Úvod » MS 2020 Mauritius

Poslední kolo kvalifikace

publikováno 20.11.2019

Teprve závěrečné kolo kvalifikace zkompletovalo postupující šestku, která si zahraje v příštím roce na MS na Mauritiu. Na postup ze 2. místa nakonec bylo potřeba 12 bodů, 11 bodů, které posbíralo San Marino ve skupině A a Svazijsko ve skupině D, nakonec nestačilo.

Ve skupině A byla situace zamotaná až do závěrečného hvizdu rozhodčího Min Hya, který pískal utkání mezi domácími Andamanami a Sikkimem. Už před tím podle očekávání zdolalo San Marino Aljašku, ale ne dost výrazným rozdílem, aby to stačilo na vítězství ve skupině. V Port Blairu tak domácím na postup stačila i remíza, Sikkim potřeboval zvítězit. Hostujícím trenérům navíc chyběli pro žluté karty obránci Birandra a Lattam, a tak trenér Mantarrakihuaraoi povolal Latteye z Dikchu a nečekaně i zkušeného Linthiho z Yenangyaungu do zálohy. Zkušený trenér, který stál za úspěchy právě andamanské reprezentace, svoje mužstvo výborně takticky připravil. Utkání nemělo nijak vysokou úroveň, ale Sikkimové výborně napadali, byli častěji u míče a svou převahu korunovali vedoucím gólem Chungwala. Andamanci toho moc nevytvořili, ale občas zahrozili z rychlého útoku. Po jednom z nich přečíslili sikkimskou obranu a Devalakuram se štěstím a s přispěním obránce Latteye vyrovnal. Také po změně stran byli Sikkimové lepší a cílevědomě šli za vítězstvím. Dvacet minut před koncem se prosadil svým pátým gólem Rumbat a opět zvýšil naděje Sikkimu. Domácí posledních dvacet minut mohutně tlačili, ale sikkimská obrana odolala a tak si Sikkim opět po čtyřech letech zahraje na MS. Andamany po dvou medailích tentokrát překvapivě budou chybět.

Ve skupině B potřebovala Morava zvítězit na Nauru co nejvyšším rozdílem a čekat na vývoj dalších zápasů. Nakonec se oboje podařilo, i přes výhru Guadeloupu na Bermudách stačilo Moravě 2. místo a 12 bodů na postup. V Anabaru šli Moravané od počátku za svým cílem a kromě poslední čtvrthodiny první půle, kdy Nauru začalo kousat, byli jasně lepší. Velký podíl na vítězství měl Brouzdal, který zaznamenal gól a tři asistence, výborně zahrál i Venoušek II. Nauřané jako jediný tým nezískali ani bod.

Ve skupině C stačilo Kiribati i Bhútánu uhrát bod, nakonec vyhrálo jen Kiribati na Vanuatu, když o svém vítězství rozhodlo v nástupu do druhé půle, když za nerozhodného stavu přidalo dva góly. Vanuaťané sic v závěru korigovali skóre, ale Kiribati si vítězství uniknout už nenechalo. To Bhútán se ve druhé polovině kvalifikace trápí. Po domácím debaklu s Kiribati horko těžko zdolal Vanuatu, což se nakonec ukázalo jako klíčové vítězství. V posledním zápase na Maledivách to bylo opět ze strany Bhútánu bezkrevné a domácím stačil průměrný výkon na těsné vítězství a opuštění posledního místa tabulky. Bhútánu nakonec 12 bodů k postupu stačí.

Ze vyrovnané skupiny D postoupil jen vítěz. Lepší pozici mělo Svazijsko, které v případě vítězství nad Špicberkami mělo postup jistý, nicméně Svazijci utkání nezvládli a po remíze nabídli šanci Guamu. Ten proti Lesothu nezaváhal, po padesáti minutách vedl o čtyři góly a i když v závěru polevil, nakonec se může radovat z postupu.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery