Úvod » Basketbal

2. kolo ve skupině B

publikováno 12.12.2019

Po dni volna se v Ga opět v nové klimatizované hale rozhořely boje ve skupině B. Nejprve krátce po obědě nastoupily na palubovku neporažené týmy Bhútánu a Moravy. A bylo to velmi zajímavé utkání o dvou odlišných poločasech. V první části dominoval Bhútán, který výborně bránil a nepouštěl hráče Moravy do střeleckých pozic. Moravané navíc měli velmi chabé procento střelby a tak nebylo divu, že v 18. minutě prohrávali 20:38. Nedařilo se střelcům z předchozího zápasu - Jeřábek si nepřipsal ani bod, Deblín pouze čtyři, a tak musel na závěrečné dvě minuty poločasu spasitel Práskal, stále se zotavující ze střevních potíží. Nicméně jeho dvě trojky spolu s dalšími body Ruprechta pomohly Moravě snížit poločasové manko na 12 bodů. Ve druhé půli se Morava probrala, zrychlila a zpřesnila kombinace a hlavně se začalo dařit střelecky. Konečně se začal prosazovat Deblín pod oběma koši a náskok Bhútánu se pomalu tenčil. Na konci třetí čtvrtiny už Bhútán vedl jen o tři body. Závěrečná čtvrtina už byla ve znamení Moravanů, kteří na palubovce kralovali. Bhútáncům došly síly a nebyli schopni bránit rychlé protiútoky soupeře, navíc často zbytečně ztráceli míč, stříleli ze špatných pozic a dobře rozehrané utkání nakonec prohráli vysokým rozdílem. Moravanům pomohl výrazně zlepšený výkon pod koši a zejména střelecká potence Deblína, který po dvou kolech vede tabulku střelců.
Na odpolední utkání dorazily další autobusy s fanoušky Burkiny Faso, kteří se těšili na konfrontaci se silným výběrem Tahiti. Hala se zaplnila až po střechu, spousta příznivců se ani do haly nedostala, přesto pokladník nahlásil jen 2220 diváků. A hráči Burkiny podpory diváků a jejich frenetického povzbuzování dokázali dokonale využít. Dva příznivci s tahitskou vlajkou sice byli první, kdo se radoval po úvodní trojce Paealaheho, ale Burkina velmi brzy utkání otočila, rychlým pohybem a zejména tvrdou obranou soupeře dostávala pod tlak, takže už v 5. minutě vedla dvojciferným rozdílem. Výborná střelba, ve které vynikal zejména rozehrávač Dabo a mladičký Dayo, vydržela hráčům Burkiny až do konce poločasu. Tahiťany držel pouze střelec Moha, opět se nedařila stelba z podkošového prostoru, nebo lépe řečeno oba podkošoví hráči se nedokázali ke střelbě ani dostat. Druhá půle byla vyrovnanější, Burkina Faso zákonitě polevila v tempu a takticky se snažila míč co nejdéle držet. Tahiťané ale dokázali několikrát přerušit akce soupeře a v 29. minutě se po střele Phillipa Gauguina přiblížili na rozdíl devíti bodů. To ale bylo vše, závěrečnou čtvrtinu opět za nadšeného řevu fanoušků ovládli hráči Burkiny, čtyři minuty před koncem hala málem spadla, když Bifukwu překonal stobodovou hranici. Tahiti opět zklamalo zejména v obranné činnosti a bude-li chtít počtvrté za sebou postoupit do čtvrtfinále, musí se zlepšit.
Večerní zápas mezi Kuvajtem a Zanzibarem přinesl výborný basket z obou stran. Zanzibar měl skvělý úvod, kdy mu do koše spadlo prakticky všechno, ale Kuvajťané se z hrozivé patnáctibodové ztráty nesložili, dokázali zareagovat, změnili obranu, hráli mnohem důrazněji a postupně ztrátu umazávali. Druhá půle přinesla nápor Kuvajtu, který brzy stáhl ztrátu a po sérii trojek šel dokonce až do devítibodového vedení. Zanzibar ale dokázal zareagovat a na začátku poslední čtvrtiny ztrátu smazal. Poslední hrací období přineslo vyrovnaný boj, skóre se neustále přelévalo z jedné strany na druhou. Rozhodovalo se až v poslední minutě, kdy za nerozhodného stavu poslal Zanzibar do vedení po úspěšných trestných hodech Mahdari, na druhé straně neproměnil ani jednu šestku Al Nasral. Mahdari pak byl faulován při pokusu o trojku a všechny šestky proměnil, naopak Kuvajťané už z posledního protiútoku netrefili a podruhé za sebou tak padli v samotném závěru. Kolektivní výkon mužstva bez hvězd ale slibuje, že nemusí být pro Kuvajt konec ve skupině, mužstvo se prezentuje sympatickou hrou. Pro Zanzibar byla citelná ztráta zkušeného pivota Hammaniho hned na konci první čtvrtiny, který po špatném dopadu musel na lavičku a k 21 bodům už další nepřidal. Naštěstí se nejedná o vážné zranění, Hammani by měl být na další zápas připraven. Výborně jej ale pod košem nahradil Mbabi, který si připsal double-double za 23 bodů a 13 doskoků a byl vyhlášen hráčem zápasu.

Bhútán - Morava 75:94 (23:14, 43:31, 64:61) /5/

Body: Letshen 16, Pindrup 15, Takin 14 - Deblín 22, J. Práskal 13, Jeřábek 11. Nejlepší hráči: Letshen 4,5 - Deblín 4,5. Celkem 28 (14:14). 1512 diváků.

Burkina Faso - Tahiti 113:94 (33:15, 61:42, 80:68) /6/

Body: Dabo 28, Dayo 19, Bifukwu 15 - Atarohaahana 15, Paul Gauguin a Phillipe Gauguin po 13. Nejlepší hráči: Dabo 7 - Paul Gauguin 3,5. Celkem 29 (15,5:13,5). 2220 diváků.

Kuvajt - Zanzibar 84:89 (22:37, 46:49, 71:63) /5/

Body: Al Bishal 19, Al Hamar 15, Al Ghasim 12 - Mbabi 23, Hammani 21, Mahdari 14. Nejlepší hráči: Al Bishal 5 - Mbabi 5,5. Celkem 29 (13,5:15,5). 1778 diváků.

Tabulka po 2. kole

1. Burkina Faso 2 2 0 +22 4
2. Morava 2 2 0 +21 4
3. Zanzibar 2 1 1 +2 3
4. Bhútán 2 1 1 0 3
5. Kuvajt 2 0 2 -7 2
6. Tahiti 2 0 2 -38 2

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery