Úvod » MS 2020 Mauritius

Obhájce nominoval kádr

publikováno 07.06.2020

Domácí sezóna v Barmě skončila finálovým zápasem Poháru Barmy, ve kterém Falam zdolal čerstvého ligového mistra Yenangyaung 3:1. 

Falam Tigres - Yenangyaung Myan Myins  3:1 (2:0)

V utkání hraném ve Shwebu se v lepším světle představili hráči Falamu, kteří na konci sezóny hráli ve výborné formě. Naopak na hráčích Yenangyaungu už byla znát únava, což se projevilo v závěrech obou poločasů, kdy na soupeře nestačili a vždy inkasovali. V první půli se Falam prosadil dvakrát právě v závěru, kdy Kyauk Lhat a po něm Devalakuram poslali Tygry do dvougólového vedení. Po změně stran Falam udržoval s přehledem vedení, ale v závěru po chybě inkasoval, když zápas zdramatizoval přesnou střelou Linthi. Falam ale minutu před koncem kontroval zásluhou výborně hrajícího Andamance Devalakurama a Pohár tak zůstal na severu.

Branky. 36. Kyauk Lhat 1:0, 44. Devalakuram 2:0, 81. Linthi 2:1, 89. Devalakuram 3:1.

Na tiskové konferenci ihned po finále Poháru zveřejnil barmský fotbalový svaz nominaci na MS. Trenér Ji Hnyuj si vybral osm hráčů, kteří získali titul na minulém MS, pět z nich jsou dvojnásobnými mistry světa. Největší zastoupení má Falam, který bude reprezentovat pětice hráčů, z nich zažije premiéru na MS brankář Ma Wan Lop, trochu překvapivě mladý obránce Lu Tha a útočník Lu Tlap Lei. Po třech hráčích dodala Laputta a Akyab, po dvou pak zbývající týmy z barmské ligy. Mistra z Yenangyaungu bude zastupovat jen stoper U Shan, který bude poprvé reprezentovat, stejně jako středopolař Lei Ma So. Ten se do reprezentace dostává ve 30 letech. Ji Hnyuj sází na útočné pojetí, proto nominoval pětici útočníků. Už zmíněného Lu Tlap Leie doplní jeden z dvojnásobných mistrů Lap Top, zkušený Su Wan z Laputty, Shan Mlok ze Shweba a překvapivý král střelců z Tararingapatamu, 21letý Di Wan. Benjamínkem sestavy je ještě ne dvacetiletý talent Kwa Sar ze Shweba. 
Do nominace se naopak nevešel brankářský veterán Ehm Su, který v závěru sezóny laboroval se zraněným kotníkem a nestačil se dát do pořádku. Chybí také nejlepší hráč Barmy na minuém MS Su Mo, který ale v dresu Shweba neprokazoval formu, a tak se do nominace nevešel. A na soupisce nenajdeme pochopitelně také nejlepšího střelce Barmy na MS 2018 Na Pije, který zůstal po MS na Andamanech, kde se oženil, založil rodinu, získal andamanské občanství a reprezentuje Andamany, se kterými ovšem nepostoupil. Cílem trenéra ji Hnyuje je dobytí zlatého hattricku, ale v konkurenci domácího Mauritiu a po zisku prvního titulu hladové Moravy to nebude snadné.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery