Úvod » MS 2020 Mauritius

Nominace Kiribati a Sikkimu

publikováno 09.06.2020 (aktualizováno 11.06.2020)

Týden před zahájením šampionátu jsou známé soupisky všech týmů. Jako poslední oznámily devatenáctky vyvolených týmy Kiribati a Sikkimu.

Kiribatský trenér Brekeke do kádru, který vybojoval postup v kvalifikaci, prakticky nesáhl. Stabilní složení obranné řady zůstalo beze změny, jen Mesikifuraku, který ovšem nastoupil v jediném zápase, nahradí nováček Orikuri, který v 29 letech zažije premiéru na velké akci. Také silná středová řada na čele s kapitánem Riberim zůstala prakticky beze změny, vypadl pouze Baion, kterého nahradí zkušený Rakotofarupukiti, který byl tahounem vanuatského Santa SC a na jaře se dostal do velmi dobré formy. Brekeke nakonec nominoval sedm středopolařů, nováčkem v sestavě je šestadvacetiletý ofenzivní záložník Amosi Kelupaatea z Tuturara Teaoraereke. Ve čtveřici útočníků nechybí zkušený Krkbrk z mistrovského andamanského Nachuge, který by měl nastupovat s nejlepším střelcem kvalifikace Natinimatem. Dvojici doplňuje talentovaný Kaleoikaikaokalani a Totewa, který se do reprezentace vrací po čtyřech letech. Brekeke nominoval šest krajánků, Riberi a Kabutaro působí v sikkimské lize, Motomoto hraje v Bhútánu, Krkbrk na Andamanech a Rakotofarupukiti a Totewa na Vanuatu, resp. Guamu. Kiribaťané by rádi opět pozvedli prapor oceánského fotbalu a navázali na své předchůdce z první dekády 21. století, kteří získali dva tituly mistrů světa. Ve vyrovnané skupině B nebude rozhodně Kiribati bez šance.

Nominace Sikkimu je oproti minulým výběrům v lecčems výjímečná. Zkušený 64letý stratég Ramesh Mantarakkihuarraoi vybral hned osm hráčů, působících v zahraničních ligách, což je nejvyšší počet v historii výběrů Sikkimu a také na tomto šampionátu. Nicméně všichni krajánci patřili ve svých týmech k oporám, a tak nebyl důvod je vynechat. Mantarakkihuaraoi věří i golmanovi Devovi z Hatisaru, který měl sice nejhorší statistiky v Bhútánské lize, ale je zkušený a měl by svoji roli jedničky zvládnout. O místo dvojky byl velký boj - dvojice Birami - Yebal je velmi vyrovnaná, nakonec pojede Birami, který prošel celou kvalifikací a mužstvo i způsob tréninků zná. Velké změny oproti kvalifikaci udělal Mantarakkihuaraoi ve složení šestice obránců. Trenér se nebál vyřadit hráče, kteří na jaře nehráli stabilně dobře, místo nich dostávají příležitost ti, kteří odehráli jarní část ligy ve formě. Z tohoto pohledu není zařazení Lepkolakhyata z FC Gangtok na místo stopera, ani návrat Jigme Lhendupa ze Sherpy na pozici levého obránce překvapením. Příležitost dostává také nadějný Solopholok, který stál za úspěchy Geyzingu. Jedině snad zařazení Lingtsuma z FC Gangtok může být překvapivé, ale Lingtsum je defenzivní univerzál schopný zahrát na jakémkoli postu v obraně. Sedmička středopolařů se očekávala, krajánci Saikuri z Bjakaru a Prakottri z Rutlandu patřili k nejlepším ve svých týmech. Nechybí ani Linthi z kádru barmského mistra Yenangyaungu, který i ve svých 35letech může mužstvu hodně dát. Levá strana zálohy patří Chungpokovi z Geyzingu, který suverénně ovládl hodnocení ligových hráčů a v nominaci nemůže chybět. Naopak Mantarakkihuaraoi nenominoval Chettriho, který se na jaře nedostával ani do základní sestavy Icemans, příležitost dostává nováček Ranival ze Sherpy. Složení útočné řady se nabízelo v zahraničí: Rumbat - opora Thimphu Yetties, Hathi - nejlepší střelec andamanské Superleague a Pratnesh - nejlepší střelec mistrovského Yenangyaungu, to byla jasná volba. O postu čtvrtého útočníka se hodně diskutovalo. Tripuri byl z formy, nejlepší střelec ligy Champal podával velmi nevyrovnané výkony. Nakonec Mantarakkihuaraoi trochu překvapivě ukázal na Sandipa Landipa z Geyzingu, který je poctivě pracujícím hráčem s citem pro přihrávku i s ochotou plnit defenzivní úkoly. Největší klubové zastoupení má mistrovský FC Gangtok, který dodal pět hráčů, po třech pak Sherpa a Geyzing. Poprvé v historii v reprezentační nominaci není jediný hráč Gangtok Icemans, stejně tak nemá zástupce Dikchu a Singtam. Cílem reprezentačního výběru je samozřejmě postup do semifinále, kam se Sikkim naposledy probojoval před dlouhými osmnácti lety, kdy také získal svůj poslední ze tří titulů.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz