Úvod » Basketbal

O 3. místo

publikováno 01.01.2020

Nauru - Morava  94:67 (15:19, 52:31, 75:53) /5/

Body: Obqo 21, Roben 20, Oex 16 - J. Práskal 12, Nováček 10, Ruprecht 9. Nejlepší hráči Obqo 5 - J. Práskal 3,5. Celkem 28,5 (16:12,5), 3785 diváků.

Nauřané v souboji poražených semifinalistů nezačali vůbec dobře, prvních pět minut nebyli schopni trefit koš, a tak za stavu 0:10 bylo třeba něco změnit. Na palubovku přišel Obqo a Oex a brzy bylo skóre srovnáno. Moravané sice jesště v závěru čtvrtiny odskočili na čtyři body, když se prosadil pivot Nováček, který dostal příležitost, aby pomohl eliminovat podkošovou sílu soupeře. Nicméně ani on nedokázal na začátku druhé čtvrtiny ubránit vysokého Obqa, který sedmi body v řadě výrazně pomohl Nauru k obratu ve skóre. A když se přidal i vysoký Roben, náskok Nauru vzrostl na 13 bodů ve 14. minutě. Moravané znervózněli a pomalu  se začali vracet ke špatné hře, kterou předváděli v semifinále. Opět chyběl důraz pod oběma koši, nedařila se střelba z perimetru a výsledkem byly ztráty, které Nauřané trestali. K výborným výkonům pivotů se přidal střelecky Oabywasfeb a na konci druhé čtvrtiny Nauru vedlo už o 20 bodů. Morava sice ve třetí čtvrtině přidala na důrazu v obraně, ale špatné procento střelby jak za dva tak za tři body znamenalo, že ztráta se nijak nemenšila. Po třech čtvrtinách stále Nauru vedlo o více než dvacet bodů a bylo jasné, že vedení už nepustí. Zvláště, když Moravanům evidentně docházely síly a na nějaký zvrat nemohli pomýšlet. Nauřané byli jasně lepší a v pohodě dokráčeli k bronzovým medailím. Moravané po výborných výkonech ve skupině ještě dokázali zvládnout čtvrtfinále, ale v bojích o medaile už mužstvo podobné výkony nepředvedlo. Chyběla zejména větší kvalita lavičky, a když soupeři dokázali eliminovat pivoty Deblína a Netopýra spolu s univerzálem Práskalem, nebyl nikdo, kdo by mužstvo v kritických momentech podržel. Přesto je nutné považovat 4. místo za úspěch, Morava ukázala, že je schopná porazit týmy z absolutní špičky jak Západní, tak Východní zóny. Také Nauřané bronz berou, už několik šampionátů byli považováni za černého koně, tentokrát konečně cinkla medaile. Nauru navíc bylo vybráno jako pořadatel MS 2021, kde bude chtít zaútočit na medaili nejcennější.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery