Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2020 Mauritius

1. kolo skupiny B - obhájce na úvod zaváhal

publikováno 16.06.2020

V pondělí 15. 6. byla rozehrána také skupina B ve Vacoas. V odpoledním zápase se poprvé představila Barma, která obhajuje titul, ale hned v úvodním vystoupení jen remizovala s Kiribati, které se favorita nezaleklo a předvedlo kvalitní výkon. Večerní zápas ovládl Sikkim, který po výborném výkonu zdolal výběr Guadeloupu.

Kiribati - Barma  2:2 (0:1) /-1/

  16. Ha Shan (Lei Ma So) 0:1
68. Trapatani 1:1  
  77. Kyauk Lhat 1:2
82. Kaleoikaikaokalani (Ki-teara) 2:2  

Rozhodčí Ndahonem (MRI) /1/, 578 diváků.

Kiribati: Boti 6 - Rowewa 6, Kabutaro 5, Trapatani 7, Morawa 7 - Mafuriare 5, Rakotofarupukiti 6 (87. Motomoto), Riberi 5 - Krkbrk 6 (71. Kaleoikaikaokalani), Natinimate 5, Ki-teara 7 (83. Ekameni)

Barma: Ma Wan Lop 6 - Kyauk Lhat 6, U Shan 7, Po Srath 5, Ha Shan 6 - Lei Ma So 6, Kwa Sar 6 (82. Shan Mlok), Ma Kchwei 5 (73. Thaum Yan) - Lu Tlap Lei 5, Lap Top 4 (64. Di Wan), Swi Nya 5

I přes ideální fotbalové počasí nebyla kapacita stadiónu ve Vacoas zcela zaplněna. Tradiční výletní loď s fanoušky z Kiribati tentokrát nepřijela, a tak utkání mělo téměř komorní atmosféru, kterou narušovala pouze skupinka dvou fanoušků s vuvuzelou a akordeonem. Oba týmy vstoupily do utkání s respektem, opatrností a vyčkáváním, takže se hrálo většinou kolem středového kruhu. Až po deseti minutách hry vyslal Trapatani dlouhý pas na Ki-tearu, Ma Wan Lop ale včas vyběhl a u míče byl dříve. Barma zahrozila vzápětí, když si míč potáhl Kyauk Lhat a nečekanou střelou jen těsně minul horní roh Botiho branky. Po čtvrthodině hry přišla chvíle Ha Shana, který vyslal nechytatelnou střelu na Botiho, ten ale vytáhl skvělý zákrok a míč vyškrábl na roh. Z něj už byl Ha Shan úspěšný, když si našel prostor a hlavou otevřel skóre. Barma pak byla o něco častěji na míči, ale chybělo více přesnosti a klidu. Kiribaťané zahrozili až v závěru poločasu, kdy hbitý Ki-teara prošel kolem dvou bránících hráčů, ale na jeho centr nikdo nedosáhl. V poslední minutě ještě pálil Morawa, ale Ma Wan Lop střelu po zemi viděl a zneškodnil.

Po změně stran se úroveň hry podstatně zvýšila. Kiribaťané začali hrát mnohem odvážněji a několikrát bylo před Ma Wan Lopem dost horko. Zejména v 56. minutě, kdy Krkbrk přesný centr Rowewy poslal jen do rukou Ma Wan Lopa. O chvíli později brankář Barmy zazmatkoval, když si dovolil kličku a o míč přišel. Natinimate se ale unáhlil, když střílel z úhlu a branku netrefil. Barmánci hrozili z rychlých protiútoků a po hodině hry mohli zvýšit skóre, to by ovšem Lap Top ve výhodné pozici musel zkusit střelu a ne přihrávku na obsazeného Lu Tlap Leie. Kiribaťané se dočkali v 68. minutě. To si navedl míč Trapatani do středu hřiště a přesnou střelou k tyči nedal Ma Wan Lopovi šanci. Vyrovnávací gól jakoby vlil novou krev do žil obou týmům. Najednou se začalo hrát nahoru - dolů a diváci konečně ožili a povzbuzovali oba týmy. Více ze hry měli překvapivě Kiribaťané, ale chybělo trochu více klidu ve finální fázi. Barmánci naopak byli hodně nebezpeční z brejků. V 75. minutě asi největší šanci spálil střídající Di Wan, který po přesném pasu Kwa Sara šel sám na Botiho. Ten ale vytáhl skvělý zákrok a svůj tým podržel. O chvíli později ale napřáhl Kyauk Lhat z dobrých pětadvaceti metrů a Boti na míč nedosáhl. Barmánci se z vedení dlouho neradovali. V 82. minutě totiž výborně hrající Ki-teara krásně vysunul Kaleoikaikaokalaniho, který po deseti minutách na hřišti chladnokrevně dokázal přelobovat Ma Wan Lopa a opět skóre srovnal. V závěru už oba týmy moc sil na zisk tří bodů neměly, spíše si hlídaly nerozhodný stav, kterým nakonec souboj také skončil. Druhý poločas úrovní předčil první půli, výsledek je spravedlivý, i když Kiribaťané měli šancí o něco více. V jejich dresu zaslouží pochvalu zejména Ki-teara, který řídil hru, nabízel se a chtěl hrát. Velmi dobře zahrál také stoper Trapatani, k němuž se ve druhé půli přidal také levý obránce Morawa, hrající hodně ofenzívně. Příliš nepřesvědčily oba hroty, to střídající Kaleoikaikaokalani za dvacet minut na hřišti byl hodně vidět. Barmánci nijak nepřesvědčili, kombinačně byli horší, než soupeř, ale jejich rychlé akce po zisku míče byly velmi nebezpečné. Pochvalu zaslouží debutant na postu stopera U Shan, který vyhrál spoustu hlavičkových soubojů a uhlídal Krkbrka i Natinimateho. Ve středové řadě dostal šanci v roli špílmachra mladý Kwa Sar, který střídal hezké momenty s těmi slabšími. Moc se neprosadili útočníci, zejména Lap Top prakticky nebyl vidět. Nicméně Barma i přes ztrátu bodů nadále zůstává favoritem skupiny.

 

Sikkim - Guadeloupe 3:1 (2:1)

  25. Balniérre (Marchand) 0:1
25. Lhendup ŽK  
39. Birandra (př. kop) 1:1  
44. Rumbat (Prakottri) 2:1  
  44. Huachipata ŽK
  45. Bartholomey ŽK
52. Rumbat (Bharati) 3:1  

Rozhodčí Olana (GUM) /3/, 689 diváků.

Sikkim: Deva 6 - Birandra 7, Nyingtam 7, Lepkolakhyat 6, Lhendup 6 - Prakottri 8, Saikuri 7, Chungpok 7 (80. Linthi) - Rumbat 8 (87. Lingtsum), Hathi 6 (64. Pratnesh), Bharati 7

Guadeloupe: Mognian 8 - Brennax 5, Balniérre 5, Huachipata 4 (79. Hector), Barelli 5 - Merenguez 6, Marchand 7, Occana 5 - Lefebre 4 (63. Pichot), Renny 6, Bartholomey 4 (46. Gerverec 5)

Večerní utkání už sledovala téměř sedmistovka diváků, z nichž většina vzhledem k významné indické komunitě na Mauritiu fandila Sikkimu. A nakonec odcházela spokojena, protože Sikkim utkání jednoznačně ovládl. Už začátek patřil svěřencům trenéra Mantarakkihuaraoiho, kteří od úvodního hvizdu rozhodčího Olany zaskočili soupeře aktivní hrou s presováním a napadáním hned po ztrátě míče. Z úvodního náporu ale Sikkim nic nevytěžil, i když v 7. minutě byl hodně blízko ke vstřelení gólu Rumbat. Mognian ale předvedl první ze série skvělých zákroků. Ve 13. minutě se hnal na branku Guadeloupu pro změnu Hathi, ale zastavil ho hvizd rozhodčího, který odpískal ofsajd, i když pomezní správně praporek nezvedl. Po dvaceti minutách tlak Sikkimu zeslábl a Guadeloupe se konečně na delší dobu dostal k míči. Po hezké kombinaci pálil Merenguez, ale branku netrefil. O pár minut později už se skóre měnilo. Marchand našel přesným centrem nabíhajícího Balniérra, který nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre. Inkasovaný gól sikkimské hráče neposlal do kolen, naopak brzy opět hráči z Asie přebrali iniciativu, ale dlouho se nedokázali prosadit. V 35. minutě spálil velkou šanci Bharati, když trefil jen dobře postaveného Mogniana. V 38. minutě Birandra dlouhým nákopem vyzval k sólu Rumbata, který byl rychlejší než bránící Huachipata, pronikl do vápna, kde jej guadeloupský obránce stáhl za dres. Jasná penalta! Olana však byl proti a ukázal, že se bude kopat z hranice velkého vápna. A Huachipata dokonce vyvázl bez karty. Přímý kop pak parádně poslal do sítě přes zeď Birandra a vyrovnal. Vyrovnávací gól ještě více nabudil sikkimské hráče, kteří v závěru poločasu zamkli soupeře do vápna, ale Mognian v brance čaroval. Teprve minutu před koncem po centru Prakottriho překonal bezmocného Mogniana Rumbat, i když byl tísněn Huachipatou. Ten vzápětí uviděl hodně přísnou žlutou kartu a o chvíli později se totéž přihodilo také Bartholomeyovi, který nevybíravě nadával a rozhazoval rukama.

Ani ve druhé půli se ráz utkání nezměnil. Sikkim začal tak, jak končil na konci poločasu - tlakem a náporem. A brzy také přišel třetí gól, který opět zařídil Rumbat, když si zpracoval přihrávku Bharatiho,zkušeně si našel prostor a z otočky kolem bránícího Huachipaty poslal míč do sítě. Sikkimové pokračovali v aktivní hře, zejména záložní řada skvěle dirigovaná Prakottrim, přehrávala středovou formaci soupeře. Přišly také další šance. ale Mognian pokračoval ve skvělém představení, když chytil tutovku Hathiho i nebezpečnou dělovku Birandry. V závěru Sikkim zákonitě polevil v tempu a přenechal soupeři více prostoru pro ofenzivní choutky. Sikkimská defenzíva ale fungovala bezchybně a komplikace nepřipustila. Jen v závěru Guadeloupané přitlačili a vypracovali si sérii tří rohových kopů, ale nic z nich nevytěžili. Stav utkání nezměnila ani skákavá střela Merengueze, která vystrašila Devu. Míč ale skončil pár centimetrů vedle levé tyče. 
Výsledek je vzhledem k průběhu hry pro Guadeloupe ještě poměrně příznivý, Karibové byli horším týmem, hodně jim pomohl brankář Mognian, který toho chytil opravdu hodně. Z hráčů z pole se nejvíce líbil neúnavný Marchand, neustále se snažící něco vymyslet. Jeho kolegové mu ale příliš nepomohli. Z útočníků byl více vidět Renny, který v době, kdy se Guadeloupe vymanil z tlaku, ukázal, že si s míčem rozumí, Devu ale ani on nepřekonal. Z vítězného mužstva je třeba pochválit celý kolektiv, z něhož vyčníval výkonem pravý obránce Birandra, Prakottri jako tvůrce hry, a nebezpečný Rumbat, autor dvou branek. Jediným kazem na kráse je, že skóre vzhledem k množství šancí mělo být mnohem vyšší. Zápas se příliš nevydařil guamskému rozhodčímu Olanovi, který udělal několik hrubých chyb, zejména akce z první půli volala po jiném verdiktu a Huachipata měl být vyloučen.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery