Úvod » MS 2020 Mauritius

Guam a Bhútán odhalují soupisky

publikováno 05.06.2020

Příprava na mistrovství světa je v plném proudu a první účastníci už zveřejnili soupisky. 

Po čtyřech letech se opět na MS představí reprezentace Bhútánu, která doposud nikdy nepronikla mezi nejlepší čtyřku. Mužstvo pod vedením nového trenéra Maranthy celkem přesvědčivě prošlo kvalifikací, takže nebyl důvod k větším změnám v nominaci na MS. Přesto k některým došlo. Brankář Tshering oznámil, že v reprezentaci končí, pod novým trenérem pětatřicetiletý zkušený gólman mistrovského Phuenccholingu v kvalifikaci odchytal jediný zápas, pak post jedničky uchopil Sundeep z Bjakaru a Tshering se s pozicí dvojky nesmířil. Příležitost tak dostane brankář Thimphu Yetties Phunduk.
Při skládání obranné šestice se čekalo, jestli se dá po zranění v závěru ligy do pořádku pravý obránce Rao - nakonec zkušený kapitán z Hatisaru pojede, z hráčů, kteří zasáhli do kvalifikace, chybí Bohush, naopak nováčkem je Badrinath z Raidaku. Nechybí ani stoper Miresh, který s pěti góly překvapivě patří do skupiny nejlepších střelců celé kvalifikace. Ze středové formace vypadl Nyindrak z Phuenccholingu, v sedmičce vyvolených nechybí Tamang z Para, který v lize patřil k nejlepším ofenzivním středopolařům a pozvánku do reprezentace dostal poprvé. Do nominace se nevešel Langlang, který v dresu Sherpy na jaře nijak nezářil. Ze čtveřice nominovaných útočníků je překvapením zařazení 30letého Drukpy z Phuenccholingu na úkor jeho kolegy Brihavedy. Trenér Marantha ale bude spoléhat zejména na trojici Longrisha,Linzian a Umchog, kteří na jaře hráli v dobré formě. V týmu jsou pouze dva krajánci - Jigme z andamanského týmu Eleven Shooters a Umchog, který se podílel na 2. místu Laputty v Lize Barmy. Celkově je mužstvo na bhútánské poměry hodně mladé, pouze dva hráči překročili třicítku. V konkurenci domácího týmu a silné Moravy ale bude hodně těžké postoupit dál, nicméně trenér Marantha jiný cíl, než postup nemá.

Guam po odchodu úspěšného sikkimského trenéra Chotta převzal další zahraniční trenér - smlouvu podepsal třiapadesátiletý barmský kouč Wan Wan, který i na MS bude sázet na osvědčenou sestavu, která úspěšně prošla kvalifikací. Obranná šestice zůstala beze změny, jasnou jedničkou v brance je Arrasco, který svého konkurenta Masangana v kvalifikaci ani jednou do branky nepustil. Středová formace je složena ze zkušených hráčů v čele s kapitánem Obalemim, kterého v základní sestavě zpravidla doplňují Alberto Buyam, Loyobuani a Ronaldo. Nechybí ani zkušený Odény, ve 33 letech nejstarší hráč na soupisce. Trochu překvapivě se do nominace vešel Harnell Wokurka, sedmým středopolařem nakonec byl zapsán Mohawaha, nad jehož nominací visel otazník, ale nakonec dostal přednost před Manaem. V útočné řadě měli prakticky jisté místo Aberdew, Omuri a Garin, nominace Bonaventury je trochu překvapením. Celkem je na soupisce sedm krajánků: Roberto Buyam a Murray hrají na Maledivech, Dorong se pyšní titulem z andamanské Superligy, Ronaldo je oporou Laputty, Loyobuani měl velký podíl na záchraně Icemans v Sikkimské lize, Omuri si vydělává v bhútánském Paru a Garin hraje ve známém kiribatském klubu Bonriki Stars. Také trenér Wan Wan má jediný cíl - boj o medaile. "Jinak bychom na Mauritius ani jezdit nemuseli", řekl doslova..

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery