Úvod » Basketbal

O 9. - 10. místo

publikováno 19.12.2019

Fidži - Zanzibar 66:94 (18:24, 21:49, 48:84)  /5-5/

Body: Ratotula, Kakalavosa a Wawasibuka 13 - Warwanza 23,Yamala 14, Yaksi 13. Nejlepší hráči: Ratotula 3,5 - Warwanza 5,5. Celkem 24,5 (10:14,5). 1613 diváků, hráno ve Wa.

Zápas o 9. místo přinesl jen průměrný basketbal. Zejména hráči Fidži působili ospalým dojmem, nedařilo se jim v podstatě nic. Zanzibaru stačil průměrný výkon ke snadnému vítězství. Vyrovnaný stav vydržel jen pár minut, pak se začali prosazovat hráči Zanzibaru. Zejména Warwanza chytil střeleckou formu a byl k nezastavení. Jestliže v první čtvrtině dosáhli hráči Fidži 18 bodů, ve druhé to byly už jen tři body, všechny z trestných bodů. Nulové procento střelby za dva body se na nejvyšší úrovni hned tak nevidí. Druhý poločas se hrál hodně uvolněně. Fidžanům to přece jen začalo padat, ale nijak se nesnažili bránit, takže Zanzibar stále zvyšoval vedení. Po třech čtvrtinách byl rozdíl 36 bodů a s tím se už opravdu nedalo nic dělat. Závěrečná čtvrtina se snad ani nemusela hrát. Zanzibarci pět minut nedali bod a dovolili Fidžanům poněkud zkorigovat ztrátu. Tato část hry skončila 18:10 a diváci, kteří zaplnili halu zhruba z třetiny, pomalu odcházeli. Je jasné, že ani jeden tým nebude s celkovým umístěním spokojen. Tým Fidži sice na posledním mistrovství nestartoval, ale rozhodně si fanoušci představovali lepší umístění. Zanzibar si oproti minulému mistrovstvní pohoršil o tři místa. A protože je úřadujícím mistrem Indického oceánu, deváté místo je velkým zklamáním. Zdá se, že úroveň basketbalu v oblasti Indického oceánu poněkud klesá. Další zástupce oblasti Srí Lanka po jediném vítězství skončila na 11. místě a bude třeba se zamyslet, jak úroveň basketbalu opět dostat na lepší level.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery