Úvod » Basketbal

Semifinále

publikováno 01.01.2020

Obě semifinále byla očekávana s velkým zájmem navzdory vyřezení domácí Ghany. Lahůdkou bylo bezesporu oceánské derby mezi Nauru a Tahiti, které nakonec ovládli Tahiťané, a také  na večerní souboj Moravy s Aljaškou se přišly podívat více než tři tisícovky diváků. 

Morava - Aljaška  63:99 (19:31, 42:60, 51:78) /5/

Body: Sysel, Smejk a Netopýr 10 - Fallada 30, Owamaya 18, Hungrydog 12. Nejlepší hráči: Sysel 2,5 - Fallada 8. Celkem 21,5 (7:14,5), 3280 diváků.

Hráči Moravy se poprvé museli přesunout do větší haly ve Wa a možná také změna prostředí přispěla k tomu, že podali vůbec nejhorší výkon na šampionátu. V úvodu sice zejména důrazu a střelby Deblína Moravané drželi krok, ale na konci první čtvrtiny přišly zbytečné ztráty a Aljaška trestala. Po průniku Hungrydoga vedla v 8. minutě 27:19 a to byl začátek konce Moravanů. V závěru čtvrtiny se poprvé na palubovce objevil Fallada, který toho dosud na šampionátu moc neodehrál, a hned se uvedl trojkou, při které ho fauloval Smejk. Fallada trestným hodem pak poprvé stanovil rozdíl ve skóre vyšší deseti bodů. Ve druhé čtvrtině náskok Aljašky dále rostl. Moravané si nedokázali poradit s místy hodně tvrdou obranou soupeře, vůbec se nedařil útočný doskok navzdory výškové převaze. Aljaští pivoti Fullogh s Jamesonem dokonale vymazali Deblína, který měl být hlavní zbraní Moravanů. Místo koncentrace na zápas Deblín jen diskutoval s rozhodčími a nespokojeně gestikuloval, až ho trenér Orobinec raději posadil na lavičku. Neprosadil se ani Netopýr a střelba z větší vzdálenosti Moravanům rovněž nevycházela. Naopak Fallada sázel jeden koš za druhým, a tak do kabin se šlo za nečekaně vysokého vedení Aljašky. Druhá půle přinesla ze strany hráčů Moravy místo snahy o změnu skóre, kterým by se Aljaška mohla dostat pod tlak, jen bídu a zmar. Fallada hned v úvodu předvedl, že má střelecký den a dvěma trojkami poslal soupeře do kolen. Moravanům nešlo nic, ve třetí čtvrtině zaznamenali jen devět bodů a o postupujícím bylo rozhodnuto. V závěrečné čtvrtině odevzdaný výkon Moravy pokračoval a Aljaška až příliš pohodlně dokráčela do finále. Moravané tentokrát nedokázali navázat na výkony ve skupině, nicméně stále bude o co hrát, nadějí v souboji s Nauru o bronz je fakt, že hůř se už snad hrát nedá.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery