Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Ve Východní zóně rozhodnuto o účastnících Poháru FIFAC

publikováno 01.06.2020

Už jen jediný zápas zbývá do zakončení klubové sezóny. Bude jím finále poháru Barmy, ve kterém se střetne ligový mistr Yenangyaung s Falamem. Vzhledem k tomu, že Falam obsadil v lize 3. místo, má Pohár FIFAC zajištěn i kdyby finále prohrál. Ale podívejme se na závěrečné zápasy v jednotlivých zemích.

Sikkim

Pohár - finále

Geyzing Glaciers - FC Lachen  3:0 (2:0) /+1/

Na stadiónu Sichey Ground v Gangtoku se střetl Geyzing s druholigovým překvapením FC Lachen. Geyzing byl velkým favoritem vzhledem k výtečné jarní formě a nakonec svoji roli splnil, i když se hrál mnohem vyrovnanější fotbal, než jaké bylo konečné skóre. Lachen proti favoritovi nastoupil s respektem a dlouho se jen bránil. K vedoucímu gólu soupeře ale pomohla hrubá chyba zadních řad a pro dvojici Birandra - Pupook nebyl problém otevřít skóre. Lachen poté vylezl z ulity a snažil se něco vymyslet, ale Geyzing byl v defenzívě bezchybný. Po půlhodině hry zatáhl míč Riberi a obrana Lachenu se před ním tak rozestoupila, že kiribatský středopolař měl spoustu času, aby střelu nasměroval mimo dosah Prachupatiho. Po změně stran Geyzing polevil a nechal hrát soupeře. Lachen se několikrát dostal do slibné situace, ale chyběl větší klid v koncovce. To hráči Geyzingu byli mnohem efektivnější a čtyři minuty před koncem po ojedinělé akci Pupook vítězství pojistil. Geyzing tak slaví poprvé zisk Sikkimského poháru.

Branky: 14. Pupook (Birandra) 1:0, 30. Riberi 2:0, 86. Pupook 3:0. Rozhodčí Khambe /2/, ŽK Tsundup, Prawandar (LAC), 644 diváků.

Do Poháru FIFAC 2020/21 postupují stejně jako loni FC Gangtok, Geyzing Glaciers a Sherpa Club Gangtok.

Baráž

Singtam po roce opouští nejvyšší soutěž. Rozhodlo o tom barážové dvojutkání s vítězem 2. ligy Realem Mangan. Postup Manganu se rozhodně nečekal - loni mužstvo, v jehož kádru je polovina hráčů mladších 22 let, skončilo poslední, ale finiš v závěru 2. ligy Mangan překvapivě zvládl nejlépe a zaslouženě postoupil do baráže.
V prvním zápase Mangan dokonale využil domácího prostředí s velmi křivým pískovým hřištěm. Hráči Singtamu zvyklí na kvalitní prvoligové terény byli dost zaskočeni a nedokázali se podmínkám přizpůsobit. Mangan svoji převahu vyjádřil gólově ve druhé polovině prvního poločasu - nejprve Simon Chettri skákavou střelou zaskočil Yatsa v brance a o chvíli později se radoval z přesné hlavičky také obránce Kacheor. Po změně stran se čekalo, že Singtam zabere a bude usilovat o důležitý gól, ale hráči Wilds působili hodně zakřiknutě a svázaně. Domácí tak ještě vylepšili skóre, což je posunulo blízko nečekanému úspěchu. Nejprve se prosadil Rao a sedm minut před koncem pečetil skóre z perfektně provedeného přímého kopu velezkušený kapitán Lompak.
Na odvetu do Singtamu přišlo i přes povolenou kapacitu 800 míst jen něco málo přes tři stovky zvědavců, doufajících v zázrak. Naděje se ale rozplynula po čtvrthodině hry, kdy Semering křížným pasem našel Lompaka, který volejem trefil přesně mezi ruce Yatsa. Domácí se těžko vzpamatovávali z rychlé pohromy a dlouho hráli v útlumu. Mangan si chtěl vedení pojistit a šance na to byly. Yatso ale svůj tým podržel. Singtam se přece jen dočkal vyrovnání v 36. minutě, kdy po spolupráci se Sikhtarem skóroval Pratipoor. Stejný hráč byl i u obratu ve skóre krátce po začátku druhé půle a Singtam vycítil šanci alespoň utkání zdramatizovat. Zvlášť, když přidal třetí gól krásnou střelou Ringdup. Mangan ale vsadil vše na defenzívu, což dělalo domácím dost potíže. Těžko se prosazovali ve středu hřiště a do šancí se moc nedostávali. Deset minut před koncem bylo prakticky rozhodnuto. Nic na tom nezměnil ani čtvrtý gól střídajícího Sicheye devět minut před koncem. Mangan potřebný výsledek udržel a po 11 letech se vrací do nejvyšší soutěže.

Real Mangan - Singtam Wilds  4:0 (2:0)

27. Simon Chettri (Kacheor) 1:0, 35. Kacheor (Kamel) 2:0, 72. Rai 3:0, 83. Lompak (př. kop) 4:0. Rozhodčí Rajangiri /1/, ŽK Lamling (SIN), 888 diváků.

Singtam Wilds - Real Mangan  4:1 (1:1) /+1/

14. Lompak (Semering) 0:1, 36. Pratipoor (Sikhtar) 1:1, 51. Pratipoor 2:1, 64. Ringdup 3:1, 81. Sichey (Sikhtar) 4:1. Rozhodčí Lingyam /0/, ŽK Chakragor, Semering S. Chettri, Yalpin (všichni Mangan). 327 diváků. 

 

Barma

10. kolo

Závěrečné kolo už pořadí v tabulce nezměnilo. Druhá Laputta dokázala porazit poslední Shwebo, čímž nemohla být předstižena. Falam tak zůstal na 3. místě i přesto, že v závěrečném zápase zdolal už jistého šampióna Yenangyaung. Diváci ale viděli výborný fotbal, domácí Tygři bojovali jako lvi a po zásluze krátce po zahájení 2. poločasu vedli už 2:0, když se trefil s chutí hrající Riti. Yenangyaung ale dokázal během jediné minuty vyrovnat, a tak se rozhodovalo až v závěru. V něm měli více sil domácí a Lu Tlap Lei strhl vítězství přece jen na stranu Falamu.
Laputta byla proti Shwebu favoritem a úlohu splnila. V první půli se domácí dostali do dvoubrankového vedení, pro hosty vykřesal naději gólem do šatny Bhan Sram. Ale ve druhé půli domácí jednoznačně kralovali, Su Wan zvýšil na 3:1 a bylo rozhodnuto. V závěru sice Bhan Sram povedenou střelou snížil, ale vítězství a 2. místo v tabulce Laputta uhájila.. Špatně skončila sezóna pro úřadujícího mistra Akyab, který prohrál v Tararingapatamu a obsadil až 5. místo. A protože vypadl v semifinále Poháru, v příští sezóně se v poháru FIFAC nepředstaví.

Falam Tigres - Yenangyaung Myan Myins 3:2 ( 1:0)

30. Lu Tha 1:0, 47. Riti 2:0, 66. Min Chol 2:1, 67. Pratnesh 2:2, 83. Lu Tlap Lei 3:2

Ywei Laputta - Shwebo Pyas  3:2 (2:1) /+1/

18. Lu Shin Shin 1:0, 37. Kwok Sin 2:0, 45. Bhan Sram 2:1, 51. Su Wan 3:1, 84. Bhan Sram 3:2

FC Tararingapatam - Akyb Sailors  3:1 (1:0)

17. Di Wan 1:0, 51. Ma Hnyuj 1:1, 62. Lan Doh 2:1, 67. Vadha 3:1

1. Yenangyaung Myan Myins 10 5 3 2 21:16 18
2. Ywei Laputta 10 5 2 3 20:16 17
3. Falam Tigres 10 4 4 2 21:18 16
4. FC Tararingapatam 10 4 2 4 20:24 14
5. Akyab Sailors 10 1 6 3 17:20 9
6. Shwebo Pyas 10 2 1 7 14:19 7

Střelci:

7 - Di Wan (TAR)

5 - Lu Tlap Lei (FAL), Thaum Yan (TAR), Shan Mlok (SHW)

4 - Pratnesh (YEN), Umchog (LAP), Ma Hnyuj (AKY)

Pohár - semifinále

Mistrovský Yenangyaung bude bojovat o double. V semifinále totiž Žlutí psi vyřadili Akyab, když po domácím nerozhodném výsledku zvítězili v odvetě na hřišti soupeře. Za soupeře bude Yenangyaung mít finalistu Poháru FIFAC Falam, který si poradil se Shwebem. Tygři o postupu rozhodli už v prvním zápase ve Shwebu, který jednoznačně vyhráli o tři góly. Domácí odveta byla už jen formalitou a diváci se gólu nedočkali. Ať už finále dopadne jakkoli, je jisté, že Falam si i v příští sezóně zahraje Pohár FIFAC.

Shwebo Pyas - Falam Tigres 0:3 (0:2)
Falam Tigres - Shwebo Pyas 0:0, postupuje Falam.

Yenangyaung Myan Myins - Akyab Sailors 1:1(1:1) /+1/
Akyab Sailors - Yenangyaung Myan Myins 0:2(0:1), postupuje Yenangyaung.

Finále se hraje 4. 6. ve Shwebu.

Do Poháru FIFAC 2020/21 postupují: Yenangyaung Myan Myins, Ywei Laputta a Falam Tigres.

 

Andamany

Pohár - finále

Eleven Shooters - Rutland Snakers  1:4 (1:3)

Finále se hrálo na hřišti Eleven Shooters jako vítěze loňského Poháru ale Střelcům se vůbec nepovedlo. Hned po půlminutě hry domácí obrana zaspala a Ojebe poprvé překonal Upraknashwatnama. Shooters ale hned po chvíli vyrovnali, o což se postaral kanonýr Hathi. To však bylo ze strany domácích vše. Rutland hru ovládl a byl jednoznačně lepším týmem. Svoji převahu vyjádřil i střelecky. Nejprve s chutí hrající Ojebe přidal svůj druhý gól a v závěru poločasu se prosadil také maledivský kouzelník Fisher, který si vybral tentokrát svůj lepší den. Do druhé půle Shooters udělali dvě změny, přeskupili sestavu, ale nic nepomohlo. Rutland byl častěji na míči, hráči se také zodpovědně vraceli a soupeře do šancí nepouštěli. Hathi byl dobře střežen Mupopem a proti tvrdé obraně se už prosadit nedokázal. Když v 66. minutě přidal po rychlé akci další gól Koody, bylo rozodnuto. Shooters se na odpověď nezmohli a Rutland utkání dovedl k vítěznému konci. Znamená to, že Eleven Shooters si v příští sezóně Pohár FIFAC nezahrají - všechna místa obsadí týmy mimo hlavní město, což je poněkud nečekané. Ale Port Blair se dočká minimálně jednoho zápasu, protože na stadiónu Garacharamy bude své domácí zápasy hrát Sentinel.

Branky: 1. Ojebe 0:1, 4. Hathi 1:1, 23. Ojebe 1:2, 44. Fisher 1:3, 66. Koody 1:4.

Do Poháru FIFAC 2020/21 postupují: Nachuge Typhoons, Sentinel Jets a Rutland Snakers.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery