Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Basketbal

O 5. - 8. místo

publikováno 01.01.2020

Guadeloupe - Burkina Faso  123:101 (28:14, 55:36, 85:70) /6/

Body: Gouma 21, Senguin 19, Holasec 18 - Louis Sanogo 18, Nikiema 17, Dabo 15. Nejlepší hráči: Gouma 4,5 - Sidibe Sanogo 3,5. Celkem 31 (17:14), 1992 diváků.

O osudu utkání se rozhodlo prakticky v první čtvrtině, kdy Guadeloupe soupeři brzy odskočil na deset bodů a náskok postupně navyšoval zejména díky dobré střelby Parina a dobré práce pod košem.Burkiňanům se naopak nedařilo, ztráceli míče a byli nedůrazní. Ve druhé části Burkiňané zlepšili střelbu a už tolik nechybovali, ale Guadeloupe pohodlně náskok kontroloval. Rozestřílel se Gouma a přidal se také Chanoble, takže nakonec do kabin odcházeli Guadeloupané s luxusním náskokem. Druhá půle už probíhala v exhibičním duchu, kdy se příliš nebránilo a diváci viděli hodně pohledných akcí. Rozdíl ve skóre se neměnil, jen na konci třetí čtvrtiny Burkina dvakrát dokázala po rychlých protiútocích po ztrátě soupeře skórovat a snížit až na 15 bodů. Obrat se ale nekonal. Guadeloupe i v závěrečné čtvrtině dokázal využívat nedůrazné bránění Afričanů a skóre opět navyšovat. Navíc střelba vycházela i hráčům z lavičky a už v 34. minutě dosáhl Degen stovky. Burkiňané také v závěru střelecky excelovali a každým košem své fanoušky dokázali rozparádit navzdory nepříznivému stavu, takže když v poslední minutě také Bifukwu trojkou dosáhl na stovku, vyvolalo to v hale odezvu, jako by Burkina celý šampionát vyhrála. Nicméně po výborném úvodu mistrovství to bude pro Afričany jen boj o 7. místo.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz