ŽK
  17. Pratnesh ŽK
  18. Bharati ŽK
  18. Saikuri ŽK
  19. Deva ŽK
26. Ma Hnyuj 3:0  
34. Lu Tlap Lei (Thaum Yan) 4:0  
36. Po Srath 5:0  
  36. Chungpok ŽK
54. Ha Shan (Lu Tlap Lei) 6:0  
60. Lu Tlap Lei (U Shan) 7:0  
  60. Birandra ŽK
66. Lu Tlap Lei 8:0  
  66. Solopholok ŽK
83. Lu Tlap Lei (Shan Mlok) 9:0  
87. Swi Nya (Di Wan) 10:0  

Rozhodčí Pávek (MOR) /2/, 700 diváků.

Barma: Ma Wan Lop 5 - Kyauk Lhat 7, U Shan 7, Po Srath 6 (71. Lu Tha), Ha Shan 7 - Lei Ma So 7, Kwa Sar 6, Ma Hnyuj 7 - Lu Tlap Lei 10 (87. Di Wan), Shan Mlok 6, Thaum Yan 8 (71. Swi Nya)

Sikkim: Deva 3 - Birandra 3, Nyingtam 2 (54. Solopholok 4), Lepkolakhyat 3, Lhendup 3 - Prakottri 6, Saikuri 3, Chungpok 3 - Rumbat 2, Pratnesh 3 (46. Hathi 4), Bharati 4 (46. Linthi 4)

Na večerní zápas byla vyprodána všechna místa a opět aspoň v prvních minutách to vypadalo na převahu fanoušků Sikkimu v hledišti. Samotní hráči jim ale připravili trpké zklamání výkonem i konečným výsledkem. Už samotný úvod byl jako z horroru. Deva minul malou domů Nyingtama a míč skončil na tyči. O chvíli později si Nyingtam nerozuměl s Lepkolakhyatem, míče se zmocnil Thaum Yan, přihrál osamocenému Lu Tlap Leiovi, který snadno po čtyřech minutách otevřel skóre. Sikkimové byli otřeseni a nebyli si schopni přesně přihrát ani na pár metrů. Barmánci brzy pochopili, že soupeře je třeba co nejdříve dorazit a pustili se do drtivé ofenzívy. Sikkimská obrana chvíli odolávala, ale v 16. minutě vyrobila další hrubku, když Lhendup při odkopu podlouzl a namazal míč na Lu Tlap Leie, který po krátkém sólu překonal Devu podruhé. O minutu později Rumbat na kluzkém trávníku skluzem zajel do Kwa Sara a dostal žlutou kartu. Vzápětí školácky bránil rozehrávce soupeře Pratnesh a také on si odnesl žluté varování. Nervózní hráči Sikkimu přidali na tvrdosti, ale Pávek se nerozpakoval a rozdával další karty. V 19. minutě po dlouhém nákopu Ma Hnyuje Déva vyběhl daleko za pokutové území, ale v souboji s Lu Tlap Leiem si pomohl zápasnickým chvatem, a tak i on inkasoval žlutou. Po necelé půlhodině hry padl další gól, když zaskočil Devu skákavou střelou Ma Hnyuj. To ale nebylo zdaleka vše, do rozklížené obrany Sikkimu soupeř pronikal jako nůž máslem a do konce poločasu přidal další góly. Nejprve zkompletoval první hattrick Lu Tlap Lei, chvíli po něm skóroval také Po Srath, který dostal tolik prostoru, že mohl v klidu zamířit a trefit horní růžek Devovy branky. 

Do druhé půle se pokusil trenér Mantarakkihuaraoi uklidnit mužstvo nasazením zkušených hráčů Hathiho a Linthiho, kteří zejména měli za úkol podržet míč. Obraz hry se však nezměnil. Barmánci byli na koni, hráli v neuvěřitelné pohodě a vycházelo jim prakticky vše. Po deseti minutách se prosmýkl obranou Lu Tlap Lei, poslal míč poslepu pod sebe a nabíhající Ha Shan málem protrhl síť. O chvíli později přesný centr U Shana našel hlavu Lu Tlap Leie, který vyhrál souboj s novým hráčem na hřišti Solopholokem, který vystřídal zoufalého Nyingtama na postu stopera, a Deva lovil míč ze sítě posedmé. Neudržitelný Lu Tlap Lei byl při chuti a za dalších šest minut skóroval popáté, když v pádu po stažení Solopholokem dokázal ještě patičkou přelobovat Devu. Pávek gól uznal, navíc Solopholok obdržel další žlutou kartu. Teprve pak Barma poněkud polevila a hráči Sikkimu se poprvé mohli podívat, jak to vypadá na druhé straně hřiště. V 75. minutě dokonce vybojovali rohový kop a Hathi se dostal ke střele, tu ale obrana zablokovala. V 83. minutě obrana Sikkimu opět nechala prostor Lu Tlap Leiovi a ten po spolupráci se Shan Mlokem zaznamenal druhý hattrick. To už se Sikkimové modlili, aby Lu Tlap Lei konečně vystřídal. Což se stalo teprve tři minuty před koncem, ale střídající Di Wan hned prvním dotykem s míčem přesně našel nabíhajícího Swi Nyaa, který uzavřel skóre.
Barma odehrála neskutečný zápas, ve kterém jí vycházelo vše. Hráči bojovali s chutí celý zápas a soupeře vůbec nešetřili, famózní Lu Tlap Lei si z obrany soupeře dělal doslova trhací kalendář. Sikkim si vybral určitě nejhorší den ve své reprezentační historii. Po úvodních gólech si mužstvo přestalo věřit, bojovnost a nasazení z prvního zápasu se někde ztratily, nedařilo se vůbec nic. Jediný, kdo snese přísnější měřítko, je Prakottri, který dělal, co mohl, burcoval spoluhráče, ale zůstal na všechno sám. Po první půli bylo cílem důstojně zápas dohrát, ale ani to se nepovedlo. Přesto Sikkim má stále postup ve svých rukou, potřebuje ale na nešťastný zápas co nejrychleji zapomenout a v posledním vystoupení ve skupině porazit Kiribati.

Všechny týmy stále mohou pomýšlet na postup ze skupiny, i poslední Kiribati, které v případě vítězství nad Sikkimem potřebuje pomoc Barmy.

1. Barma 2 1 1 0 12:2 4
2. Guadeloupe 2 1 0 1 4:3 3
3. Sikkim 2 1 0 1 3:11 3
4. Kiribati 2 0 1 1 2:5 1

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz