Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2019 - 2020

Semifinále

publikováno 29.04.2020 (aktualizováno 03.05.2020)

V obou zónách se hrálo po jednom utkání. Pikantní barmské semifinále mezi tradičními soupeři dopadlo podle momentálního ligového rozpoložení. Akyab nemá formu a na Falam doma nestačil, navíc pětkrát inkasoval a do odvety nepojede s bůhvíjakými nadějemi na finále. Ve Vikanticích se hrál skvělý zápas dvou rozdílných poločasů, který neměl vítěze.

Akyab Sailors - Falam Tigres  2:5 (1:2)

10. Su Kchwe (Lap Top) 1:0  
  38. Riti 1:1
  44. Kyauk Lhat (Kyu Ho Lin) 1:2
45. Aun Myin ŽK  
45. Muin Khou Tha ŽK  
  57. Lu Tha 1:3
  60. A Wei Kunj 1:4
  66. Lu Tlap Lei (Min Taun) 1:5
73. Si Hwon Min (Muin Khou Tha) 2:5  

Rozhodčí Drukpal (BHU) /2/. Hráno 24. 4. v Akyabu, 400 diváků.

Akyab: Ehm Su - Su Kchwe, So Hak Luen Pak, Po Srath A Kchun Kya - Aun Myin (60. Ma Do Kchan), Al Fasol-lol-ahmed, Muin Khou Tha - Hullock (71. Si Hwon Min), Lap Top, Nyam Nyam (60. Ma Hnyuj)

Falam: Ma Wan Lop - Kyauk Lhat, Kyu Ho Lin, Wa Kye Do (76. Ohn Pok), Lu Tha - A Wei Kunj, Min Taun, Ma Kchwei - Riti, Lu Tlap Lei (76. U Pho Dol), Devalakuram

Úvod zápasu nenasvědčoval tomu, že domácí utrpí debakl. Naopak měli výborný začátek a po deseti minutách šli do vedení, když centr Lap Topa špičkou kopačky lehce tečoval Su Kchwe za Ma Wan Lopova záda. Su Kchwe byl všude a hýřil aktivitou a v 15. minutě bombou trefil břevno. Falam se dlouho k ničemu pořádnému nedostal, až po půlhodině vystrašil Ehm Su v brance jedovatou střelou Riti. O osudu utkání se rozhodovalo v závěru první půle. Vysunutý Su Kchwe se zapomněl na útočné polovině a nechal tak uniknout rychlonohého Ritiho, který místo centru nečekaně zfalšoval míč za záda překvapeného Ehm Su. Obrat ve skóre pak dokonal krátce před koncem poločasu Kyauk Lhat po nacvičeném signálu po rohovém kopu. Druhá půle už byla ve znamení herní převahy Falamu. Domácí najednou přestali stačit a ve středu pole propadali a soupeř toho dokázal využít, když během deseti minut po prakticky stejných akcích vstřelil tři branky. Brzy sice střídající Si Hwon Min snížil, když přeskočil nedůrazného Kyu Ho Lina, ale zbytek zápasu si Tygři pohlídali a do odvety si vezou velmi nadějný výsledek. Zajímavostí je, že oba soupeři se ještě před odvetou střetnou opět v Akyabu v rámci 9. kola ligy Barmy.

 

Nova Vikantice - Eleven Shooters 3:3 (0:3)

  7.Kali (Hathi) 0:1
7. Pailie ŽK  
  35. Chauhapattandhya (Kali) 0:2
  44. Kottamalupattna (Hathi) 0:3
62. Masálek 1:3  
77. Puč (Masálek)  2:3  
79. R. Koloc 3:3  

Rozhodčí Milenari (SMR) /1/, 97 diváků. Hráno 25. 4. ve Vikanticích.

Vikantice: Přibyl - Pailie (46. Patras), Dvořáček, Zesírka (83. Kundera), Loužecký - Pradi, Vosel, R. Koloc - Masálek, Puč, Zuzánek (46. Kovařík)

Shooters: Upraknashwatnam - Kottalamupattna, Shahasrabuddhe (64. Kolalamapusiwandra), Uchchiprasane, Trikurwadrathi - Chauhapattandhya, Ayuwar (79. Bhirmandraswamy), Jigme - Kali, Hathi, Shahanakokooty (83. Siyakprase)

Ve Vikanticích se podařilo opět dojednat výjimku a do hlediště byla vpuštěna stovka diváků. Ti viděli krásný zápas se dvěma zcela rozdílnými poločasy. Začátek Vikanticím nevyšel. Už v 7. minutě lehce pronikl otevřenou obranou Hathi, vyslal do šance Kaliho a jeho lehká střela proklouzla Přibylovi pod rukama do sítě. Domácí působili jakoby byli opařeni, nedařilo se jim prakticky nic a jedenáctka Andamanců kralovala. Hrálo se prakticky jen před brankou Přibyla, hosté kopali jeden roh za druhým a jen notná dávka štěstí měla za příčinu, že stav 0:1 odolával více než půl hodiny. Až v závěru poločasu přidali Andamanci další dva góly, což ale zdaleka nebylo adekvátním vyjádřením poměru sil na hřišti. Dvojí střídání v poločase a přechod na systém 3-4-3 však způsobil, že na hřišti se zdálo, že si obě mužstva vyměnila navzájem dresy. Domácí vlétli na soupeře, který zaskočen nečekaným zvratem ve hře domácích, musel vyklidit střed pole a hra se přesunula před branku Andamanců. První branku dal Masálek, který hýřil aktivitou a byl nejnebezpečnějším hráčem Vikantic po změně stran. Masálek byl i u druhého gólu, když poslal ideální pas nabíhajícímu Pučovi, který už měl snadnou práci. A když o dvě minuty později Rudolf Koloc po sólové akci vyrovnal, rozjásal diváky nejen na stadionu, ale i ty, kteří zápas sledovali ze střechy nedalekého kravína. Za nevídaný obrat v zápas si domácí zaslouží velké ocenění. Výsledek dává do odvety o něco více šancí Andamancům, ale za 14 dní to jistě bude v Port Blair stejně zajímavý zápas jako ve Vikanticích.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz