Úvod » Basketbal

Závěr skupiny B

publikováno 18.12.2019

V posledním kole bylo v každém zápase o co hrát, místo takticky svázaných zápasů ale diváci viděli až nečekaně ofenzivní boje. Jedině Morava měla jisté první místo a proti Tahiti, které ještě nemělo jistotu, to neměla parta kolem Deblína snadné. Tahiťané opět sázeli na ofenzívu, zatímco zejména v první půli dost hořeli v obraně. Nebylo divu, že střelecky disponovaní Moravané ve střelecké přestřelce byli úspěšnější. Po změně stran se obraz hry změnil Tahiťané začali mnohem lépe bránit a Moravanům se přestala dařit střelba. Třetí čtvrtinu Tahiti vyhrálo 25:10, když se vedle Jeana Gauguina prosadil také nový hráč Raparateha. Ve čtvrté čtvrtině se střelecky chytil také Phillipe Gauguin, naopak Moravané zahráli nejslabší úsek na šampionátu. Pět minut před koncem prohrávali už 79:102, ale Tahiťané v samotném závěru hodně polevili a moravský výběr ještě dokázal zkorigovat stav až na rozdíl deseti bodů. Tahiťany špatný závěr nakonec může mrzet, ve čtvrtfinále budou muset čelit obhájci titulu Ghaně.

Přímý souboj o postup mezi Bhútánem a Zanzibarem vyšel lépe Asiatům. Ti vypadali mnohem svěžejší, lépe se pohybovali a dobře stříleli. ke dvojici Yakin - Takin se přidal pod košem Wangling a po polovině zápasu Bhútán vedl o 24 bodů. Třetí čtvrtina byla vyrovnaná, Bhútán ale stále držel komfortní náskok. V 35. minutě vedl Bhútán 106:85 a vypadalo to na klidný závěr. Zanzibar se ale v závěru neuvěřitelně zvedl, zejména oba pivoti Mbabi i Hammani doskočili všechny míče, zatímco Bhútánci nebyli schopni udržet míč a přesně vystřelit. poslední pětiminutovku Zanzibar vyhrál 18:0, ale na obrat to nestačilo. Zanzibar tak nenaváže na minulé čtvrtfinále a bude hrát jen o 9. místo.

O posledním postupujícím se rozhodlo ve večerním zápase. Burkina Faso potřebovala porazit Kuvajt a to se také podařilo. Kuvajťané sice začali dobře a prvních pět minut vedli, pak ale Burkina otočila skóre a o vedení už nepřišla. Rozhodující náskok přišel po sérii trojek v polovině druhé čtvrtiny, kdy po Dabově pokusu šli Burkiňané do vedení 52:38. Ve třetí čtvrtině zůstával rozdíl prakticky stejný, Kuvajťané drželi krok, ale dostat se na rozdíl pod deset bodů se jim nepodařilo. Ve čtvrté čtvrtině už Kuvajťané rezignovali a Burkina zápas ovládla za nadšeného povzbuzování vyprodané haly. Skvělý zápas odehrál Dabo, který si k 28 bodům připsal i 11 asistencí a 10 doskoků a zaznamenal ceněný tripple-double. Burkina Faso díky skóre obsadila 2. místo a zůstává ve Ga, kde má téměř domácí prostředí.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz