Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2019 - 2020

Odvety semifinále

publikováno 11.05.2020

Zatímco první semifinále mezi barmskými zástupci skončilo podle očekávání postupem Falamu, ve druhém hraném v andamanském Port Blair nedokázali domácí Eleven Shooters přetavit nadějnou remízu z Vikantic ve finálovou účast a po těsném vítězství nakonec ve finále uvidíme moravský klub.

Falam Tigres - Akyab Sailors  0:0

Rozhodčí Min Hya (BIR) /0/, 567 diváků. Hráno 7. 5. ve Falamu. První zápas 5:2, postupuje Falam Tigres.

Falam: Ma Wan Lop - Kyauk Lhat, Kyu Ho Lin, Do Si Kwa (85. Ohn Pok), Lu Tha - A Wei Kunj, Hnya Tlam, Ma Kchwei (77. Min Taun) - Riti, Lu Tlap Lei (67. U Pho Dol), Devalakuram

Akyab: Tham Daung - Su Kchwe (69. Hullock), Li Su Dion, Po Srath, A Kchun Kya - Si Hwon Min, Ma Hnyuj, Aun Myin - Su Dwo Hye (87. Nyam Nyam), Lap Top (46. Lain Bam), Al Fasol-lol-ahmed

Oba týmy se v krátké době utkaly potřetí a prakticky ničím se nedokázaly překvapit, i když na obou stranách nastoupili do základu hráči, kteří častěji začínají na lavičce. Akyab byl o něco víc aktivnější, ale domácí obrana hrála velmi koncentrovaně a soupeři toho moc nedovolila. Tygři nijak nekousali, zaměřili se takticky na udržování pohodlného náskoku a v tomto duchu proběhl celý zápas. Platonická převaha Akyabu k ničemu nevedla, a tak zápas jinak než bezgólovou remízou snad ani skončit nemohl.

Eleven Shooters - Nova Vikantice  2:3 (1:1)

5. Hathi (Shahanakokooty) 1:0  
  18. Pailie (Dvořáček) 1:1
19. Shahasrabuddhe ŽK  
  59. Kundera 1:2
  78. Masálek (Pradi) 1:3
78. Uchchiprasane ŽK  
79. Chauhapattandhya ŽK  
87. Kottamalupattna 2:3  

Rozhodčí Khambe (SIK) /0/, 545 diváků. Hráno 8. 5. v Port Blair. První zápas 3:3, postupuje Nova Vikantice.

Shooters: Upraknashwatnam - Kottamalupattna, Shahasrabuddhe (82. Utnekoosy), Uchchiprasane, Trikurwadrathi - Chauhapattandhya, Ayuwar (64. Bhirimandraswamy), Jigme - Kali, Hathi, Shahanakokooty (64. Siyakprase)

Vikantice: Přibyl - Pailie, Dvořáček, Kundera, Zesírka - Pradi, Vosel, R. Koloc (70. Horký)- Masálek (86. Loužecký), Puč, Zuzánek (89. Patras)

Domácí začali velmi dobře a od úvodního hvizdu rozhodčího Khambeho se tlačili před Přibylovu branku. A už po pěti minutách se pětistovka fanoušků vpuštěná na stadión mohl radovat. To si na centr Shahanakokootyho naběhl Hathi, předskočil nedůrazného Dvořáčka a Přibyl byl proti jeho střele kolenem bezmocný. Shooters pokračovali v náporu, ale po necelých dvaceti minutách přišel šok: Vikantice po své první vážnější akci na polovině soupeře vybojovaly roh, po kterém hlavičku Dvořáčka usměrnil Pailie do protipohybu Upraknashwatnama a vyrovnal. Domácí vyrovnávací gól zaskočil a v náporu polevili a umožnili soupeři hru vyrovnat. Do konce poločasu se skóre neměnilo, i když na obou stranách byly k vidění nadějné šance. Oba brankáři ale svá mužstva podrželi. Zejména zákrok Přibyla po střele Hathiho byl excelentní. Po změně stran se Vikantice překvapivě ve velkém dusnu chopily aktivity a nečekaně domácímu týmu zatápěly. Hráči Shooters dost kazili kombinace a těžko se vyrovnávali s tvrdostí soupeře. Po hodině hry nečekaně napřáhl ke střele Kundera a míč skončil v pravém horním rohu bezmocného Upraknashwatnama. To už postupové ambice byly mnohem větší na straně Vikantic, a tak domácí trenéři museli reagovat. Po dvojnásobném střídání posíli ofenzívu, ale výsledek se nedostavil. Vikantičtí velmi dobře bránili a stačili i fyzicky. Velké penzum práce odvedl Pradi, který byl prakticky všude. V 77. minutě dokonce vyhlavičkoval míč z branky, když už byl Přibyl překonán po střele Siyakpraseho. A to ještě odvrátil střelu tak šikovně, že míč si zpracoval Masálek, který přesprintoval tři čtvrtiny hřiště a ještě dokázal bodlem prostřelit Upraknashwatnama. Poslední desetiminutovka už se hrála výhradně před Přibylem, domácí měli drtivý tlak, ale houštinu před Přibylem dokázal prostřelit pouze Kottamalupattna tři minuty před koncem. Vikantičtí závěr zvládli a těsné vítězství udrželi, i když někteří hráči dohrávali na hranici vyčerpání.

Po šesti letech se tedy zopakuje finále Falam - Vikantice. Připomeňme si, že v roce 2014 se hrálo v mauritijském Tamarinu a Falam zvítězil těsně 1:0 po brance guamského útočníka Olyfutuma, který už ve Falamu nehraje. Pořadatelem letošního finálového utkání bude bhútánské Thimphu, utkání také budou rozhodovat bhútánští rozhodčí.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery