Úvod » Basketbal

O 7. místo

publikováno 01.01.2020

Ghana - Burkina Faso  119:91 (22:19, 59:33, 86:69) /6/

Body: Addy 24, Gyimah 23, Adiyah 17 - S. Sanogo 19, L. Sanogo15, Nikiema a Bayala po 14. Nejlepší hráči: Gyimah 5,5 - S. Sanogo 4,5. Celkem 28,5 (17:11,5), 2219 diváků.

Africké derby ovládl obhájce titulu Ghana. Burkiňané dokázali držet krok se soupeřem pouze první čtvrtinu, v té druhé pak doplatili na špatné a nedůrazné bránění, kterým se prezentovali i v předešlých zápasech. Ghaňané kralovali pod oběma koši a střelecky na tom byli rovněž podstatně lépe, a tak už po poločase vedli o 26 bodů. Když pak brzy po zahájení třetí čtvrtiny Adiyah zvyšoval už na 69:38, trenéři Ghany poslali na hřiště hráče z lavičky. Burkina ožila a zejména díky přesné střelby Sidibe Sanoga postupně ztrátu snižovala až na rozdíl 16 bodů. Na závěrečnou čtvrtinu se ale opět na palubovku vrátily opory Ghany a náskok opět vzrostl na více než 20 bodů. K výbornému Gyimahovi se přidal Baba a Adedonkwu a pět minut před koncem po střele Adedonkwu vedla Ghana o 32 bodů. Závěr už byl oboustrannou exhibicí, hráči obou týmů se se skvělými diváky rozloučili pohlednými akcemi. Konečné umístění je zejména pro Ghanu zklamáním, po zisku titulu se přece jen očekávalo minimálně semifinále. Burkiňané byli příjemným oživením šampionátu a zejména po úvodních zápasech ve skupině to vypadalo i na větší ambice. Vyřazovací zápasy ale ukázaly, že na absolutní špičku bezstarostný basketbal bez dobré obrany nestačí.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery