Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 3. kolo

publikováno 03.10.2019

Po třetím kole zůstává stoprocentní pouze Sherpa, která využila příznivého losu, kdy všechny zápasy odehrála na svém stadiónu. V derby s Icemans byli Sherpové favority, ale omlazený celek Icemans kladl tuhý odpor a nakonec sahal po remíze. Sherpové sice brzy vedli, ale o chvíli později Icemans vyrovnali zásluhou perfektně kopnutého přímého kopu, který zahrával Majubhar. Vyrovnaný boj pokračoval i po zbytek poločasu, teprve ve 40. minutě strhl vedení na domácí stranu Langlang. Do druhé půle vstoupili lépe hosté, které táhl guamský reprezentant Loyobuani. Ten také po hodině hry vyrovnal, když chytře zakroutil míč pod břevno Bhumelovy branky. Pak se ale projevila přece jen větší síla středové formace Sherpy, hráči Icemans ztráceli mnohem častěji míče a tím jim síly postupně ubývaly, z převahy Sherpové vytěžili dva góly, a kromě střídajícího Chorby se opět prosadil i Bhútánec Langlang, který do mužstva výborně zapadl a díky skvělým výkonům v úvodu sezóny si poprvé vybojoval i pozvánku do národního mužstva. Icemans ale táhl Loyobuani, který svým druhým gólem ještě zdramatizoval vývoj utkání. Icemans v závěru ještě dokázali nalézt síly a nebyli daleko od vyrovnání, ale v největší šanci střídající Gyaltsen z dobré pozice minul branku.
Na druhém místě se osamostatnil FC Gangtok, který si poradil s nováčkem ze Singtamu. Ale vítězství FC se nerodilo snadno, hosté byli celou hodinu více než rovnocenným soupeřem, zlomil je až gól Lepkolakhyata z přímého kopu z 59. minuty. Pak už domácí kontrolovali hru a Onger ještě přidal další gól, čímž bylo rozhodnuto.
Překvapení se zrodilo v Geyzingu, kde domácí Glaciers nečekaně podlehli Dikchu. Domácí měli po celý zápas více ze hry, ale střelecky se jim nedařilo. Dikchu výrazně podržel ve své ligové premiéře brankář Pratheep Kashi, který několikrát vychytal střelce Geyzingu, naopak svůj den neměl tentokrát Yebal v brance Geyzingu, který se podepsal nejméně pod třemi góly. A ještě jedna osobnost stojí za zmínku - Dikchu si zvolil za svůj nový klub po návratu z dlouholetého působení v Barmské lize bývalý reprezentant Gyampo, který i v 33 letech ukazuje, že v Barmě nebyl náhodou a jen do počtu. Na vítězství Dikchu se podílel dvěma brankami a asistencí a byl vyhlášen Mužem kola. Ukazuje se, že se v Dikchu trefili do černého. Mužstvo, které loni vstřelilo pouhých devět gólů, je s deseti brankami nejproduktivnější v celé soutěži.

Výsledky:

FC Gangtok - Singtam Wilds  3:1 (1:0)

37. Bhatari 1:0, 49. Rao 1:1, 59. Lepkolakhyat (přímý kop) 2:1, 79. Onger (Surman) 3:1. Rozhodčí Lingyam /1/. Sichey Ground, 1001 diváků.

Geyzing Glaciers - Dikchu Athletics  1:4 (1:2)

18. Gyampo (Nuru) 0:1, 24. Birandra (S. Landip) 1:1, 34. Gyampo (Shutra) 1:2, 57. Shutra (Gyampo) 1:3, 70. Champal 1:4. Rozhodčí Rajangiri /2/, ŽK Nyinchol, Chungpok (GEY). Geyzing, Khanchenjunga Stadium, 896 diváků.

Sherpa Club Gangtok - Gangtok Icemans  4:3 (2:1) /+1/

14. Sittarne (Tsangel) 1:0, 19. Majubhar (přímý kop) 1:1, 40. Langlang 2:1, 60. Loyobuani 2:2, 72. Chorba 3:2, 75. Langlang 4:2, 79. Loyobuani 4:3. Rozhodčí Payokle /0/, ŽK Lattam - Mizoram, M. Mallingh, Chettri, Chungwal. Shherpa Stadium, 1190 diváků.

1. Sherpa Club Gangtok 3 3 0 0 9:5 9
2. FC Gangtok 3 2 0 1 8:6 6
3. Dikchu Athletics 3 1 1 1 10:9 4
4. Geyzing Glaciers 3 1 0 2 5:7 3
5. Singtam Wilds 3 0 2 1 6:8 2
6. Gangtok Icemans 3 0 1 2 5:8 1

Střelci:

3 - Langlang (SHE), Gyampo (DIK)

2 - Solopholok (SHE), Onger, Bharati (FCG), Laptlahyatalang, Champal (DIK), Loyobuani (ICE)

Příští kolo:

Icemans - FC Gangtok
Dikchu - Sherpa
Singtam - Geyzing

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz