Úvod » MS 2020 Mauritius

2. kolo skupiny A - Morava na pokraji vyřazení

publikováno 17.06.2020 (aktualizováno 18.06.2020)

 

Druhý hrací den ve skupině A přinesl zápas dvou překvapivých vítězů z prvního kola, ve kterém v zápas dvou rozdílných poločasů zvítězili fotbalisté Guamu a přiblížili se k postupu do semifinále. Ve druhém zápas dvou tradičních rivalů si zachoval Mauritius naději na postup, zatímco Morava po dvou porážkách je na pokraji vyřazení a její postup je už jen v rámci malé pravděpodobnosti.

Guam - Bhútán 3:2 (0:2)

9. Arrasco ŽK  
  34. Linzian (Jigme) 0:1
  39. Miresh (Kali) 0:2
51. Omuri (Ronaldo) 1:2  
64. Mafaata 2:2  
76. Loyobuani (Ronaldo) 3:2  
  76. Miresh ŽK

Rozhodčí Galibier (GDE)  /0/, 912 diváků.

Guam: Arrasco 6 - R. Buyam 5, Dorong 4 (46. Mafaata 6), Murray 6, Gakarisu 5 - Obalemi 6, A. Buyam 6, Loyobuani 7 - Aberdew 5, Omuri 7 (82. Odény), Ronaldo 8 (87. Tusinaahafa)

Bhútán: Sundeep 5 - Rao 5, Miresh 7 (85. Tsherdup), Gyatchen 5 (64. Badrinath), Thagore 5 - Rajavanji 5, Kali 6, Jigme 6 - Umchog 5, Linzian 7, Wangyak 6 (77. Drukpa)

Odpolední zápas přinesl zpočátku opatrný fotbal. Bylo vidět, že jde o hodně, neboť vítěz by měl hodně blízko k semifinále. O vzruch se postaral v 9. minutě brankář Guamu Arrasco, který vyběhl pro míč až k postranní čáře, kde v tísni musel zahrát do autu. A protože bránil Omurimu v rychlém vhození míče do hry příliš vehementně, byl obdarován žlutou kartou. Pak se hrálo dost opatrně, převážně daleko od obou branek. Až závěrečná čtvrthodina první půle přinesla zvýšení aktivity Bhútánců, která jim přinesla vedení. Ve 34. minutě Jigme rozehrál přímý kop na hlavu agilního Linziana a Bhútán se dostal do vedení. O pět minut později poslal Kali kolmici, na kterou si z hloubi pole naběhl Miresh a Bhútán vedl 2:0.

Jestilže závěr první půle patřil Bhútánu, začátek druhé byl zcela jiný. Guam začal daleko aktivněji, tlačil se do zakončení a to se brzy projevilo i na skore. V 51. minutě se dostal do dobré šance Ronaldo, vylákal na sebe dva obránce, mezi nimiž prostrčil míč na Omuriho, který propálil Sundeepa. Ve 64. minutě se vydal na výlet Mafaata, který v poločase vystřídal Doronga. Mafaata prošel až na dostřel a krásnou ranou vyrovnal na 2:2. Na to zareagoval trenér Bhútánu a poslal na hřiště Badrinatha za Gyatchena.Na vývoj zápasu to ale nemělo podstatný vliv. Rozjetý Guam pokračoval v nastoleném tempu a dočkal se obratu. V 76. minutě skvělý Ronaldo našel hlavu Loyobuaniho, který dostal Guam do vedení. V hektickém závěru se ještě na obou stranách střídalo, obě mužstva hrála na doraz, ale Bhútáncům se nepodařilo vyrovnat ani z velké šance Jigmeho, který trefil bombou  zblízka jen tyč. Guam taktickým zdržováním dovedl zápas do vítězného konce.

Vítězové se opírali o dobrou hru středové formace, v níž vynikal zejména Ronaldo. Byl u všeho důležitého, nahrál na dva góly a má velkou zásluhu na obratu v zápase. V útoku se líbil aktivní Omuri, který zastínil Aberdewa. Bhútánci sice dobře začali a patřil jim zejména závěr prvního poločasu, ve druhém však poněkud odpadli a v závěru jim už docházely síly. Citelně chyběl Lohgrisha, který se při předzápasovém rozcvičení zranil a musel ho nahradit Umchog. Opět dobře hrál Linzian, obranu se snažil dirigovat Miresh, který se blýskl i gólem, ostatní jej však nepodpořili. 

Mauritius - Morava 3:1 (2:1)

5. Rebet (Mbobo) 1:0  
  6. Dvořáček ŽK
  21. Dvořáček 1:1
21. Aywarsrurba ŽK  
22. Verdi ŽK  
34. Kwané 2:1  
63. Bouvain (Hu) 3:1  

Rozhodčí Atatonga (KIR)  /1/, 1000 diváků.

Mauritius: Khardjah 6 - Aywarsturba 5, Bouvain 6 (79. Pailie), Verdi 5, Bullet 6 - Crawley 5 (75. Ramzasharee), Rebet 7, Jaccob M´bubu 5 - Kwané 6, Mbobo 7, Hu 5 (87. Shashan)

Morava: Svitávka 5 - Rákosník 5 (63. Parník), Dvořáček 6, Zesírka 4, Nosek 5 - Krasík 5, Amálka 5 (83. Skočbaba), Bradlík 5 - Marhoul 4, Venoušek I. 5, Brouzdal 6 (72. Puč)

Se zájmem očekávaný souboj tradičních rivalů se odehrál ve večerním čase za drobného deště, všechna povolená místa na stadionu byla přesto zaplněna. Zápas se hrál hlavně v první půli ve vysokém tempu a s velkým nasazením. Už v 5. minutě se prosadil Rebet po kolmici, kterou vyslal Mbobo a Mauritius vedl. Vzápětí fauloval před vápnem Dvořáček Kwaného a moc se divil, když dostal od Atatongy žlutou kartu. Dvořáčka to ale nakoplo a začal bojovat. Ve 21. minutě pronikl sólově přes půl hřiště a táhlou střelou po zemi překvapil Khardjaha. Pak začal úřadovat opět Atatonga. Za faul dostal žlutou Aywarsturba a vzápětí za protesty i Verdi. Pro Aywarsturbu to byla už druhá žlutá na turnaji, což znamená stopku pro příští zápas. Hra pak byla vyrovnaná, útoky se střídaly na obou stranách, ale brankáři si dokázali poradit. Domácí měli s přibývajícími minutami častěji míč na kopačkách a ve 34. minutě Kwané po krátkém sólu dostal Mauritius do vedení.. Morava se pak vrhla do útoku a Khardjah musel zasahovat před několika nájezdy Moravanů. Největší šanci měl Bradlík, toho však vychytal Khardjah.

Druhý poločas začal poněkud opatrněji, ale opět to byli Mauritijci, kteří měli o něco více ze hry. Mírnou převahu využili k dalšímu gólu, o který se postaral Bouvain po přesném pasu Hu. Pak tempo ještě více polevilo. Domácí tým se zatáhl před vlastní branku a soipeře prakticky k ničemu nepouštěl. Ani střídání a hra na tři útočníky nevedla ke zlepšení, Puč na místě třetího útočníka nedostal pořádný míč a víc ostatním překážel. Hra postupně upadla do průměru a bylo jasné, že Mauritius důležitou výhru už nepustí. Morava jakoby rezignovala a nepomohlo ani hlasité povzbuzování trenéra Maršovského u lajny. Vedlo jen k tomu, že rozhodčí Atatonga mu pohrozil žlutou kartou. Porážka Moravu ještě nevyřadila, ale postup je spíš v oblasti scifi. Moravané by museli porazit Bhútán nejméně o čtyři branky a navíc by musel Mauritius prohrát s Guamem. Už nyní se dá říci, že vystoupení Moravy na letošním šampionátu bude pro fanoušky zklamáním. Naděje na zisk titulu se rozplývá a spíš se zdá, že po sobotě se budou Moravané pakovat.

1. Guam 2 2 0 0 6:4 6
2. Bhútán 2 1 0 1 8:4 3
3.  Mauritius 2 1 0 1 4:7 3
4. Morava 2 0 0 2 3:6 0

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz