Úvod » MS 2020 Mauritius

3. kolo kvalifikace

publikováno 13.06.2019 (aktualizováno 02.07.2019)

 3. kolo kvalifikace výrazně ovlivnilo nepříznivé počasí, zápasy ve Východní zóně tak musely být odehrány se zpožděním. Monzunové deště ochromily infrastrukturu zejména v Sikkimu, kde došlo k sesuvům půdy, které komplikovaly cestování. Přívalové lijáky řádily i v Gangtoku, kde se nepodařilo do konce víkendu připravit hrací plochu pro utkání mezi Sikkimem a Aljaškou. Bylo rozhodnuto posunout zápas až na začátek dalšího týdne, kdy podle předpovědi mělo být počasí lepší.Tým Aljašky našel azyl v bhútánském Thimphu, kde přece jen podmínky byly mnohem lepší, s přesunem utkání do Bhútánu ale sikkimský svaz nesouhlasil, a tak oba týmy nakonec odehrály zápas v úterý. V nezáživném zápase nakonec domácí Sikkim jasně zvítězil, ale výkonem nijak nepřesvědčil  Nehrálo se v původním termínu ani na Maledivech, kde kvůli silnému větru došlo k výpadku energie, utkání nakonec bylo rovněž i kvůli špatnému počasí přesunuto na úterý. Domácí hráči ale svoje fanoušky šokovali, když s mladým týmem Vanuatu prohráli po slabém výkonu až nečekaně snadno. Potíže s cestováním měl bhútánský tým, který nestihl letadlo z Kalkaty do Soulu, odkud se měl přesunout přes Austrálii na Kiribati. Nakonec mužstvo odletělo až o dva dny později poněkud složitěji přes Tokio, Honolulu a Auckland. Nicméně ani tyto komplikace nijak nepoznamenaly výkon Bhútánu, který v Bonriki dokázal vyhrát po bezchybném výkonu a bez ztráty bodu vévodí skupině C.

V Západní zóně se všech pět zápasů odehrálo v původních termínech. Velký zápas sehráli Sanmarinci proti vedoucímu týmu skupiny Andamanům. Přestože padl jediný gól, diváci viděli otevřený fotbal se spoustou šancí na obou stranách. V závěru se štěstí přiklonilo k domácím, kteří se tak dostali do čela skupiny A. Ve skupině B Bermudy vyhrály i druhý domácí zápas, když si celkem snadno poradily s týmem Nauru. Ten sice kladl odpor celý poločas, ale ve druhém se už favorit prosadil i gólově. Zabrali i Moravané, kteří nasázeli Guadeloupu šest branek. Stínem jinak pěkného utkání byl jeho závěr. Některým hráčům hostí totiž ruply nervy a slabý rozhodčí z Lesotha měl plné ruce práce, aby rozvášněné hráče uklidnil. Ve skupině D Svazijci porazlil silný celek Guamu. Dobře si vedli i další zástupci jihu Afriky, hráči Lesotha. V zápase plném zvratů dokázali přestřílet Špicberky a dostali se na první místo ve skupině.

V polovině kvalifikace si zatím nejlépe vede Bhútán. který dosud neztratil bod. Překvapivě dobře je na tom i San Marino, které vede bez porážky svou skupinu a může litovat ztracených dvou bodů na Aljašce. Připomeňme se ale minulou kvalifikaci, v níž si vedlo San Marino v první části rovněž velmi dobře, ale zpackalo druhou polovinu a na MS nakonec nepostoupilo. Ve skupině B je situace velmi vyrovnaná, tři celky mají po šesti bodech a jen díky skore je na tom nejlépe Morava. Ta však pojede ještě dvakrát ven, takže situace je pro celou trojici otevřená. V D skupině je na čele dvojice Lesotho, Guam se šesti body a bez šance není ani třetí Svazijsko, které ztrácí dva body. Na druhých místech, z nichž postoupí dva nejlepší, je situace velmi vyrovnaná, všechy čtyři týmy mají šest bodů. Skore zatím hovoří pro Andamany a Kiribati, avšak na konci může být všechno jinak.

Čtvrté kolo kvalifikace je na programu již v srpnu, konktétně 22. - 24. 8. Střetnou se mužstva, která spolu hrála ve třetím kole, jen v obráceném pořadí. Páté kolo se bude hrát 17. - 19. října a poslední 14. - 16. listopadu.

Skupina A

San Marino - Andamany 1:0 (0:0)

84. de Roma 1:0  

Rozhodčí Rasmussen (SPI)  /1/, 626 diváků. Hráno 13. 6. v Serravalle.

San Marino: Piri 8 - Spitalezzi 7, C Polleno 6, Poldera 7, Ma 7 - Pradi 7 (88. Tartini), Solferini 6, Simonelli 7 (89. Francesconi) - de Roma 7, Castrato 6, Balotelli 5 (67. Salieri)

Andamany: Jaragoor 7 - Kottamalupattna 6, Mupopo 6, Digo-digo 7 (89. Brihavidra), Ovek 6 - Jannananah 6, Biraneshtra 5 (46. Trawindraswamy 6), Uddamalakolabundy 8 - Na Pij 6, Devalakuram 7 (68. Ojebe), Onger 6

Zápas v Serravalle začal očekávaným náporem hostí z Andaman. Od prvních minut udávali vysoké tempo, neustále se snažili dostávat před branku San Marina a vypracovat si gólové šance. Hráli však poněkud stereotypně, posílali před branku jeden centr za druhým, ale pokutové území ovládal brankář Piri, který posbíral většinu centrů. Střel na branku nebylo mnoho, hodně jich zablokovala domácí obrana a zbytek Piri jistě zneškodnil. Sanmarinci se pokoušeli o brejky, ale hlavně zpočátku naráželi na jistou obranu soupeře. Po necelé půlhodině se zrodila první šance San Marina. Simonelli vysunul de Romu, ale jeho únik zlikvidoval včasným vyběhnutím Jaragoor. Akce však domácí probudila a začali hrát odvážněji. Ještě v prvním poločase nechali vyniknout Jaragoora několika střelami, které však mířily většinou doprostřed branky. Přesto Pradi trefil břevno, ale na druhé straně z protiútoku Devalakuram pro změnu tyč. Tempo nepolevilo ani ve druhém poločase. Hrálo se nahoru-dolů, jedna akce střídala druhou, ale brankáři na obou stranách odolávali. Největší šanci domácích měl v 70. minutě střídající Salieri, ale těsně v dobré pozici minul. Hostím musel odejít v 68. minutě Devalakuram, který si lehce netáhl sval, čímž poněkud poklesla útočná aktivita Andamanců. V divokém závěru se obě mužstva snažila rozhodnout zápas ve svůj prospěch, což se podařilo domácím. Ve skrumáži před brankou se nejlépe orientoval Paolo de Roma, který poslal míč mezi několika hráči k tyči a Jaragoor byl bezmocný. Ještě v závěru se Andamanci pokoušeli o vyrovnání, ale Sanmarinci se zatáhli před svou branku a těsné vítězství udrželi. Dostali se tak do čela skupiny A a mají šanci se poprvé v historii probojovat z kvalifikace na šampionát.

Sikkim - Aljaška  3:0 (0:0) /1/

47. Chungpok (Ratnakulay) 1:0  
54. Ratnakulay 2:0  
57. Pratnesh (Nyinchol) 3:0  

Rozhodčí Drukpal (BHU) /2/, 1011 diváků. Hráno 18. 6. v Gangtoku.

Sikkim: Birami 7 - Birandra 5, Nyingtam 6, Lattam 5, Nyinchol 6 - Prakottri 4 (46. Ratnakulay 7), Chungpok 6, Chombey 5 - Rumbat 5 (86. Hathi), Pratnesh 6, Bharati 4 (80. Chettri)

Potter 5 - Brandel 5, Harley 5, Catchman 6, Davidson 4 - Littlebison 5, Mahawatak 5 (83. Chapman), Yellowdog 4 - Perry 4 (76. Fishman), Blackfox 5, Tikirak 4 (58. Warwick 5)

Nepřízeň počasí donutila pořadatele přesunout zápas z Phuncchog Namgyal Stadia, kde hrací plocha byla ve velmi špatném stavu, na menší Sherpa Stadium, domovské sídlo mistrovské Sherpy.  Místní umělý trávník ale už také nahlodal zub času, když na některých místech začala prorůstat tráva, ale skupina dobrovolníků z Tashi Namgyal Academy dokázali terén upravit i s pomocí písku, kterým zasypali největší díry. Pro hráče Aljašky, zvyklé na umělé trávníky v halách, to nebyl pěkný pohled a někteří ani nechtěli nastoupit. Nakonec ale trenéři mužstvo přemluvili a mohlo se hrát. Zejména také proto, že bhútánský rozhodčí Drukpal uznal terén za způsobilý. Samotný zápas nenabídl příliš kvalitní podívanou, ale i přes nepříznivé počasí dorazila velmi slušná návštěva. Domácí hráči potřebovali nutně po dvou porážkách zabodovat, ale zejména v první půli předváděli křečovitý výkon plný nepřesností a individuálních chyb. Aljaška hrála jednoduše, pomocí dlouhých nákopů přenášela hru před branku soupeře, ale domácí obrana situace většinou zvládala. Velmi jistě si při svém reprezentačním debutu počínal i brankář Birami, který ovládal svoje pokutové území, dobře četl hru a vyznamenal se i při jediné vážnější akci soupeře, když skvělým zákrokem zlikvidoval bombu Catchmana. Domácí branku Pottera prakticky neohrozili a při odchodu na přestávku se z tribun ozýval i nesmělý pískot nespokojených fanoušků. Do druhé půle nahradil trenér Mntarakkihuaraoi slabého Prakottriho Ratnakulayem a ukázalo se, že to byl klíčový tah. Hned po dvou minutách vyslal Ratnakulay přesnou přihrávkou za obranu Chungpoka, který obešel  Pottera a z úhlu otevřel skóre. O chvíli později napřáhl Ratnakulay zpoza šestnáctky, skákavý míč překvapil Pottera a Sikkim vedl už o dva góly. Hvězdnou desetiminutovku domácích pak zakončil přesnou hlavičkou Pratnesh. Po hodině hry se spustil silný déšť, který domácí tlak otupil. Ale ani hráči Aljašky neměli síly ani schopnosti s výsledkem něco udělat, takže se utkání víceméně dohrávalo. Jediné vzrušení přinesl dvě minuty před koncem dlouhý výkop Biramiho, který nečekaným odskokem zaskočil celou obranu Aljašky i brankáře Pottera, míč ale zastavilo břevno. Sikkim nakonec díky dobrému začátku druhé půle vyhrál zaslouženě, i když opět v prvním poločase tahal za kratší konec. Hráči Aljašky toho moc nepředvedli, po promarněné první půli už ve druhé části nestačili.

1. San Marino 3 2 1 0 6:4 7
2. Andamany 3 2 0 1 8:4 6
3.  Sikkim 3 1 0 2 7:6 3
4. Aljaška 3 0 1 2 3:10 1

 

Skupina B 

Bermudy - Nauru 4:1 (1:1)  /+1/

13. Roonie 1:0  
  43. Quaqwa (Pamuwagir) 1:1
54. Roonie (Kurtweil) 2:1  
59. Roonie 3:1  
84. Atkinson (Gretta) 4:1  
  84. Nuru ŽK

Rozhodčí Řitník (MOR) /0/, 1435 diváků. Hráno 14. 6. v Hamiltonu.

 

Morava - Guadeloupe 6:2 (2:2)  /+1/

18. Skočbaba (Krasík) 1:0  
24. Rákosník (Brouzdal) 2:0  
  30. Hector 2:1
30. Kundera ŽK  
  37. Renny (Ballon) 2:2
58. Matěj Kozlík (Skočbaba) 3:2  
78. Rákosník (Hušbák) 4:2  
86. Venoušek II. (Pracháč) 5:2  
87. Krasík 6:2  
  88. Brennax ŽK
  88. Barelli ŽK
  89. Varessy ŽK
  89. Mognian ŽK

Rozhodčí Gawali (LES)  /3/, 1330 diváků. Hráno 15. 6. ve Vikanticích.

 

Skupina C

Maledivy - Vanuatu  1:4 (1:2) /+1/

  13. Lebo (Kaolin) 0:1
29. Paluhadhoo (Ghaizad) 1:1  
  33. Omalesi 1:2
  51. Romesera (Minister) 1:3
  58. Olema (Obidi) 1:4
58. Balele-em ŽK  
59. Ghaizad ŽK  
59. Fisher ŽK  

Rozhodčí Chopyal (SIK) /0/, 776 diváků. Hráno 18. 6. v Male.

Maledivy: Lihwan 5 - Al Rashmee 5, Balele-em 4, Ghaizad 6, Susheel 5 - Paluhadhoo 6, Al Fasol-lol-ahmed 2 (40. Vaiaahatahoo 4, Fisher 3 - Pupook 4 (68. Kivahadhadlomolok), Riti 3, Madhoo-hadhoo 3 (46. Mali-wali-doul 3)

Vanuatu: Leovani 6 - Olema 7, Pivo 6, Omalesi 6, Romesera 8 - Kalafuna 6, Kipalam 6, Obidi 7 - Minister 6 (84. Lulini), Lebo 7 (76. Ukokotu), Kaolin 6 (63. Martinez)

V Male se zrodil nejpřekvapivější výsledek kola, ale nutno říci, že Vanuatu vyhrálo naprosto zaslouženě. Domácí nastoupili v ofenzivním rozestavení pouze se třemi obránci a s třemi útočníky, ale tento tah nevyšel. Už po necelé čtvrthodině hry totiž Maledivci ztratili míč na polovině soupeře a než se domluvili, kdo se má vrátit bránit, Vanuaťané v pěti postupovali na dva bránící hráče. A situaci zvládli velmi dobře, když po Kaolinově přihrávce skóroval Lebo do poloprázdné branky. Domácí znervózněli a nedařilo se jim udržet míč, navíc přihrávky nenacházely často toho správného adresáta. Přesto po půlhodině vyrovnali, když jedinou kloudnou akci zakončil přesnou střelou Paluhadhoo. Zdálo se, že by gól mohl Maledivce nastartovat, jenže neuběhlo ani pět minut, když prošel celým hřištěm Omalesi nikým neatakován a přesnou střelou poslal Vanuatu opět do vedení. To už se začali Maledivci hádat a málem došlo i k potyčce mezi Fisherem a Al Fasol-lol-ahmedem, když si chtěli vyříkat, kdo se má vracet. Mezitím nastřelil z další povedené akce Vanuatu Lebo tyč a to už nevydržel ani trenér Malediv Maugli a Al Fasol-lol-ahmeda raději poslal ze hřiště. Do druhé půle přešly Maledivy na klasické rozestavení 4-4-2, ale ani to efekt nepřineslo. Naopak po rychlé akci se potřetí prosadil výborně hrající pravý obránce Romesera, když po centru Ministera zvyšoval už na 3:1. Dílo pak ještě dokonal Olema po spolupráci s Obidim. Maledivci se nezmohli ani na snížení stavu, a tak po polovině kvalifikace jsou prakticky bez šance na postup, což se rozhodně nečekalo. Ale pouze hvězdy dobré mužstvo nedělají. Naopak Vanuaťané těžili z dobré kolektivní hry, hráči se poctivě vraceli a soustředěným výkonem soupeře jednoznačně přehráli.

Kiribati - Bhútán  0:3 (0:2)

  13. Bohush 0:1
  21. Longrisha (Wangyak) 0:2
  76. Miresh 0:3
77. Trapatani ŽK  

Rozhodčí Iruran (NAU) /1/, 960 diváků. Hráno 18. 6. v Bonriki.

Kiribati: Boti 6 - Rowewa 5, Kabutaro 5, Trapatani 5, Morawa 6 - Mafuriare 6, Moto-moto 5 (46. Ki-teara 5), Ekameni 4 - Krkbrk 4 (62. Kaleoikaikaokalani), Riberi 5, Natinimate 4 (84. Baion)

Bhútán: Sundeep 7 - Rao 6 (86. Wadzong), Miresh 8, Bohush 8, Thagore 7 - Nyindrak 6 (78. Rajavanji), Jigme 7, Sunar 8 - Longrisha 7 (74. Brihadeva), Linzian 6, Wangyak 6

Bhútán podal další z výborných výkonů a podruhé za sebou neinkasoval. Základ k úspěchu položil hned v úvodu. Úmorné cestování na hráčích nebylo nijak vidět, od začátku nasadili ostré tempo a soupeře zatlačili do defenzívy. A už ve 13. minutě se poprvé radovali, když se v pokutovém území Botiho nejlépe orientoval Bohush, který si zpracoval odražený míč a přesným lobem otevřel skóre. O chvíli později už domácí prohrávali o dva góly, když obrana neuhlídala hbitého Longrishu, který v pádu mezi oběma stopery kolenem usměrnil Wangyakův přízemní centr. Dvougólové vedení zákonitě znamenalo zvolnění tempa Bhútánu a hra se vyrovnala. V 27. minutě poprvé musel zasahovat Sundeep, když vytahoval umístěnou střelu Mafuriareho.Kiribaťané. Ke konci poločasu si domácí vytvořili velký tlak, ale výborně hrající obranu soupeře nedokázali překonat, v 43. minutě pomohl Sundeepovi Bohush, když tvrdou ránu Riberiho v pádu vyhlavičkoval nad břevno. Po změně stran tempo oboustranně upadlo, domácí naráželi na pozičně velmi dobře hrající bhútánskou defenzívu a Bhútánci vědomi si náskoku nikam nespěchali. Přesto ještě dokázali skóre vylepšit, když Botiho překonal nechytatelnou dělovkou Miresh. Oba bhútánští stopeři tak výborný defenzivní výkon podpořili vstřelenými góly. Kiribaťané tentokrát nenašli recept na výborně hrajícího soupeře, útočníci se neprosadili. Přesto Kiribati zůstává na 2. místě se slušnými vyhlídkami na postup ze skupiny.

1. Bhútán 3 3 0 0 13:3 9
2. Kiribati 3 2 0 1 8:5 6
3. Vanuatu 3 1 0 2 8:13 3
4. Maledivy 3 0 0 3 2:10 0

 

Skupina D

Svazijsko - Guam 2:1 (2:1)

13. Natwale (Nuwatsiname) 1:0  
  30. Omuri (Ronaldo) 1:1
39. Batunga 2:1  

Rozhodčí Milenari (SMR) /0/, 888 diváků. Hráno 13. 6. v Mbabane.

 

Lesotho - Špicberky 4:3 (2:2)

  4. Sveinsen (Helerup) 0:1
  15. Helerup (Hjalmarsen) 0:2
38. Mayunapool 1:2  
39. Drake 2:2  
  54. Leonidsen 2:3
62. Owushangulu 3:3  
72. Owushangulu 4:3  

Rozhodčí Huyrot (GDE) /0/, 1127 diváků. Hráno 14. 6.  v Maseru.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery