Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2019 - 2020

Odvety 2. kola

publikováno 06.11.2019 (aktualizováno 09.11.2019)

Ve Východní zóně byly na programu tři zápasy, ve kterých vesměs zvítězily celky, které si vytvořily výhodnější pozici v prvním utkání.
Aktuální lídr Andamanské Superleague Eleven Shooters si přivezl z Valdragone dvoubrankový náskok a už po dvaceti minutách bylo prakticky o postupu domácích rozhodnuto. Dvakrát se během dvou minut prosadil teprve devatenáctiletý obránce Rajamananani, který poprvé dostal příležitost v základní sestavě. Krátce po přestávce Kali přidal třetí gól a Shooters polevili a přenechali iniciativu soupeři. Ten toho využil a dvěma trefami opticky zdramatizoval zápas, domácí ale vítězství i postup bez problémů uhájili.
Také ve Falamu, kde hostovala sikkimská Sherpa, bylo rozhodnuto už v první půli. Sherpové sice podali snaživý výkon a v poli byli soupeři vyrovnaným protivníkem, góly však stříleli pouze domácí hráči. Skóre otevřel Lu Tlap Lei po rychlé kombinaci s Ritim, na kterou obrana Sherpy nezareagovala, ve 40. minutě přidal druhý gól nechytatelnou střelou Kyauk Lhat. Před koncem poločasu pomohli Tygři soupeři vykřesat naději, když Ma Kchwei nastřelil spoluhráče Kyo Kwu, od nějž míč asi z dvaceti metrů zapadl pod břevno překvapeného Ma Wan Lopa. Krátce po změně stran ale obrana Sherpy neuhlídala Lu Tlap Leie, který opět náskok navýšil. Když pak přidal Wa Kye Do čtvrtý gól, na kterém se podepsal i brankář Bhumel, který neodhadl dráhu letu míče a nechal jej bez povšimnutí, bylo o postupu Falamu rozhodnuto. V závěru ještě zkorigoval skóre střídající Nyima Lhendup, ale to bylo ze strany Sherpy vše.
Zajímavý souboj se očekával v Port Blairu, kde "domácí" Sentinel přivítal Akyab. Oba týmy nastoupily v ofenzivním rozestavení 4-3-3, ale moc to poznat nebylo. Zejména Sentinel nedokázal využívat své útočníky, ti jakoby občas nevěděli, kde se mají pohybovat. Akyab hrál mnohem efektivněji a lépe takticky, z čehož rezultovaly šance i branky. První vstřelil Andamanec Hullock, který se opět po delší doě střelecky prosadil, po půlhodině už Akyab vedl o dva góly po hezké akci Aun Myina. Ten patřil k nejlepším hráčům na hřišti, i když moc příležitostí v základu nedostává. Tentokrát se trenérům odvděčil za důvěru dvěma góly, ten druhý přidal po necelé hodině hry, když si na prsou zpracoval přihrávku A Kchun Kya a střelou přes hlavu zaskočil Prdivadiru. Sentinel se nezvedl ani ve druhé půli, mátožná hra diváky moc nebavila, také Akyab už neměl kam spěchat, a tak se závěr už jen dohrával. Mladý Chikchir-ori sice ještě trochu vylepšil náladu svým přítomným příbuzným, když si naběhl na centr Janga-janga a hlavou překonal zkušeného Ehm Su, ale na postup už Sentinel pomýšlet nemohl.

V Západní zóně se se soutěží rozloučily další týmy ze zemí výkonnostní skupiny A. Už ve čtvrtek 31. října skončila pouť Lokomotivy Potůčník. Geyzing překvapil skvělým presingem  a nepustil svého soupeře do žádné velké šance. První půle byla opticky vyrovnaná, oba týmy si vytvořily několik příležitostí, ale šance Geyzingu měly blíž k úspěchu. Hosté se také ujali vedení brankou M. Landipa, který využil přesný centr Riberiho. Do poločasu vyrovnal Urvalý, který se probil do vápna a sólovou akci zakončil přesnou střelou k tyči. Ve druhé půli se očekával nápor domácích, kterým stále chyběly dvě branky k vyrovnání ztráty. Ale opak byl pravdou. Sikkimové ještě vysunuli více svůj presing a prakticky nepustili Lokomotivu k ničemu. Góly Chombeye a Raswina rozhodli o postupu, druhý gól Urvalého v poslední minutě už na postupu nemohl nic změnit.

Do čtvrtfinále se nedostal ani andamanský Rutland. Divoká remíza z domácího zápasu 3:3 byla šancí pro Monte Giardino a to svou šanci využilo, i když s notnou dávkou štěstí. Rutland sice začal víc než dobře, když už ve druhé minnutě využil zaváhání Carla Pollena a poslal Andamance do vedení. V  první půli si udržovali hosté mírnou převahu, ale výsledek se nezměnil. Po změně stran ale domácí hráči zabrali a dvěma rychlými brankami otočili vývoj zápasu. Pak se poněkud zatáhli do obrany a soupeř získal převahu, která s přibývajícími minutami rostla. V 74. minutě vyrovnal Chipo-chipiri, pak se o chvíli později řítil na Marcella Ojebe, ale domácí golman vytáhl téměř zázračný zákrok. V 81. minnutě zblízka pálil Ojebe do tyče a odražený míč mu pořádně nafackoval. Skončil však v náručí brankáře Marcella. Otřeseného Ojebeho po chvíli vystřídal Miu, který měl v poslední minutě velkoiu šanci, ale vysoko přestřelil a po chvíli se domácí díky většímu počtu gólů na hřišti soupeře mohli radovat z postupu. 

V dalším čtvrtečním zápase neměl mauritijský Albion problémy s postupem. Po domácím vítězství 7:0 si s odevzdaným soupeřem pohrával i ve Svazijsku a už v prvním poločase mu nasázel čtyři branky. Až po změně stran Black Aces polevili a dovolili soupeři stav poněkud zkorigovat. Přesto bezpečně postoupili.

V pátečním zápase si zajistil bezpečný postup i další tým z Mauritiu FC Union Flacq. Ten vyhrál v Acquavivě vysoko 8:2 a vysokým favoritem byl i v domácí odvetě. Zápas neměl nijak zvláštní úroveň, domácí kontrolovali vývoj zápasu a už po čtyřech minutách vedli 2:0. Ve druhé půli přídal třetí gól střídající Decunangu a pak už se zápas prakticky jen dohrával. Hosté nepředvedli skoro nic a hráči Flacqu se spokojili s výhrou.

Poslední zápas dvou "áčkových" týmů přinesl boj o postup, který i přes nízké skore diváky uspokojil. Po remíze 3:3 na Mauritiu byl v lepší pozici domácí tým z Vikantic. První poločas se hrál dost opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu a tak šancí nebylo mnoho. Hra byla vyrovnaná, hrálo se spíš ve středu hřiště a brankáři mnoho práce neměli. V podobném duchu se nesl i začátek druhého poločasu. Pak hosté začali napadat domácí hráče poněkud výše, ale na to domácí jakoby čekali. Uvolnil se prostor pro rychlé brejky a po jednom z nich Masálek využil kolmici Patrase, unikl Manharimu a poslal domácí do vedení. Hosté pak museli ještě více otevřít hru a dostali se do dvou slibných šancí. Nejprve Vardy zblízka minul, po chvíli vychytal Ponnaca Přibyl. V 79. minutě pak rozhodl o postupu Vikantic Kundera, který poslal odražený míč nekompromisně pod břevno.

V osmičce postupujícíh má dvojí zastoupení Barma a San Marino, po jednom Morava, Mauritius, Andamany a Sikkim. Čtvrtfinále se bude hrát ne jaře, losování proběhne na konci roku.

Eleven Shooters - AC Valdragone  3:2 (2:0) /+1/

17. Rajamananani (Hathi) 1:0  
19. Rajamananani (Kali) 2:0  
52. Kali 3:0  
  62. Milanesi (Ramzasharee) 3:1
  81. Balotelli (Simonelli) 3:2

Rozhodčí Iruran (NAU) /0/, 898 diváků. Hráno 4. 11. v Port Blairu. První zápas 3:1, postupují Eleven Shooters.

Shooters: Upraknashwatnam - Kottamalupattna (79. Shahanakokooty), Rajamananani, Uchchiprasane, Trikurwadrathi - Ayuvar, Jigme, Bhirimandraswamy - Kali, Hathi (74. Utnekoosy), Siyakprase (74. Prachundrapathi)

Valdragone: Hopas - Boticelli, Bari, Poldera, Talarin - Milanesi (84. Zafferani), Simonelli, Totti (46. Paradi) - Balotelli, Helerup (66. P. Rocco), Ramzasharee

 

Falam Tigres - Sherpa Club Gangtok  4:2 (2:1) /+1/

24. Lu Tlap Lei (Riti) 1:0  
  25. Tsangel ŽK
40. Kyauk Lhat 2:0  
  41. Ranival ŽK
  41. Uppatlaney ŽK
  44. Kyo Kwa (vlastní gól) 2:1
52. Lu Tlap Lei 3:1  
69. Wa Kye Do 4:1  
  70. Nangapar ŽK
  81. Nyima Lhendup 4:2
82. Wa Kye Do ŽK  
82. Lu Tha ŽK  

Rozhodčí Varma (BHU) /2/, 1810 diváků. Hráno 5. 11. ve Falamu. První zápas 1:1, postupuje Falam Tigres.

Falam: Ma Wan Lop - Kyauk Lhat, Kyu Ho Lin, Wa Kye Do, Lu Tha - A Wei Kunj, Kyo Kwa (62. Min Taun), Ma Kchwei (88. Ohn Pok) - Riti (81. U Pho Dol), Lu Tlap Lei, Devalakuram

Sherpa: Bhumel - Lattam, Solopholok, Tsangel, J. Lhendup - Nangapar, Ranival (63. N. Lhendup), Langlang - Uppatlaney, Sittarne (74. Chorba), Dhurbu (46. Limbo)

 

Sentinel Jets - Akyab Sailors  1:3 (0:2)

  27. Hullock (Lap Top) 0:1
  33. Aun Myin 0:2
33. Nhgrm ŽK  
  58. Aun Myin (A Kchun Kya) 0:3
74. Chikchir-ori (Jango-jango) 1:3  

Rozhodčí Opalena (VAN) /2/, 667 diváků. Hráno  5. 11. v Port Blairu. První zápas 2:3, postupuje Akyab Sailors.

Sentinel: Prdivadira - Lele, Nhgrm (46. Bajum), Gmzooh, Hwogh - Jannananah, Kwyaho, Param - Jango, Jaraberu (63. Chikchir-ori), Jango-jango (79. Jalala)

Akyab: Ehm Su - Su Kchwe, So Hak Luen Pak, Po Srath, A Kchun Kya - Aun Myin (70. Ma Do Kchan), Al Fasol-lol-ahmed, Muin Khou Tha - Hullock (74. Nyam Nyam), Lap Top (85. Su Dwo Hye), Si Hwon Min

 

Batunga Mbuluzana - Albion Black Aces 2:4 (0:4)

  6. Hurst (Joseph M´bubu) 0:1
6. Daguwagu ŽK  
  21. Maršovský (Piérre Chamaga) 0:2
  25. Ntomo (Piérre Chamaga) 0:3
  37. Joseph M´bubu (Ntomo) 0:4
59. Daguwagu 1:4  
61. Moloisane (Olemsi) 2:4  

Rozhodčí Tsabalya (LES) /0/, 808 diváků. Hráno 31. 10. v Mbuluzaně. První zápas 0:7, postupuje Albion Black Aces.

 

Monte Giardino - Rutland Snakers 2:2 (0:1)

  2. Ovek 0:1
59. Pucchini 1:1  
62. Paviarotti (Marchand) 2:1  
  74. Chipo-chipiri (Koody) 2:2

Rozhzodčí Fadrhonc (MOR) /1/, 665 diváků. Hráno 31. 10. v Montegiardinu. První zápas 3:3, postupuje Monte Giardino.

 

Lokomotiva Potůčník - Geyzing Glaciers 2:3 (1:1)  /+1/

  22. M. Landip (Riberi) 0:1
37. Urvalý 1:1  
  52. Chombey (Raswin) 1:2
  60. Raswin 1:3
89. Urvalý 2:3  
  90. Lingey ŽK

Rozhodčí Bumbuyo (SWZ)  /2/, 829 diváků. Hráno 31. 10. v Potůčníku. První zápas 1:3, postupuje Geyzing Glaciers.

 

FC Union Flacq - FC Acquaviva 3:0 (2:0) /+1/

7. Paulemans (Mbobo) 1:0  
14. Hu 2:0  
59. Decunangu (Hu) 3:0  

Rozhodčí Ebony (BER) /1/, 765 diváků. Hráno 1. 11. ve Flacqu. První zápas 8:2, postupuje FC Union Flacq.

 

Nova Vikantice - Vacoas Boys 2:0 (0:0)

71. Masálek (Patras) 1:0  
79. Kundera 2:0  

Rozhodčí Huyrot (GDE) /0/, 1056 diváků. Hráno 1. 11. ve Vikanticích. První zápas 3:3, postupuje Nova Vikantice.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz