Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Bhútánská liga - Phuenccholing slaví double

publikováno 25.05.2020

Jako první skončila sezóna v Bhútánu. Ligové týmy na jaře už neúčinkovaly v Poháru FIFAC, a tak se dříve odehrál i Bhútánský pohár.
V posledním kole bylo zajímavé sledovat souboj na dálku mezi vedoucím Phuenccholingem, který hrál na hřišti Bjakaru, a Yetties, kteří se s ligou loučili na stadiónu Raidaku Chhukhy. Karty byly rozdány jasně: v případě prohry Phuenccholingu a vítězství Yetties by titul získal tým z hlavního města. Yetties svůj boj nezačali dobře a už v 18. minutě inkasovali z kopačky domácího Ganchhenga. To Phuenccholing vlétl do zápasu v Bjakaru velmi dobře, když už ve 4. minutě překonal Sundeepa Wangyak, který se v závěru sezóny dostal do skvělé formy. V tuto chvíli by titul putoval do Phuenccholingu. Po změně stran ale Wadzong rychle vyrovnal a v 66. minutě poslal dokonce Bjakar do vedení Rimla. Když zpráva o průběžném výsledku v Bjakaru dorazila k týmu Yetties, který do té doby marně usiloval o změnu stavu, začaly se dít v Chhukce věci. Yetties otevřeli obranu a pustili se do místy až velmi riskantní ofenzívy - výsledkem byl ovšem druhý gól v síti Phunduka, který dal z brejku Angtsing. Yetties ale velmi brzy povzbudil gól po střele Gyatchena a čtyři minuty před koncem Rumbat dokonce vyrovnal!. To už se Phuenccholing musel třást o výsledek, neboť stav v Bjakaru se neměnil a Phuenccholing i přes snahu o vyrovnání, které by zajistilo titul, stále nemohl najít cestu přes dobře hrající obranu Bjakaru. Yetties v závěru vrhli vše do útoku, vysunul se i brankář Phunduk. V poslední minutě Yetties zahrávali rohový kop, míč však stáhl brankář Sundeep a dlouhým výkopem poslal do brejku Angtsinga, který už neměl potíže s trefením prázdné branky. Nakonec tedy prohrál jak Phuenccholing, tak Yetties, takže titul získal Phuenccholing - podruhé v historii.Yetties patří druhé místo. Velkou tlačenici na dalších místech nakonec ovládl díky nejlepšímu skóre Raidak. Naopak poslední místo připadlo loňskému mistru Hatisaru. Tomu se nevydařila druhá polovina sezóny, když poslední čtyři zápasy nevyhrál. Soutěž ale byla nesmírně vyrovnaná, mezi prvním a posledním týmem je rozdíl pouhých sedmi bodů, což historie nepamatuje. Zajímavostí je také, že mistrovský Phuenccholing vstřelil ze všech mužstev nejméně gólů a rozdíl mezi nejlépe střílejícím týmem a Phuenccholingem jsou pouhé čtyři branky. A třetí kuriozita: králem střelců se stal hráč posledního týmu tabulky.

Phuenccholing nakonec úspěšnou sezónu završil také ziskem domácího poháru. V semifinále se trochu potrápil s Raidakem, když po vítězství na hřišti soupeře doma prohrál, ale díky lepšímu skóre postoupil do finále. Tam se překvapivě probojovalo Paro, které si muselo poradit s hodně těžkými soupeři. Nejprve v prvním kole vyřadilo Yetiies, když doma i venku vyhrálo 3:1, v semifinále pak zdolalo vítěze loňského Poháru Hatisar, když po domácím těsném vítězství 1:0 dokázalo vyhrát i na hřišti soupeře bez inkasovaného gólu. Finále se hrálo na Národním stadiónu v Thimphu a úspěšnější byl Phuenccholing, který šel do vedení na konci první půle po hlavičce Thagoreho. Po změně stran přidal druhý gól Wangyak a Phuenccholing mohl slavit double. Výsledek udělal radost i hráčům Raidaku, kteří si tak zahrají pohár FIFAC.

10. kolo:

Raidak Chhukha - Thimphu Yetties  3:2 (1:0)

18. Ganchheng 1:0, 75. Angtsing 2:0, 78. Gyatchen 2:1, 86. Rumbat 2:2, 90. Angtsing 3:2

Bjakar Rangers - FC Phuenccholing  2:1 (0:1)

4. Wangyak 0:1, 52. Wadzong 1:1, 66. Rimla 2:1

Paro Druks - Hatisar Chillies  1:1 (0:1)

41. Rao 0:1, 81. Norgay 1:1

Pohár

Semifinále:

Raidak Chhukha - FC Phuenccholing 3:5 (0:4)
FC Phuenccholing - Raidak Chhukha 1:2 (1:1)

Paro Druks - Hatisar Chilles 1:0 (0:0)
Hatisar Chillies - Paro Druks 0:2 (0:1)

Finále:

FC Phuenccholing - Paro Druks 2:0 (1:0)

42. Thagore 1:0, 65. Wangyak 2:0

1. FC Phuenccholing 10 5 2 3 16:15 17
2. Thimphu Yetties 10 3 5 2 19:15 14
3. Raidak Chhukha 10 3 4 3 20:19 13
4. Bjakar Rangers 10 4 1 5 18:19 13
5. Paro Druks 10 3 4 3 18:20 13
6. Hatisar Chillies 10 2 4 4 18:21 10

Střelci

Korunu krále střelců si vystřílel reprezentační útočník Linzian z Hatisaru před Tamangem z Para, který jako jediný dosáhl hattricku. Zajímavostí je, že z prvních dvou týmů tabulky ani jeden hráč nevstřelil více než tři branky. Prosadili se i sikkimští hráči - Saikuri ve své první sezóně v Bjakaru se stal dokonce nejlepším střelcem svého týmu spolu s bhútánským reprezentantem Longrishou. O střelecké prvenství v dresu Yetties se podělil Rumbat spolu s dalšími čtyřmi hráči. Dva góly zaznamenal také Suresh Mandardanjan v dresu Hatisaru a obránce Norgay, který hraje za Paro. V dresu Phuenccholingu slavil titul veterán Gyorko a také on se jedním gólem podílel na úspěchu svého týmu. Naopak reprezentační gólman Deva hájící branku Hatisaru pustil nejvíc gólů ze všech brankářů.

7 - Linzian (HAT)

5 - Tamang (PAR)

4 - Ganchheng, Kali (RAI), Saikuri, Longrisha (BJA), Zidang (PAR)

V Poháru FIFAC 2020/21 budou reprezentovat FC Phuenccholing, Thimphu Yetties a Raidak Chhukha.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery