Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga po polovině

publikováno 13.11.2019

5. kolo nic na čele i na konci tabulky nezměnilo, jen mezi třemi dvojicemi se zvětšily odstupy. Největší pozornost byla upřena do Geyzingu, kde třetí Glaciers hostili druhý FC Gangtok. Geyzing potřeboval vyhrát, aby se dotáhl na čelo, jenže na hráčích byla patrná únava z náročného pohárového zatížení, a tak domácí diváci museli skousnout třígolovou smršť soupeře v poslední čtvrthodině první půle. Bylo to zasloužené vedení, neboť hráči FC působili svěžeji a aktivní hrou si vytvářeli šance. Naopak hráči Glaciers postrádali zarputilost a nasazení, které je zdobilo v zápasech proti silným moravským týmům v Poháru FIFAC. Po změně stran už to bylo ze strany domácích mnohem lepší, hodně pomohl i rychlý gól Sandipa Landipa. Glaciers ve druhé půli soupeře přehrávali, ale stačili pouze snížit na rozdíl jednoho gólu po trefě Chungpoka. V závěru už domácím síly došly, možná se i podvědomě začali šetřit na pohárovou odvetu na Moravě, a tak FC cenné vítězství uhájil a soupeři odskočil na šestibodový rozdíl.
Vedoucí Sherpa měla papírově snazšího soupeře, ale nováček Singtam mistra dost potrápil. Nangapar sice už po deseti minutách zařídil Sherpům vedení, ale Ugyen Subba svou první ligovou brankou v polovině poločasu srovnal a do konce poločasu překvapivě Singtam kraloval. Chyběly pouze góly. To Sherpové byli produktivnější, když krátce po změně stran z nenápadné akce střídající Limbo znovu poslal svůj tým do vedení. To ale bylo na obou stranách vše, oba celky kupily dost chyb, ale nikdo je nedokázal využít. Když velkou šanci na vyrovnání promarnil dlouhým váháním Pratipoor, zůstaly nakonec všechny body v Gangtoku.
Icemans se nadále nedaří. Proti Dikchu se v důležitém zápase potřebovali nastartovat a vybojovat konečně všechny body, ale opět k tomu nedošlo. Zejména díky špatné první půli. Tripuri sice dokázal brzy odpovědět na vedoucí gól Yaka, ale ještě do poločasu musel Ganccheng dvakrát lovit míč ze sítě po střelách Nuru a Laptlahyatalanga. A dost se zlobil, protože nedůsledná obrana domácích mohla způsobit další pohromy. Po změně stran Icemans přece jen zabrali, zvýšili agresivitu, zlepšili pohyb a přesnost a zkušený kapitán Šára gólem v 57. minutě zavelel k mohutnému náporu.Ten byl místy až drtivý, ale Icemans z něj vytěžili pouze vyrovnání z hlavy Majubhara. Dikchu totiž několika famózními zákroky podržel nováček v brance Pratheep Kashi, který si nakonec za svůj výkon odnesl cenu za Muže kola. Icemans tak ani v pátém zápase nevyhráli a na jaře budou mít dost starostí se záchranou.

Geyzing Glaciers - FC Gangtok  2:3 (0:3)

29. Onger 0:1, 33. Lepkolakhyat (Bharati) 0:2, 39. Bhangutta (Kilili) 0:3, 51. S. Landip 1:3, 71. Chungpok 2:3. Rozhodčí Rajangiri /0/, ŽK Nyinchol (GEY). Khanchenjunga Stadium, 946 diváků.

Sherpa Club Gangtok - Singtam Wilds  2:1 (:1) /+1/

9. Nangapar 1:0, 26. Ugyen Subba 1:1, 50. Limbo  2:1. Rozhodčí Chopyal /0/, ŽK Prikhale, Nyangwang (SIN). Sherpa Stadium, 976 diváků.

Gangtok Icemans - Dikchu Athletics  3:3 (1:3)

14. Yak (Laptlahyatalang) 0:1, 18. Tripuri 1:1, 28. Nuru 1:2, 35. Laptlahyatalang 1:3, 57. Šára 2:3, 69. Majubhar (Chungwal) 3:3. Rozhodčí Lingyam /0/, ŽK Chettri - Laptlahyatalang. Phuncchog Namgyal Stadium, 976 diváků.

Tabulka po polovině soutěže:

1. Sherpa Club Gangtok 5 4 1 0 13:8 13
2. FC Gangtok 5 4 0 1 13:8 12
3. Dikchu Athletics 5 1 3 1 15:14 6
4.  Geyzing Glaciers 5 2 0 3 9:11 6
5. Singtam Wilds 5 0 2 3 8:12 2
6. Gangtok Icemans 5 0 2 3 8:13 2

Střelci:

Se střeleckou produktivitou zejména útočníků je to letos neobyčejně slabé, také proto trenér reprezentace Mantarakkihuaraoi hledá zejména v zahraničních ligách, kde se střelcům daří lépe. Aktuálně je na čele tabulky skupina střelců se třemi zásahy, takže hrozí překonání nejnižšího počtu vstřelených branek (sedm) stačícího na korunu krále střelců.

3 - Langlang (SHE), Lepkolakhyat, Onger (FCG), Laptlahyatalang, Gyampo, Champal (DIK), 

Pohár

V prvním kole došlo k velké senzaci, když Icemans doma podlehli neligovému Rangpu. Úspěšně naopak vstoupily do soutěže další dva ligové týmy z Gangtoku - FC si poradil s Ranipoolem 2:0, Sherpa na hřišti Himalaye jasně zvítězila 5:1. Ostatním ligistům se tolik nedařilo, když Dikchu jen remizovalo na hřišti Ravangly a Singtam nedokázal přehrát urputně bránící Black Hats. Také Geyzing nijak nezazářil a doma porazil Mangan pouze 2:1. Odvety jsou na pořadu po reprezentační přestávce.

FC Gangtok - Ranipool FC 2:0 (1:0) /+3/

Geyzing Glaciers - Real Mangan 2:1 (1:1) /+2/

Gangtok Icemans  - Rangpo United  0:1 (0:1) /+2/

Himalaya Gangtok  - Sherpa Club Gangtok  1:5 (1:3) /-1/

Namchi Storm - Pemayangtse Red Monks  0:1 (0:1) /+1/

Jorethang Leopards - FC Lachen 1:5 (1:2) /-1/

Ravangla Kings - Dikchu Athletics  2:2 (1:1) /-2/

Singtam Wilds - Black Hats  1:1 (0:0) /+1/

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery