Úvod » Fotbal » ostatní ligy

V Sikkimu odstartoval 41. ročník fotbalové ligy

publikováno 08.09.2019

Hned úvodní kolo nového ročníku nejvyšší fotbalové soutěže v Sikkimu nabídl atraktivní souboj mezi nejlepšími týmy loňska. Domácí Sherpové nezačali dobře a Geyzing šel do vedení už po čtvrthodině hry, když se přesně trefil Lingey. Hra se pak vyrovnala a po půl hodině hry se poprvé prosadily nové zahraniční posily Sherpy, když po přihrávce andamanského reprezentanta Uppatlaneye překonal Yebala Bhútánec Langlang. Vyrovnaný boj pokračoval i ve druhé půli, na obou stranách byly k vidění pěkné akce a oba brankáři několikrát ukazovali svoje umění. Dvacet minut před koncem ale Yebal nedosáhl na hlavičku Dhurbu a Sherpové tak skóre otočili. V závěru Geyzing ve snaze o vyrovnání domácí zatlačil, ale Bhumel v brance svůj tým podržel a vychytal cennou výhru.
V Singtamu měli svátek - na první zápas Wilds v 1. lize přijel nejúspěšnější tým Gangtok Icemans a zájem diváků byl tak velký, že pořadatelé do zrenovované Oval Areny vpustili více diváků, než je oficiální kapacita. Singtam před sezónou hodně posílil a právě nová útočná posila Bhútánec Dikpo po půlhodině hry otevřel skóre, když si zaběhl za obranu a přesný pas Ringdupa umístil za záda nové jedničky Icemans Ganchhenga. I po změně stran byli domácí aktivnější a soupeře přehrávali. Icemans před startem sezóny opustili dva záložníci ze středové formace, když Ranival přestoupil do Sherpy a reprezentanta Prakottriho si vyhlédl andamanský mistr Rutland, a bylo to znát. I přes převahu ale Singtam další gól nevstřelil, naopak tři minuty před koncem zaskočil domácí střídající Gyaltsen, který zajistil Icemans cennou remízu.
Dva rozdílné poločasy viděli diváci v Gangtoku na Sichey Ground. Domácí FC proti Dikchu doslova odchodili první půli a mohli být rádi za poločasový stav 0:1. Dikchu mělo spoustu šancí, ale opět se prokázalo, že střelecky se tým celou loňskou sezónou trápil. Ani nová posila Gyampo, který se po letech vrátil z angažmá v Barmě, se nijak nepředvedla, jediný gól padl po chytré přihrávce Nauřana Nuru, rovněž nové posile Dikchu, kterou proměnil Champal. O přestávce bylo v kabině domácích hodně rušno a domácí si řev trenéra Mantarakkihuaraoiho vzali k srdci. Na soupeře vlétli a po dvou minutách Lingtsum vyrovnal, když Shenchuk v brance podcenil jeho střelu z úhlu. O chvíli později se prosadil Tshering Lepcha a po něm i Bharati. A když po hodině přidal čtvrtý gól pěknou střelou také Kilili, bylo rozhodnuto. Domácí opět zvolnili a nechali soupeře hrát, což využil Swinshahshahan ke snížení skóre, víc ale Dikchu nestihlo.

FC Gangtok - Dikchu  Athletics  4:2 (0:1) /+1/

21. Champal (Nuru) 0:1, 47. Lingtsum 1:1, 51. Tsh. Lepcha (Onger) 2:1, 53. Bharati (Nyagmo) 3:1, 60. Kilili 4:1, 72. Swinshahshahan (Yak) 4:2. Rozhodčí Rajangiri /0/, ŽK Birami - Laptlahyatalang, Shutra, Swinshahshahan. Gangtok, Sichey Ground, 1086 diváků.

Singtam Wilds - Gangtok Icemans  1:1 (1:0)

32. Dikpo (Ringdup) 1:0, 87. Gyaltsen 1:1. Rozhodčí Chopyal /2/. Singtam, Oval Ground 1680 diváků.

Sherpa Club Gangtok - Geyzing Glaciers  2:1 (1:1)

16. Lingey 0:1, 29. Langlang (Uppatlaney) 1:1, 68. Dhurbu (Sittarne) 2:1. Rozhodčí Khambe /0/, ŽK Lattam, Solopholok - Birandra, Raswin. Gangtok, Sherpa Stadium 1288 diváků - vyprodáno.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery