Úvod » MS 2020 Mauritius

5. kolo kvalifikace - preview

publikováno 02.10.2019 (aktualizováno 05.10.2019)

Už v tomto týdnu se odehrají zápasy předposledního kola kvalifikace o postup na MS, které bude hostit v příštím roce Mauritius. Podívejme se na jednotlivé skupiny a ambice jednotlivých mužstev.

Skupina A

Situace ve skupině je zatím vyrovnaná, o postup usilují tři týmy. Vede San Marino, druhé jsou Andamany, třetí Sikkim, mezi týmy jsou jednobodové odstupy. Program: Aljaška - Andamany, Sikkim - San Marino.

Aljaška - Andamany. Aljaška je už bez šance a Andamany jsou favoritem zápasu. V Barrow se bude hrát 3. října, tedy už zítra v hale. Počasí je nepříznivé, sice zatím nemrzne ani nesněží, ale prší a hřiště není v dobrém stavu. V hale se hraje na umělém povrchu nevalné kvality, což může být pro Andamance nevýhodou. Ale pokud chtějí bojovat o postup musí zvítězit. Náš tip: 2.

Sikkim - San Marino. San Marino je zatím bez porážky, ale Sikkim v domácím prostředí bude jistě nebezpečný. Zvláště po vydařeném utkání na Aljašce, kde zvítězil 5:0. Sikkim ztrácí na San Marino dva body, pokud zvítězí, dostane se před svého soupeře. A při případném zaváhání Andaman se může dostat i do čela. Motivace Sikkimanům chybět rozhodně nebude. Tip: 1.

Skupina B

Také tady bojují o postup tři týmy. S 9 body jsou na prvních dvou místech Bermudy a Guadeloupe, Morava na třetím místě ztrácí tři body. Program: Morava - Bermudy /+1/, Guadeloupe - Nauru /+1/.

Guadeloupe - Nauru. Guadeloupe se pokusí zvítězit co nejvyšším rozdílem, protože má zatím z trojice kandidátů na postup nejhorší skore. Nauřané jsou outsajdrem skupiny, dosud nezískali ani bod a ani na Guadeloupe nejedou s přehnanými ambicemi. Guadeloupe musí vyhrát, v posledním kole jej čeká karibské derby na Bermudách a může rozhodovat každý gól. Tip: 1.

Morava - Bermudy. Moravané nemají postup ve svých rukou, proto jim nezbývá nic jiného, než zvítězit. Na konci se může stát, že všechny tři týmy budou mít po 12 bodech a skore sice zatím hraje pro Moravu, ale  zatím nemá nic jisté. Ve Vikanticích se hraje v sobotu, stejně jako na Guadeloupu.Tip: 1.

Skupina C

Ve skupině C se oddělila dvojice Kiribati - Bhútán, která má po 9 bodech, zbylí dva zastupci, Maledivy a Vanuatu mají jen po třech bodech a jsou bez šance. Mohou však zamíchat pořadím na prvních dvou místech. Je však pravděpodobné, že ze skupiny postoupí oba lídři. Bhútán - Vanuatu /+1/, Kiribati - Maledivy, takový je program 5. kola.

Bhútán - Vanuatu. Bhútánci budou usilovat o vítězství, to jim už teoreticky může zajistit postup. Mladý tým Vanuatu zatím vyhrál jen na Maledivech, jinak se ztím sehrává a hráči si zvykají na těžké kvalifikační souboje. Do Bhútánu rozhodně nejede v roli favorita, což ale neznamená, že nemůže překvapit. Přesto: tip: 1.

Kiribati - Maledivy. Maledivcům už prakticky jde jen o udržení třetího místa a tím i setrvání ve výkonnostním koši B. Kiribaťané potřebují zvítězit. S 12 body a dobrým skore by jim už pak nepěl postup uniknout. Tým je v herní pohodě, což potvrdil v minulém kole, kdy zvítězil jasně 5:0 v Bhútánu. Tip: 1. 

Skupina D

Tady je skupina zatím nejvyrovnanější. Mezi prvním a posledním jsou pouze tři body rozdílu, takže vítězem skupiny může být kdokoliv. Nevýhodou je, že zřejmě z této skupiny postoupí pouze vítěz. Program: Špicberky - Guam, Lesotho - Svazijsko.

Špicberky - Guam. Na Špicberkách už napadl sníh a mrzne, vyhřívaný trávník je ale v dobrém stavu. Přesto podmínky budou nahrávat domácím, na Guamu určitě nejsou zvyklí hrát v mrazu. Špicberky jsou zatím poslední a pokud chtějí myslet na postup, musí naplno bodovat. Ale i Guam nechce zůstat stranou, a tak se očekává zajímavý fotbal. Guam je možná mírným favoritem, přestože v minulém kole prohrál doma se Svazijskem. Tip: 2.

Lesotho - Svazijsko. Velké derby se bude hrát v pátek v Maseru. Stadion FC Maseru je již vyprodán, očekává se velký boj. Svazijci vedou skupinu o bod právě před Lesothem. Pokud se jim v Maseru podaří zvítězit, budou mít k postupu velmi blízko. Ale Lesotho i přes porážku na Špicberkách boj o postup nevzdává. Potřebuje body, protože v posledním kole jede na Guam a tam to nebude mít jednoduché. Po velkém boji předpokládáme, že zápas nebude mít vítěze. Tip: 0.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz