Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2019 - 2020

První čtvrtfinálové zápasy

publikováno 01.04.2020 (aktualizováno 06.04.2020)

Jarní část Poháru FIFAC odstartovala čtvrtfinálovými zápasy. Dvě utkání se hrála ve Východní a dvě v Západní zóně.

Geyzing Glaciers - Falam Tigres  0:6 (0:4)

  12. Lu Tlap Lei (Devalakuram) 0:1
  19. Kyu Ho Lin (Min Taun) 0:2
  27. Riti (Min Taun) 0:3
27. Birandra ŽK  
  36. Riti (Wa Kye Do) 0:4
  56. Lu Tha 0:5
56. Raswin ŽK  
  66. Kyauk Lhat 0:6

Rozhodčí Drukpal (BHU) /2/, 400 diváků. Hráno 27. 3. v Geyzingu.

Geyzing: Yebal - Birandra, Lingey, Raswin, Nyinchol - M. Landip (37. Dingey), Riberi, Chungpok - Pupook (46. S. Landip), Basmathi, Chombey (46. Lazuluk)

Falam: Ma Wan Lop - Kyauk Lhat, Kyu Ho Lin, Wa Kye Do, Lu Tha - A Wei Kunj, Min Taun (78. Do Si Kwa), Devalakuram - Riti (67. U Pho Dol), Lu Tlap Lei, Ma Kchwei (67. Hnya Tlam)

Jediný skkimský zástupce Geyzing přivítal na svém stadiónu silný Falam. Sikkim jako jeden z mála dosud nevykazuje jediný pozitivní případ koronaviru, navzdory celoplošnému indickému zákazu vycházení byla udělena výjimka a utkání se mohlo odehrát. Kapacita hlediště byla snížena na 400 diváků, aby mohli mezi sebou udržovat bezpečnou vzdálenost. Hrálo se tak v poněkud komornější atmosféře, což domácím, kteří do ligové soutěže vstoupili vítězstvím, příliš nepomohlo. Falam byl od začátku víc na míči, díky dobrým kombinacím přehrával domácí ve středu hřiště a už ve 12. minutě šel po dorážce Lu Tlap Leie do vedení. Když pak záhy přidal po nedorozumnění v domácí obraně druhý gól Kyu Ho Lin, domácí ještě víc znervózněli. Po půlhodině bylo prakticky rozhodnuto. Riti se vyhnul nedůrazně bránícímu Lingeyovi a Yebal byl bez šance. Maledivský reprezentant Dirav Riti byl při chuti a ještě do poločasu přidal další gól. Domácí trenéři poslali do druhé půle tři nové hráče, ale kdo si myslel, že se obraz hry změní, mýlil se. Falam i nadále ovládal hru a přidal další dva góly. Teprve v závěrečné dvacetiminutovce se hra vyrovnala, ale to jen proto, že se hráči Falamu šetřili na zápasy v lize. Geyzing zklamal, za celý zápas nevyslal jedinou střelu na Ma Wan Lopovu branku a je více než jisté, že v semifinále bude Sikkim bez svého zástupce.

Eleven Shooters - Monte Giardino 4:2 (3:0) /+1/

4. Uchchiprasane (Ayuwar) 1:0  
17. Hathi 2:0  
  17. C. Polleno ŽK
20. Siyakprase 3:0  
  51. Paviarotti 3:1
52. Ayuwar ŽK  
  74. Gnocca 3:2
74. Rajamananani ŽK  
79. Siyakprase 4:2  

Rozhodčí Chopyal (SIK) /2/, 269 diváků. Hráno 27. 3. v Port Blair.

Shooters: Upraknashwatnam - Kottamalupattna, Rajamananani, Uchchiprasane, Trikurwadrathi - Chauhapattandhya (69. Prachundrapathi), Ayuwar, Jigme - Kali (80. Utnekoosy), Hathi (65. Shahanakokooty), Siyakprase

M. Giardino: Marcello - F. Polleno, C. Polleno, Balonieri, Moletsane (46. Gazzi) - de Piano, Marchand, Gnocca - Paviarotti, Paderta (46. Rosetti), Pucchini (70. Agosta)

Překvapení letošního ročníku Monte Giardino, které už dokázalo vyřadit barmské Shwebo i andamanský Rutland, sehrálo opět proti favoritovi výborný zápas. Ovšem až na první půlhodinu. To Sanmarinci neustáli domácí nápor a po dvaceti minutách prohrávali o tři góly. Pak ale přeskupili řady, aby reagovali na systém domácích se třemi útočníky a zejména přitvrdili v osobních soubojích. Výsledkem byla mírná převaha, která ale gólem neskončila, i když šance na to byly. Upraknashwatnam se ale několikrát vyznamenal a udržel čisté konto. To ale už krátce po změně stran neplatilo, když domácí obranu povodil Paviarotti a s přehledem uklidil míč do sítě. Domácí se nemohli dostat do hry, důraz soupeře jim dělal potíže, navíc často zapomínali vracet se do obrany, a tak bylo třeba posílit střed hřiště. Za Hathiho přišel defenzivní středopolař Shahanakokooty a vzápětí se do hry dostal i Prachundrapathi, nicméně hosté byli stále útočnější a nebezpečnější a čtvrt hodiny před koncem výborně hrající Gnocca krásnou střelou snížil už jen na jeden gól. Domácím pomohl zvednout naděje mladý Siyakprase, který byl z útočné trojice nejlepší. Pohotově využil chybu Sanmarinců v rozehrávce a s přehledem zakončil. Závěrečný nápor domácích se nekonal, nicméně dva góly na hřišti soupeře dávají naděje také Monte Giardinu, takže odveta bude velmi zajímavá. 

 

Albion Black Aces - Nova Vikantice 1:2 (1:1)

  6. Dvořáček (Kundera) 0:1
13. Pappan (Kaleh) 1:1  
  58. Pradi 1:2

Rozhodčí Nanyasiza (SWZ)  /0/, 705 diváků. Hráno 26. 3. v Albionu.

Black Aces: Mitwane - Rákosník, Ramini, Pappan, Bullet - Paul Chamaga, Joseph M´bubu, Shashan ( 74. Piérre Chamaga) - Maršovský (77. Ntomo), Jaccob M´bubu, Kaleh (85. Mahé)

Vikantice: Přibyl - Pailie (85. Hajcman), Dvořáček, Kundera, Zesírka - Pradi, Vosel, Rudolf Koloc - Masálek, Puč (81. Loužecký), Zuzánek (46. Horký)

Se zájmem očekávané utkání lídra mauritijské ligy s druhým týmem ligy Moravy přilákalo do ochzů stadionu v Albionu sedm stovek diváků. Zápas začal ve svižném tempu, už v šesté minutě se hosté dostali do vedení po přesné hlavičce Dvořáčka. Albion se však rychle oklepal a brzy srovnal po vysunutí Kalehem Balik Pappan umístěnou střelou po zemi do středu branky. Pak se ale začalo hrát opatrněji a šance už nepřibývaly. Hra byla vyrovnaná, ke konci poločasu viděli diváci tlak domácích, ale kromě několika náznaků se do pořádné šance nikdo nedostal. Druhý poločas začal lépe opět pro hosty. Pradi vybojoval míč v souboji se Shashanem, obešel Raminiho a křižnou střelou dostal Vikantice do vedení. A to bylo pohříchu vše podstatné, co se na pažitu v Albionu událo. Black Aces se snažili o vyrovnání, ale naráželi na neprostupnou obranu Vikantic, která zejména zásluhou obou stopérů Dvořáčka a Kundery nepovolila Albionu prakticky žádnou střelu na branku. Pár centrů z křídelního prostoru bezpečně pohlídal Přibyl, který jinak mnoho práce neměl. Vikantičtí se dopředu nijak nehrnuli, přece jen je začalo zmáhat horké a dosné počasí, na které nejsou v tomto ročním období zvyklí. A tak zápas dpspěl ke svému konci a Vikantice si odvážejí z Mauritiu cennou výhru.

FC Union Flacq - Akyab Sailors 0:2 (0:1)

  25. A Kchun Kya 0:1
  52. Al-Fasol-lol-ahmed (Hullock) 0:2
  90. Tham Daong ŽK

Rozhodčí Galibier (GDE)  /0/, 522 diváků. Hráno 27. 3. ve Flacqu.

Flacq: Khardjah - Mouzaias (57. Paulemans), Bouvain, Guma, Davids - Burnesi, Rebet (46. Mani), Chadry (82. Maseranga) - Paolo de Roma, Mbobo, Hu

Akyab: Ehm Su (90. Tham Daong) - Su Kchwe, So Hak Luen Pak, Po Srath, A Kchun Kya - Ma Do Kchan, A-Fasol-lol-ahmed (78. Ma Hnyuj), Nyam Nyam - Hullock (78. Li Su Dion), Lap Top, Aun Myin

O den později se ve Flacqu hrál další zápas, ve kterém se domácím nedařilo a zaslouženě prohráli se silným týmem z Barmy. První půle nic světoborného nepřinesla. Oba týmy se utápěly v nepřesnostech, útočné akce končily zpravidla nepřesným centrem, v lepším případě nepřesnou střelou. Jedinou výjimkou byla 25. minuta, kdy zaváhal Mouzaias a upadl, A Kchun Kya vyslal nepovedenou střelu na domácí branku, která se po nečekaném odrazu otřela o vnitřní tyč a překvapivě skončila v brance. Pak ještě vystrašil Khardjaha Guma, jehož malá domů v závěru poločasu jen těsně minula branku. Následný roh se už nekopal, rozhodčí Galibier k nevoli hráčů hostí odpískal poločas. Ve druhé půli začali lépe hosté. Hullock byl faulován v dobré pozici kousek před vápnem, na nic nečekal, rychle rozehrál na nabíhajícího Al-Fasola-lol ahmeda a ten překvapil nesoustředěného Khardjaha. Zbytek zápasu se odehrál ponejvíce před brankou domácích, ale hráči Akyabu se už jakoby soustředili na domácí ligu a víceméně jen kontrolovali hru. Zápas spěl k poklidnému konci. Menší vzrušení pak přišlo v závěru. Po zásahu proti dobíhajícímu útočníkovi domácích zůstal ležet brankář Ehm Su, vyžádal si ošetření a po několika minutách se nechal vystřídat. Do branky se postavil Tham Daong. Jeho zdlouhavé chystání rozehrávky se nelíbilo rozhodčímu Galibierovi, který jej počastoval žlutou kartou a ihned po rozehrání zápas ukončil.

Zápas ve Flacqu byl posledním, který na Mauritiu mohli sledovat diváci. Od 1. dubna byl vydán zákaz sledování zápasů diváky na stadionech, koronavirus se už nebezpečně začal rozšiřovat i na Mauritiu. Zákaz platí na dva měsíce, pokud vše dobře dopadne, v červnu by se mělo mistrovství světa odehrát už normálně. Liga na Mauritiu bude pokračovat bez diváků, ze všech budou zajištěny televizní přenosy. Štěstí měli basketbalisté. Páté finále ligy bylo naplánováno na 1. dubna, ale tým North Lagoon ve čtvrtém zápase zvítězil v Curepipe a zajistil si titul už po čtyřech zápasech ještě před diváky.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery